3 suosittua kirjoihin perustuvaa lastenelokuvaa - Äitiyden Ihme
 

3 suosittua kirjoihin perustuvaa lastenelokuvaa

Kirjan ja elokuvan yhdistelmä on täydellinen apuväline tukemaan lukemaan opettelevaa lasta.
3 suosittua kirjoihin perustuvaa lastenelokuvaa

Viimeisin päivitys: 24 maaliskuuta, 2021

On olemassa monia suosittuja kirjoihin perustuvia lastenelokuvia, joista et välttämättä ole aiemmin kuullutkaan. Nämä elokuvat voivat herättää lapsen mielenkiinnon lukemista kohtaan. Vertailemalla ja rinnastamalla elokuvien ja niiden pohjana käytettävien kirjojen eri aspekteja, lapsen mielikuvitus ja muisti kehittyvät. Tässä artikkelissa esittelemme kolme suosittua kirjoihin perustuvaa lastenelokuvaa, joista koko perhe nauttii.

3 kirjoihin perustuvaa lastenelokuvaa

1. The Footballest

Kiistatta yksi suosituimmista lastenkirjasarjoista on The Footballest, joka on jopa myyty loppuun monista kirjakaupoista. Alunperin espanjankielinen kirjasarja omaa monia elementtejä, jotka tekevät siitä niin suositun:

  • Jalkapallo. Kuten kirjasarjan nimikin kertoo, kirjojen päähenkilönä seikkailee jalkapalloilija, joka suhtautuu intohimoisesti jalkapalloon.
  • Arvoitukset. Kirjojen tarinat kietoutuvat usein jonkin arvoituksen tai salaisuuden ympärille.
  • Kirjojen nuori päähenkilö. Kirjojen päähenkilöt ovat 11- vuotiaita, ja lapset rakastavat tarinoita, joiden päähenkilöt ovat lähes itsensä ikäisiä.

Ensimmäinen The Footballest- kirjasarjaan perustuva elokuva rantautui elokuvateattereihin vuoden 2018 elokuussa. On melko varmaa, että tämä suosittu elokuva saa myöhemmin myös jatko-osia.

Vaikka elokuvan päähenkilöt ovatkin samoja kuin kirjasarjassa, ei ole kuitenkaan välttämätöntä lukea kirjoja, joihin elokuva perustuu, päästääkseen sisään elokuvaan. Tämä on hieno asia etenkin niiden lasten kannalta, jotka eivät ole vielä ole juurikaan tutustuneet lukemiseen, sillä he voivat valita minkä tahansa heitä kiinnostavan kirjan kirjasarjasta.

2. Petteri Kaniini

Vaikka kuuluisan Beatrix Potterin kirjoittamia Petteri Kaniinin tarinoita on saatu lukea jo useita vuosia, vasta vuonna 2018 ilmestyi ensimmäinen elokuva tämän jänön seikkailuista.

Petteri Kaniini– elokuva on sekoitus animaatiota sekä live actionia: se kuvaa Petteri Kaniinin sekä sen perheen ja ystävien seikkailuja, kuten myös niiden suhdetta ihmisiin.

Vaikka kirjojen julkaisun ja elokuvan ilmestymisen välillä on vierinyt useita vuosia, sai elokuva kuitenkin innostuneen vastaanoton lapsilta ympäri maailman. Petteri Kaniinin tarinat ovat niin suosittuja, että niitä on käännetty jopa yli 25:lle eri kielelle ja niitä on saatavilla ympäri maailman.

Aivan kuten edellisenkin kirjasarjan kanssa, lapsi voi valita minkä tahansa kirjan Petteri Kaniini -kirjasarjasta aloittaakseen lukemisen.

3. Ferdinand

Alunperin vuonna 1936, Espanjan siviilisodan aikoihin julkaistu kirja Ferdinand on kirjailija Munro Leafin käsialaa. Vasta monia monia vuosia myöhemmin Walter Klemke loi tarinan kuviksi. Tämä johtui diktatuurin aikaisesta sensuurista Espanjassa.

3 suosittua kirjoihihin perustuvaa lastenelokuvaa

Tarinan kuvitus oli niin upea, että Klemke voitti siitä Kultaisen Omenan palkinnon Bratislava Biennale of Illustration -kunnianosoituksena. 

Vuonna 2017 Ferdinand-härkä oli päätähtenä kirjaan perustuvassa lastenelokuvassa. Elokuvaa suositellaan yli 7-vuotiaille lapsille, sillä siinä käsitellään härkätaistelun maailmaa.

Tarinan härkä Ferdinand on erilainen kuin muut härät. Sen sijaan, että se kilpailisi muita härkiä vastaan, se haluaa vain nauttia maaseudun kauneudesta ja kukista ympärillään. 

Sekä kirja että elokuva kiinnostaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Leafin kirjoittaman kirjan teemat ovat valitettavasti edelleenkin hyvin ajankohtaisia.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.