Viisi yksinkertaista kampausta tytöille - Äitiyden ihme
 

Viisi yksinkertaista kampausta tytöille

Viisi yksinkertaista kampausta tytöille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 15 kesäkuuta, 2020

Esimerkiksi poninhäntä ja letit ovat loistavia vaihtoehtoja kaiken ikäisten tyttöjen kampauksiin. Vaihtelu kuitenkin virkistää, ja näitä tuttuja hiustyylejä on helppo piristää erilaisilla pienillä yksityiskohdilla. Tänään esittelemme viisi yksinkertaista kampausta, joihin moni pieni ja nuori tyttö tulee varmasti ihastumaan.

Viisi yksinkertaista kampausta tytöille

Ristikkäin menevä poninhäntä niskassa

Viisi yksinkertaista kampausta tytöille

Luodaksesi tämän kampauksen, aloita tekemällä poninhäntä niskaan tavalliseen tapaan, 3-4 cm niskan alapuolelle. Kampauksen yksityiskohtana toimii omilla hiuksilla koristeltu poninhäntä.

Kampaus on hyvin yksinkertaista tehdä. Ennen kuin teet poninhäntää, valitse sekä oikealle että vasemmalle puolelle päätä hiusosiot. Seuraavaksi tee jäljelle jääneistä hiuksista poninhäntä ja sido se hiuslenkillä. Tämän jälkeen kiedo sivuilla olevat hiusosiot hiuslenkin ympärille ristikkäin, jolloin hiuslenkki peittyy hiusosioiden alle.  Voit varmistaa kampauksen vielä pinnillä.

Korkea viimeistelty poninhäntä

Tämä on myös hyvin helppo kampaus tehdä, ja siinä on ripaus eleganssia. Aloita harjaamalla hiukset tiukasti korkealle päälaelle. Tee sitten poninhäntä ja sido se hiuslenkillä.

Ota poninhännästä yksi hiussuortuva ja kiepauta se hiuslenkin ympärille. Varmista kampaus vielä pinnillä.

Söpö hattaranuttura

Tämä mukava kampaus myös hoitaa tytön hiuksia. Sitä on ihanteellista käyttää etenkin silloin, kun lapsi liikkuu paljon, esimerkiksi lapsen voimistellessa tai tanssiessa. Kun kampaus on hyvin varmistettu pinneillä, se ei purkaudu.

Tee ensimmäiseksi korkea poninhäntä ja sido se hiuslenkillä. Harjaa sitten hiukset toiselle puolelle ja eteenpäin, niin että hiukset peittävät tytön otsan. Kiepauta sitten kaikki hiukset hiuslenkin ympärille, varmistaen nutturan neljällä hiuspinnillä.

Jos tytöllä on todella pitkät hiukset, voit kokeilla seuraavanlaista variaatiota tästä kampauksesta. Poninhännän sijaan voit letittää hiukset ja kiepauttaa ne hiuslenkin ympärille, ja sitten varmistaa kampaus pinneillä.

Letit piristävät kampausta

Ranskanletti

Tämä mukava kampaus pitää hiukset kurissa, eikä se purkaannu kovin helposti. Lapsi voi leikkiä ja liikkua vapaasti, ja kampaus pysyy silti koskemattomana ja siistinä. Kalanruotolettejä voi tehdä joko vain osioon hiuksia tai sitten kaikkiin hiuksiin.

Harjaa aluksi kaikki hiukset tiukasti taaksepäin. Jaa sitten hiukset niin, että otat ylemmän osion päälaelta, ja alat letittämään sitä. Jatka letitystä niin, että otat aina lisää hiuksia osioihin sivuilta. Letti muuttuu siis isommaksi letiksi koko ajan.

Voit myös tehdä ranskanletin vaikka vain korvien korkeudelle asti, ja jättää loput hiukset auki. Voit letittää hiukset myös kokonaan kiinni. Sido letti lopuksi hiuslenkillä.

Lettinuttura

Lettinuttura on kaunis kampaus, jossa on ripaus eleganssia

Tämä kampaus toimii parhaiten, jos tytöllä on pitkät hiukset. Lyhemmissä hiuksissa kampaus saattaa näyttää erikoiselta. Koska kampaus on hieman monimutkaisempi tehdä päivittäiseksi kampaukseksi, hiustyyliä kannattaa kokeilla erityistilaisuuksissa.

Harjaa hiukset aluksi eteenpäin toiselle sivulle. Jaa hiukset sitten kahteen osaan sormillasi. Kampauksen teko alkaa niskasta niin, ettet kosketa päätäsi. Tee niskaan letti.

Ota yksi hiussuortuva ja jaa se jälleen kahteen osioon. On siis kolme hiusosiota: rullatut hiukset sekä kahteen osioon jaettu suortuva. Tee näistä kolmesta osiosta letti ja letitä hiukset loppuun.

Rullatun hiusosion tulisi vuorotella kummassakin osiossa. Toisin sanoen, ensimmäiseksi oikeanpuolinen osio rullataan, ja seuraavalla kierroksella vasemmanpuolinen osio, ja niin edelleen. Lopuksi sido hiukset hiuslenkillä.

Toivomme, että sinä ja tyttäresi tulette nauttimaan näistä yksinkertaisista, mutta kauniista kampauksista.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.