Parhaat televisio-ohjelmat pienille lapsille - Äitiyden Ihme
 

Parhaat televisio-ohjelmat pienille lapsille

Tänä päivänä on tarjolla valtava määrä erilaisille kohderyhmille tuotettuja sarjoja, elokuvia, pelejä, sovelluksia ja muuta viihdettä, eikä pieniä lapsia ole suinkaan unohdettu. Tarjontaa on valtavat määrät, ja vanhempien voi toisinaan olla vaikea löytää juuri omalle lapselleen ja hänen iälleen sopivia televisio-ohjelmia.
Parhaat televisio-ohjelmat pienille lapsille
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 13 marraskuuta, 2021

On vanhempien vastuulla taata lapsen onnellisuus. Tämä tarkoittaa paitsi lapsen perustarpeiden täyttämistä, myös hauskanpidosta ja lapsen viihdyttämisestä huolehtimista. Vaikka minkään ikäiselle ihmiselle ei tee hyvää istua koko päivää ruudun ääressä, kohtuudella nautittuna televisio-ohjelmat voivat olla lapselle erinomainen viihdyke ja parhaimmillaan myös opettaja.

Tänä päivänä lapsen iälle sopivien ohjelmien etsiminen ja katsominen on helppoa, sillä monet sarjat ovat katsottavissa television lisäksi internetissä. Näin lapsi voi katsoa ohjelman perheelle parhaiten sopivaan aikaan – ja niin monta kertaa kuin haluaa! Internetin valtava valikoima voi olla myös ongelma, jos vanhemmat antavat lapsen valita itse haluamansa ohjelmat, eivätkä pidä huolta siitä, että tämä katsoo iälleen sopivia sarjoja.

Parhaat televisio-ohjelmat pienille lapsille

Vaikka pienten lasten keskittymiskyky ei ole vielä täysin kehittynyt, he pystyvät keskittymään yhteen asiaan noin 10-15 minuutin ajan. Tarina, lempisarjan jakso, peli tai lyhyt laulu kiinnittää jokaisen lapsen huomion. Tästä syystä parhaat televisio-ohjelmat rakennetaan nuorelle yleisölle otollisten ärsykkeiden ympärille.

Nämä ohjelmat ovat hauskoja ja värikkäitä, ja niiden lyhyiden jaksojen tarinat ovat yksinkertaisia ja helppoja ymmärtää. Ääni on selkeä ja juoni yksioikoinen. Usein tarina sisältää jonkinlaisen opetuksen. Kaikki tämä auttaa lapsia oppimaan ympäröivästä maailmasta houkuttelevalla ja hauskalla tavalla.

1. Ryhmä Hau

Ryhmä Hau on kanadalainen, vuonna 2013 alkanut animaatiosarja, joka on monen pienen lapsen ehdoton suosikki. Itse asiassa kyseessä on yksi tämän päivän suosituimmista lastenohjelmista. Sarja kertoo koiranpennuista ja heidän johtajastaan Rikusta koostuvasta pelastuspartiosta, joka auttaa Jännälahden asukkaita näiden ongelmissa ja hätätilanteissa.

Parhaat televisio-ohjelmat pienille lapsille
Lähde: www.gamingguardian.com

2. Tuomas Veturi

Yksi pienten lasten rakastamista televisio-ohjelmista on Tuomas Veturi. Ohjelman jokainen jakso keskittyy yhteen arvoon – esimerkiksi ystävyyteen tai anteeksiantoon – yksinkertaisten animaatioiden, seikkailutarinoiden ja päähenkilöinä toimivien puhuvien junien avulla.

3. Seikkailija Dora

Yksi erinomainen televisio-ohjelma lapsille on ensimmäisen kerran vuonna 2000 lähetetty Seikkailija Dora. Sarjan päähenkilö on älykäs 7-vuotias Dora. Kartta kädessään hän on aina valmis seikkailuun yhdessä lemmikkinapinansa kanssa.

Tämä huumorin varjolla esimerkiksi uusia kieliä opettava ohjelma sopii erinomaisesti 3-5-vuotiaille lapsille. Se on voittanut lukuisia palkintoja vuosien aikana, ja seuraavaksi Dora ystävineen siirtyy valkokankaalle tämän vuoden syyskuussa julkaistavassa elokuvassa.

Parhaat televisio-ohjelmat pienille lapsille
Lähde: www.tododora-blogspot.com

4. Pipsa Possu

Pipsa Possu on brittiläinen animaatiosarja, joka on etenkin taaperoiden ja pienten lasten suosikki. Sarja on suunnattu ensisijaisesti 2-5-vuotiaille lapsille, ja sen päähenkilöt, possuperheen jäsenet, auttavat lapsia oppimaan tärkeitä rutiineja ja arvoja aina opiskelusta ympäristön kunnioittamiseen. Possut, Pipsa etunenässä, keskustelevat, leikkivät, käyvät koulua ja osallistuvat erilaisiin seikkailuihin.

5. Tohtori Pehmola

Tämän rakastettavan lastenohjelman päähenkilö on pikkutyttö Tohtori Pehmola, joka pystyy kommunikoimaan lelujensa kanssa isoäidiltään saamansa taikastetoskoopin ansiosta. Hän myös hoitaa huonokuntoisia leluja leikkimökkiin perustamallaan klinikalla.

Sarjan suosion pienten lasten keskuudessa takaa se, että ohjelman päähenkilö pystyy keskustelemaan lelujen kanssa. Ja kukapa lapsi ei olisi leikkinyt lääkäriä pehmolelut ja nuket potilainaan? Ohjelmaa on kehuttu myös siitä, että se nostaa esiin monimuotoisuuden, vammaisuuden ja lapsuusajan sairauksien kaltaisia aiheita.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.