Kun tunnen itseni yksinäiseksi, muistan olevani sinulle kaikki kaikessa - Äitiyden Ihme
 

Kun tunnen itseni yksinäiseksi, muistan olevani sinulle kaikki kaikessa

Kun tunnen itseni yksinäiseksi, muistan olevani sinulle kaikki kaikessa
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Aika ajoin tunnen itseni yksinäiseksi. Tiedän kuitenkin kauniin pakoreitin näistä yksinäisistä hetkistä, ja se olet sinä.

Pelkkä ajatus sinusta auttaa minua selviytymään mistä tahansa. Sinä pelastat minut arjen epämukavista tilanteista ja erilaisten tunteiden aiheuttamasta tuskasta. Sinä pystyt aina lohduttamaan haavoittunutta sieluani. Kun tunnen itseni yksinäiseksi, minun tarvitsee vain ajatella sinua.

Ajatus sinusta levittää minuun iloa ja täyttää minut elämällä ja sydämeni onnella. Olen tyytyväinen, kun tiedän, että olen sinulle kaikki kaikessa.

Kun tiedän olevani sinulle koko maailmasi, täytyn uskomattomalla energialla. Tämä voima, josta en ennen ollut tietoinen, kasvaa voimakkaasti sisälläni. Tämä voima saa minut tuntemaan itseni uskomattoman rohkeaksi.

Aivan kuten minä olen sinulle kaikki kaikessa, sinä olet minulle syy elää. Sinä täytät minut ylpeydellä ja ihailulla. Ajattelemalla sinua minulle tulee tyytyväinen ja kiitollinen olo.

Kun tunnen itseni yksinäiseksi, ajattelen sinua

Kun tunnen itseni yksinäiseksi, ajattelen sinua.

Joinakin hetkinä saatan tuntea itseni yksinäiseksi ja joudun taistelemaan yksinäisyyttä vastaan. Näiden tunteiden kohtaamisessa auttaa sen henkilön ajatteleminen, joka elämäni muutti. Siksi paras tapa taistella yksinäisyyttä vastaan on ajatella sinua, lapseni.

Se auttaa minua ymmärtämään, kuinka tärkeä sinulle olen. Ymmärrän, kuinka tulet minua kaipaamaan, kun minua ei enää ole. Ymmärrän, että minusta on tullut sinulle roolimalli.

Toimin oppaanasi ja ohjaan sinut oikealle polulle. Kasvatukseesi liittyy kuitenkin myös vapauden, itsenäisyyden ja autonomisuuden sallimista. Siksi olen tarjonnut sinulle kartan, jota seurata jo pienestä pitäen.

Kun tunnen itseni yksinäiseksi, ajattelen niitä kaikki kauniita hetkiä, joita olemme yhdessä viettäneet. Niiden kaikkien valoisten ja suloisten hetkien miettiminen saa leveimmän hymyn kasvoilleni. Vaalin näitä hetkiä, jotka pysyvät muistoissani ikuisesti.

Vaikka oletkin poissa, olemuksesi on seuranani

Sinä olet syyni elää.

Olemuksesi ja aurasi ovat minun seuranani koko ajan. Vaikka olisitkin poissa, olet aina läsnä mielessäni.

Rakkauteni sinua kohtaan muodostaa jäljennöksiä sinusta mieleeni, vaikka et olisikaan lähelläni. Ne saavat minut pitämään sinut muistissani joka hetki.

Kun kasvoilleni ilmestyy kaunis hymy, tiedän että ajatus sinusta saapuu mieleeni. Suloinen tuoksusi kertoo, että elämme vahvemmin kuin koskaan. Kuulen sinun suloisen ja hellän äänen sekä kuuntelen viatonta nauruasi. Nämä syyt saavat jatkamaan minua eteenpäin joka päivä.

Tuhannet miellyttävät hetket täyttävät mieleni. Alan muistaa, kuinka olet kehittynyt ja kasvanut. Jokainen saavutuksistasi ja voitonjuhlistasi kulkee mielessäni. Ihailuni sinua kohtaan kasvaa päivä päivältä, mikä saa sydämeni lyömään entistä voimakkaammin.

Silloin alan nähdä itseni selvemmin. Paikkani tulee aina olemaan vierelläsi. Jaamme murtumattoman ja ehdottoman siteen niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä.

Tulen aina osoittamaan sinulle kiintymystäni ja auttamaan sinua luottamaan itseesi.

Alan ymmärtämään, etten ehkä olekaan kovin yksinäinen. Sinä olet kaunis syy elää elämääni täysillä.

Olet täydellinen lääke murheisiini. Pieni olento, jolle minä olen kaikki kaikessa, ja joka tarvitsee minua ohjaamaan elämän polulla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.