Äiti rakasta minua, jotta olisin riittävän rohkea päästämään sinusta irti - Äitiyden Ihme
 

Äiti rakasta minua, jotta olisin riittävän rohkea päästämään sinusta irti

Äiti rakasta minua, jotta olisin riittävän rohkea päästämään sinusta irti
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 03 syyskuuta, 2018

Äiti, rakasta minua, jotta olisin tarpeeksi rohkea päästämään sinusta irti. Rakasta minua niin paljon, että voin olla varma siitä, että olet aina kanssani, silloinkin kun olet poissa näkyviltäni.

Luota itseesi ja luota minuun. Rakasta minua, mutta älä vangitse minut. Näytä minulle, että maailma ympärillämme on myös turvallinen.

Rakasta minua niin paljon, että jätän pelkoni syrjään ja uskallan tutkia maailmaa, joka on täynnä ihmisiä, joita en tunne ja asioita, joita en ole vielä nähnyt tai koskettanut.

Rakasta minua ja älä sido minut paikoilleen. Anna minun kertoa sinulle omista saavutuksistani ja katsoa sinuun jakaakseni päättäväisyyteni.

Tiedäthän, vauvojen on tunnettava, että meitä rakastetaan yhtä paljon kuin tarvitsemme ruokaa syödäksemme. Tämä on ainoa tapa, jotta koemme voivamme tutkia maailmaa ja uskoa itseemme joka vaiheessa.

Tiedän, että mitä tahansa tapahtuukin, löydän sinussa tarvitsemani suojan.

Olet rauhallisuuden saareni, perusleirini

Äiti, sinun täytyy tietää, että tapani tutkia ja luoda omat perustani riippuvat vastauksistasi, kun katson sinua hakien hyväksyntääsi.

Sinun tulee tietää, että käyttäytymiseni on jo jonkin verran vakiintunut alle kolmessa kuukaudessa.

Tiedän jo enemmän tai vähemmän millainen suhteemme on, miten voin katsoa sinuun ja millaista lohtua löydän katseessasi, käsivarsissasi ja sanoissasi.

Olen varma, että itkiessäni tiedät kuinka rauhoittaa minua. Älä huoli, se ei todennäköisesti ole aina helppoa, mutta voimme aina leikkiä yhdessä tavalla, mikä auttaa minua oppimaan.

Lohdulliset eleesi ja äänesi sointu auttavat minua tuntemaan oloni hyväksi jopa silloin, kun olen peloissani.

Sinun täytyy ymmärtää, että joskus en ymmärrä sinua. Sinun täytyy opettaa minua ja sinun täytyy olla kärsivällinen. Minun täytyy lähteä kokeakseni tarvetta etsiä sinua ja löytää sinut. Ainoastaan tällä tavalla saavutan meille kaikille niin tarpeellisen emootionaalisen tasapainon.

Kun olen vuoden vanha

Kun olen yksivuotias, olen jo oma pikku luonteeni. 

Olen paljon ennakoitavampi ja me molemmat tiedämme, kuinka ilmaisen kipua, kuinka rauhoitan itseäni, kuinka käsittelen vieraita, tai piiloudun heiltä tai jopa lyön heitä pienillä käsilläni.

Muutamassa kuukaudessa minusta on jo tullut pieni ihminen ja alan ottaa paikkaani maailmassa. Tämä voi olla vaikeaa, mutta älä ole ahdistunut, ymmärtäkäämme se yhdessä.

Huomaa tämän mukana tuoma muutos. Aikaisemmin käyttäydyin miten halusin, mutta nyt yritän ymmärtää, mitä haluat minusta.

Joten yritän päästää irti omista havainnoistani ja ymmärtää, että minun on suhteellistuttava maailmaan. Yritän ratkaista odotusten ja toiveiden palapeliä.

Tämän kaiken alla on kokonainen joukko tunteita, uskomuksia ja aikomuksia, jotka voivat olla monimutkaisia minulle.

Itse asiassa se kestää monta vuotta (ja jos rehellisiä ollaan, myös monta riitaa), kunnes ymmärrän, että minun on noudatettava tiettyjä normeja.

Tämän vuoksi pyydän sinua olemaan kärsivällinen, äiti. Haluan sinun nauttivan minun kanssani olemisesta tässä elämänvaiheessani. Älä stressaa, olen sinun ja sinä olet minun.

Olen vauva, joka on onnekas saadessaan pitää vierellään rakastamaani äitiä, joka on niin huolehtivainen ja ehdoton.

Äiti, tunnen itseni niin isoksi, kun lähden tutkimaan! Olen iso lapsi nyt! Kiitos, että luotat minuun! Tiedän, etten olisi pystynyt siihen ilman sinua!

Turvallisten ja onnellisten lasten kasvattamisen salaisuus

Kun vauva muuttuu tutkimusmatkailijaksi, merkitsee se sitä, että heidän ympäristöstään tulee heidän perusleirinsä. Tämä on turvallisten ja onnellisten lasten kasvattamisen salaisuus.

Tämän toteutumiseksi meidän on tiedettävä, miten heidän luonteensa kehittyy, voidaksemme ymmärtää heitä ja auttaaksemme heitä löytämään ympäröivä maailma täydellisellä turvallisuuden tunteella.

Tällä tavoin voimme tukea itseilmaisun, tunnetietoisuuden ja muiden käyttäytymiskykyjen kehittymistä.

Tämä johtaa tasapainoiseen kasvuun, jolloin lapsesi voi tutkia erilaisia tapoja saada tietoa ympäristöstään ja tulevasta elämästään.

Paras emootionaalinen tuki, jota voimme lapsillemme tarjota, on antaa heille mahdollisuus tutkia vapaasti ja vailla pelkoa. Tämä on jotain, josta he tulevat aina kiittämään meitä.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.