8 erinomaista kirjaan perustuvaa lasten elokuvaa - Äitiyden Ihme
 

8 erinomaista kirjaan perustuvaa lasten elokuvaa

Jos etsit lapsille suunnattuja elokuvia, jotka perustuvat kirjoihin, tässä artikkelissa tarjoamme sinulle loistavia vaihtoehtoja!
8 erinomaista kirjaan perustuvaa lasten elokuvaa

Viimeisin päivitys: 08 kesäkuuta, 2019

Monista niin aikuisille kuin lapsillekin suunnatuista kirjoista on tehty elokuvaversio. Tänään esittelemme kahdeksan erinomaista kirjaan perustuvaa lasten elokuvaa, jotka saattavat viihteen tarjoamisen lisäksi sytyttää lapsessa innostuksen lukemiseen.

Lasta voidaan entisestään motivoida lukemisen pariin haastamalla hänet löytämään erovaisuuksia elokuvan ja kirjan väliltä.

Kirjoihin perustuvia lasten elokuvia

1. Liisa Ihmemaassa

Lewis Carrolin kirjoittama klassikko Liisa Ihmemaassa on muovautunut erilaisiin elokuvaversioihin. Voitte valita katsottavaksenne klassisen animoidun Disneyn tekemän version, tai jonkun muun tästä ajattomasta aarteesta.

2. Maija Poppanen

Lewis Carrollia hieman tuntemattomampi Pamela Lydon Travers on kirjoittanut Maija Poppanen– kirjan, josta myöskin Disney on luonut oman animoidun elokuvaversionsa. Vuonna 2018 elokuvan jatko-osa ilahdutti perheitä ympäri maailman.

Luettuanne kirjan lapsenne kanssa, voit kannustaa lasta kuvailemaan ja piirtämään tämän hauskan ja mahtavan lastenhoitajan. Sen jälkeen voitte vertailla elokuvan lastenhoitajaa ja lapsen mielikuvissa olevaa Maija Poppasta.

Maija Poppanen

3. Hassut hurjat hirviöt

Yksi tunnetuimmista kuvitetuista tarinoista lasten kirjallisuudessa on Maurice Sendakin mestariteos, joka auttaa lasta löytämään mielikuvituksen maailman. Vertailemalla eroavaisuuksia kirjan ja elokuvan esittämien kuvien välillä, lapsi löytää tämän hurmaavan kirjan.

4. Matilda

Yksi suosituimmista kirjoihin perustuvista lasten elokuvista on Matilda.  Kuka voisikaan unohtaa kirjan päähenkilölle tunnusomaista otsatukkaa tai hänen kirjapinojansa? Tai sen, kun Bruce joutui syömään kokonaisen suklaakakun pahan rehtorin Trunchbullin käskystä?

Kun alkuperäisen kirjan on lukenut, helpottaa tieto kirjan henkilöiden yksityiskohdista lasta tunnistamaan hahmoja heti elokuvan alussa.

5. Harry Potter– elokuvat

Elokuvat Harry Potter- saagasta ovat ehkä tunnetuimpia lasten kirjallisuudesta tehtyjä mukaelmia.

Kirjat kannattaa lukea ennen kuin katsoo elokuvat, sillä tarinat ovat suunnattoman pitkiä ja JK Rowling panostaa kirjan henkilöiden ykistyiskohtiin huolellisesti. Kaikkia hahmoja ei edes nähdä elokuvissa.

6. Jali ja suklaatehdas

Roald Dahl on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista lastenkirjallisuuden kirjailijoista. Monet hänen teoksistaan nähdään myös valkokankaalla.

Luettuaan kirjan lapsi voi kuvitella, miltä Vili Vonkan suklaatehdas näyttää ja piirtää sen paperille. Myös Umppa Lumppa ja muut tarinan hahmot ihastuttavat olemuksellaan.

Jali ja suklaatehdas

7. Viidakkokirja

Jälleen yksi Disneyn elokuvista, joka perustuu kirjaan, nimittäin Rudyard Kiplingin kirjoittamaan klassikkoon. Hän loi teoksen, jossa eläimet huolehtivat lapsesta – tämä saa varmasti lapsesi mielikuvituksen lentoon!

Kun lapsi lukee kirjan ennen elokuvaa, hän saa itse luoda omat mielikuvansa tarinan hahmoista Mowglista, Baloosta ja Bagheerasta. 

8. Ihmemaa Oz

Vanhin kirjaan perustuva elokuva on Ihmemaa Oz. Kirja on kirjoitettu jo 1900- luvulla, mutta kesti melkein 40 vuotta, ennen kuin siitä tehtiin elokuvaversio. Siitä tuli yksi suosituimmista musikaaleista elokuvahistoriassa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.