Isä opettaa tyttärelleen elämän tärkeimmät opit - Äitiyden Ihme
 

Isä opettaa tyttärelleen elämän tärkeimmät opit

Isä opettaa tyttärelleen elämän tärkeimmät opit

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 21 lokakuuta, 2018

Sitä, mitä isä opettaa tyttärelleen, ei voida kirjoittaa kirjaan, vaan ainoastaan tytön sydämeen. Isä, joka on läsnä tyttären elämässä ja taitaa kiintymyksen osoittamisen taidon, on jotain erityistä. Isän lempeys tuo kasvavan tytön elämään kauneutta.

Isä opettaa tyttärelleen elämän tärkeimmät opit

Tiedämme kaikki, että lapsen saaminen täyttää meidät unelmilla ja odotuksilla. Ajan kuluessa huomaamme kuitenkin, etteivät asiat ole aina helppoja, ja lapsen kasvattamisessa on omat haasteensa. Se tarkoittaa jatkuvia uhrauksia vaativia velvollisuuksia ja vastuuta.

Monet alkuaikojen unelmistamme tuntuvat haihtuvan savuna ilmaan. Mutta emme koskaan menetä haluamme jahdata uusia unelmia, jotka liittyvät lastemme toiveisiin ja tarpeisiin. Tänään haluamme puhua noista toiveista ja unelmista. Isän ei tulisi ainoastaan pitää niitä mielessään, vaan tavoitella niitä.

Tämä on epäilemättä jotain, mitä moni isä jo tekee. He ovat erottamaton osa pienen lapsensa elämää, ja tulevaisuudessa heidän aarteensa kasvaa upeaksi naiseksi – kiitos isänsä.

Ei riitä, että kerron olevani isäsi ja että sinä olet pieni tyttöni – minun täytyy osoittaa se

Isä opettaa tyttärelleen elämän tärkeimmät opit

On helppoa olla isä. Se voi itse asiassa olla helpoin asia maailmassa. Hyvä isä kuitenkin tietää alusta lähtien, että tämä arvonimi saavutetaan ajan myötä ja se vaatii jatkuvaa ja varauksetonta demonstroimista. Isän tulee pysytellä tyttärensä lähellä ja olla sellainen henkilö, johon tytär voi luottaa ja jota hän voi kunnioittaa.

Isä on paikalla, kun tytär oppii uusia sanoja. Hän on paikalla, kun tytär kaatuu opetellessaan navigoimaan maailmassa.

Isä on kuin iso lapsi, jonka kanssa tytär voi leikkiä. Mutta kaikki ei ole pelkkää peliä ja leikkiä. Isä myös ohjaa ja neuvoo tytärtään ja huolehtii hänestä. Isän tulee näyttäytyä kypsänä, rohkeana ja onnellisena aikuisena joka rakastaa itseään ja ennen kaikkea tytärtään.

Isällä on myös pehmeä puolensa, jonka hän näyttää asettumalla tyttärensä kenkiin. Isä ymmärtää tytärtään ja näkee vaivaa tunteakseen hänen tarpeensa. Isä pyrkii näkemään asiat tyttärensä perspektiivistä, vaikka se tuntuukin hänestä välillä kummalliselta.

Isä tekee kaiken tämän, koska hän tietää sen olevan parasta, mitä voi tyttärelleen antaa. Ja näin hän ansaitsee elämänsä tärkeimmän arvonimen. Isä.

Pidän sinulle tekemäni lupaukset

Isän kirje pienelle tyttärelleen

Jokainen lapsi tarvitsee ja ansaitsee johdonmukaisen, tasaisen, turvallisen ja viisaan kasvatuksen. Se, että isä rikkoo tyttärelleen tekemänsä lupauksen, jättää jälkensä.

Jos isä lupaa olla aina tyttärensä tukena, hänen täytyy varmistaa, että näin myös on. Jos isä saa myöhemmin tyttärensä tuntemaan, ettei tämä ole prioriteetti, tyttö alkaa uskoa, ettei ihmisiin ja asioihin voi luottaa. Hän näkee lupaukset asioina, jotka tulevat ja menevät. Vastuuntuntoinen isä ymmärtää, että tehtyjen lupausten pitäminen on kaikista tärkeintä.

Opetan sinut olemaan vahva ja rohkea

Isän kirje pienelle tyttärelleen

Hyvä isä tietää, että pelkkä kaunis ulkonäkö ei tee onnelliseksi. Oma tytär on tietysti kaunein asia, jonka isä on koskaan nähnyt, mutta isän täytyy opettaa tytärtään olemaan myös vahva ja rohkea. Isän tulee rohkaista tytärtään taistelemaan unelmiensa puolesta – niiden unelmien, jotka tytär itse valitsee.

Isä haluaa tyttärensä osaavan puolustaa itseään, puhua omasta puolestaan ja seistä mielipiteidensä takana.

Isä opettaa tytärtään elämään tämän omien arvojen mukaisesti. Isä on päivittäinen opas, joka luo pohjan tyttären terveelle itsetunnolle. Isä ohjaa lapsensa läpi niiden oppien, joiden avulla tytär alkaa ymmärtää ympäröivää maailmaa.

Isä opettaa tyttärelleen, että aito onnellisuus kumpuaa sydämestä, ei kauniista kasvoista.

Opetan sinut olemaan pelkäämättä

Lapsen ensimmäisten elinvuosien aikana isä on sankari, joka karkottaa painajaiset, kaapissa lymyilevät hirviöt ja ensimmäisten askelten tai koulun aloittamisen aiheuttamat pelot ja epävarmuudet.

Pikkuhiljaa, päivä päivältä, isä alkaa ohjata tytärtään neuvoillaan. Hän hälventää tyttärensä pelot auttaakseen lastaan tekemään hyviä päätöksiä. Hän täyttää tyttärensä rohkeudella, jota lapsi tarvitsee tavoittaakseen päivittäiset tavoitteensa ja päästäkseen eroon epäilyksen ja epävarmuuden aiheuttamista rajoitteista.

Olet elämäni rakkaus, mutta kun löydät omasi, päästän sinut vapaaksi

Isän kirje pienelle tyttärelleen

Sanotaan, että kukaan mies ei ole tarpeeksi hyvä isän tytölle. Hyvä isä kuitenkin osaa antaa tyttärelleen vapauden valita oma polkunsa. Tytär valitsee itse, kenet ihmiset haluaa elämäänsä – vaikka tekeekin joskus virheitä. Nämä virheet opettavat ja toimivat jatkossa elämänohjeina.

Isä ei moiti tytärtään tämän virheistä, ja isän ovi on aina auki. Isä ymmärtää, on lähellä ja muistuttaa tytärtään siitä, että rakkaus on seikkailu, joka on aina arvokas lopputuloksesta huolimatta.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.