Elokuvat, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta - Äitiyden Ihme
 

Elokuvat, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta

Eläinten rakastaminen ja kunnioittaminen on yksi tärkeimmistä asioista, jotka voimme opettaa lapsillemme. Tässä artikkelissa esiteltävät elokuvat kertovat eläinrakkaudesta - hauskuutta unohtamatta.
Elokuvat, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta
Elena Sanz Martín

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Lapsuus on parhaita aikoja elämässä arvojen oppimiselle ja omaksumiselle. Lapset imevät tietoa sienen lailla ja oppivat kaikesta kokemastaan. Lapsia tulisi opettaa kunnioittamaan niin muita ihmisiä, eläimiä kuin luontoakin, ja tänään haluamme jakaa kuusi elokuvaa, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta.

Arvojen välittämisen lapselle ei tulisi olla liian työläs tehtävä, eikä opettamisen tarvitse olla tylsää ja virallista. Lapset oppivat kaikesta ympärillään tapahtuvasta, ja jo pelkkä elokuva, jossa eläimiä kohdellaan hyvin ja kunnioittavasti, tartuttaa heihin hyviä tapoja.

Elokuvien katselu koko perheen voimin on myös monen lapsen suosikkiaktiviteetteja. Lapsi saa samaan aikaan nauttia viihdyttävästä tarinasta ja vanhempiensa seurasta.

Miksi eläinrakkaus on tärkeää?

Eläimet ovat eläviä olentoja, joilla on tarpeita, haluja ja tunteita aivan kuten meillä ihmisilläkin, ja pelkästään tämän yksinkertaisen faktan vuoksi meidän tulee kunnioittaa niitä. Eläimet eivät ole esineitä, eikä lemmikki ole lelu. Lapsille täytyy opettaa, että jokaista eläintä tulee kohdella ystävällisesti ja kunnioittavasti.

Eläimet voivat opettaa meille paljon ehdottomasta rakkaudesta. Kunhan tutustumme eläimeen, se osoittaa meille, mitä uskollisuus, ystävyys ja kiintymys todella tarkoittavat. Eläinten tunteet ovat puhtaita, eivätkä nämä olennot tunne kateutta tai kanna kaunaa.

Eläimen kanssa vietetty aika auttaa pääsemään eroon haitallisista ja negatiivisista tunteista. Tunsipa ihminen olonsa surulliseksi tai pelokkaaksi, pelkkä eläimen läsnäolo kohottaa mielialaa.

Elokuvat, jotka opettavat lapsia rakastamaan eläimiä

Elokuvat, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta

Nyt, kun olemme kertoneet, mitä hyötyjä eläinrakkaudesta ja elämän jakamisesta eläinten kanssa on, jaamme muutaman erinomaisen elokuvan, jotka opettavat lapsille eläinten kunnioittamista.

Marley & Me

Tässä elokuvassa nuori pariskunta päättää hankkia koiranpennun, Marleyn, ennen lasten hankkimista. Ennen kuin he huomaavatkaan, pieni pentu on kasvanut 50-kiloiseksi koiraksi, joka kääntää omistajiensa elämän ylösalaisin. Marley on omistajiensa rinnalla kaikkien näiden elämänvaiheiden läpi ja täyttää kodin rakkaudella ja hauskanpidolla.

Tarzan

Tämä Disney-klassikko perustuu Edgar Rice Burroughsin kirjasarjaan. Tarina kertoo Tarzanista, orvoksi jääneestä pojasta, jonka kasvattavat apinat. Tarzan elää onnellisena eläinten keskuudessa viidakossa, kunnes paikalle saapuu tutkimusryhmä.

Pikkuhiljaa Tarzanille alkaa selvitä, kuka hän todellisuudessa on ja missä hänen juurensa ovat. Lopulta hän joutuu päättämään, haluaako hän elää eläinten vai ihmisten keskuudessa.

Elokuva näyttää, kuinka ihmisten ahneus ja julmuus voivat satuttaa eläimiä, kun taas ystävällisyys ja kunnioitus voivat pelastaa näiden elämän.

Hachiko – tarina uskollisuudesta

Tämä tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo akita-rotuisesta Hachikō-koirasta ja on yksi kauneimpia koiran uskollisuutta kuvaavia tarinoita. Elokuvassa Richard Geren roolihahmo pelastaa kodittoman koiran ja nimeää sen Hachikoksi. Isäntänsä kuoltua uskollinen koira odottaa omistajansa paluuta rautatieasemalla vuosien ajan ennen kuin kuolee vanhuuteen.

Ferdinand

Ferdinand on kiltti ja hyväsydäminen härkä, jota sen lajitoverit pilkkaavat sen lempeästä luonteesta. Ferdinandin adoptoi kiltti mies tyttärineen, mutta eräänä päivänä sitä luullaan vaaralliseksi, ja se viedään väkisin osallistumaan härkätaisteluihin. Ferdinand kuitenkin päättää palata rakastavan perheensä luokse ja lähtee uskomattomaan seikkailuun.

Tämä elokuva esittelee katsojalle niin ihmisten parhaat kuin pahimmatkin puolet ja opettaa meitä kunnioittamaan elämää ja luopumaan julmista perinteistä – tässä tapauksessa härkätaistelutraditiosta.

A Dog’s Way Home

Elokuva kertoo Bella-koirasta, joka matkustaa satoja kilometrejä etsien Lucas-nimistä omistajaansa, josta se on joutunut yllättäen ja epäreilusti erotetuksi. Matkallaan Bella kohtaa lukuisia erilaisia haasteita, mutta omistajaansa kohtaan tuntemansa rakkaus saa sen jatkamaan etsintöjään.

Dumbo

Yksi Disneyn rakastetuimmista klassikoista, Dumboteki paluun valkokankaalle tämän vuoden maaliskuussa näyteltynä versiona. Elokuvan ohjasi Tim Burton, ja sekä lapset että aikuiset nauttivat tästä herkästä tarinasta. Tällä kertaa elokuvassa otetaan kantaa myös ongelmaan, johon ihmiset ovat heränneet viimeisten vuosien aikana, nimittäin eläinten käyttöön ja kaltoinkohteluun sirkuksissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.