6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä - Äitiyden Ihme
 

6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä

Tässä artikkelissa esitellyt koko perheen elokuvat ovat paitsi viihdyttäviä, myös opettavat tärkeitä arvoja.
6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Elokuvat, jotka muistuttavat meitä perheen tärkeydestä, ovat erinomainen työkalu, jonka avulla voimme kaikki pohtia, mitä perhe meille merkitsee. Yksi lause, ele tai kohtaus riittää aloittamaan hyvän keskustelun, jonka aikana vanhemmat voivat samalla opettaa lapsille tärkeitä arvoja.

Näiden elokuvien avulla voit hyödyntää perheesi kanssa viettämäsi ajan ja jakaa rakkautta, uskollisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Vanhemmat ovat lastensa oppaita ja tärkeitä roolimalleja, joiden tehtävänä on valmistella lapset kohtaamaan maailma optimismilla ja rakkaudella.

Yhteiskunta voi muuttua vain, jos vahvistamme perhesiteitä ja perheen sisäistä rakkautta, samoin kuin moraalia, joka meitä ohjaa. Meidän tulee tarjota lapsillemme turvallinen elinympäristö, jossa opetetaan myös arvoja ja etiikkaa. Tämä on jokaiseen päivään kuuluva tehtävä, jonka tulisi näkyä kaikessa tekemisessämme.

6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä

1. Coco

12-vuotiaasta meksikolaisesta Miguel-pojasta kertova Coco sai ensi-iltansa vuonna 2017. Suvustaan ja perheestään poiketen Miguel rakastaa musiikkia ja joutuu suvun kitaran taikavoiman viemänä tuonelan valtakuntaan.

Elokuva korostaa paitsi omien unelmien seuraamisen, myös oikein toimimisen tärkeyttä. Elokuvan päähenkilö pohtii myös elävien ja kuolleiden välistä yhteyttä ja sitä, kuinka perheenjäsenten on tuettava ja kannustettava toisiaan.

6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä

2. Frozen

Tuskin kukaan on välttynyt kuulemasta Frozen-elokuvasta, joka oli valtava hitti julkaisemisensa jälkeen vuonna 2013. Elokuvan keskipisteessä on siskosten välisen rakkauden voima.

Elokuva kertoo Annasta ja Elsasta, Arendellen valtakunnan prinsessoista. Elsalla on kyky muuttaa kaikki koskemansa jääksi ja lumeksi, mutta hän ei osaa hallita taikavoimiaan. Vahingoitettuaan vahingossa siskoaan, Elsa eristäytyy muusta maailmasta. Anna ei muista tapahtunutta, ja kuvittelee, ettei hänen siskonsa rakasta häntä.

Monien seikkailujen ja juonenkäänteiden jälkeen siskokset löytävät jälleen toisensa, ja elokuvan viesti onkin, että siskosten välisen rakkauden voima on taianomainen, ainutlaatuinen ja erityinen.

3. Up – kohti korkeuksia

Up – kohti korkeuksia on elokuva, joka saa lähes jokaisen katsojan vuodattamaan kyyneleen tai kaksi monien tunteellisten kohtaustensa ansiosta.

Leskeksi jäänyt 78-vuotias ilmapallokauppias Carl Fredrickson päättää pitää edesmenneelle vaimolleen tekemänsä lupauksen ja lähtee seikkailulle vuorille 8-vuotiaan Rasmus-pojan kanssa. Vaikka nämä kaksi ovat toistensa vastakohtia, he käyvät seikkailuun yhdessä ja kokevat sen aikana uskomattomia asioita.

Elokuva muistuttaa katsojaa elämään hetkessä. Jokaisen meistä tulisi pyrkiä saamaan irti kaikki mahdollinen ympärillämme tapahtuvista asioista ja hyödyntämään elämän eteemme heittämät mahdollisuudet.

4. Marley & Me

Marley & Me -elokuva muistuttaa, että myös lemmikkimme ovat tärkeitä perheenjäseniämme. Tämä koskettava elokuva kertoo nuoresta pariskunnasta, joka päättää hankkia koiranpennun, Marleyn. Ennen kuin he huomaavatkaan, pieni pentu on kasvanut 50-kiloiseksi koiraksi, joka kääntää perheensä elämän ylösalaisin.

Marley pysyy omistajiensa rinnalla kaikkien näiden elämänvaiheiden läpi ja täyttää kodin rakkaudella ja hauskanpidolla – ja samalla perhe on sitoutunut lemmikkiinsä, vaikka tämä aiheuttaakin välillä eriskummallisia tilanteita.

6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä

5. Nemoa etsimässä

Tässä meren valtakuntaan sijoittuvassa elokuvassa keskeisenä teemana on perheen ja ystävyyssuhteiden voima sekä vanhempien ehdoton rakkaus lapsiaan kohtaan. Tarinassa puhutaan paljon sinnikkyydestä ja haasteiden voittamisesta. Elokuvassa vuokkokala Marvinin täytyy kohdata pelkonsa löytääkseen saaliiksi joutuneen poikansa ystävänsä Doryn avulla.

Nemoa etsimässä opettaa, että olipa tilanne miten vaikea tahansa, on tärkeää jatkaa yrittämistä ja haaveiden ja päämäärien tavoittelemista. Elämä ei ole helppoa, ja tulemme kohtaamaan epäonnistumisia ja haasteita, mutta toivosta ei saa koskaan luopua.

6. Croodit

Vaikka Croodit onkin lapsille tarkoitettu elokuva, kaikkien perheiden tulisi nähdä se ainakin kerran. Kyseessä on tarina luolamiehistä, jotka ovat jäämässä kodittomiksi ja joiden on vaihdettava asuinpaikkaa ja etsittävä uusi koti muualta.

Isä vie perheensä matkalle, jonka aikana kaikkien perheenjäsenten täytyy opetella käsittelemään haluttomuuttaan muutokseen. Tämä on aihe, josta perheissä on hyvä keskustella. Elokuva opettaa myös yhtenäisyyttä, joka voi voittaa kaikki vastoinkäymiset.

Kun perheellänne on yhteistä vapaa-aikaa, miksipä ette järjestäisi elokuvaillan ja valitsisi katseltavaksi yhden yllä esitellyistä elokuvista? Samalla kun viihdytte elokuvan parissa, tarina muistuttaa teitä perheen tärkeydestä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.