Uusi trendi: Yhteensopivien vaatteiden käyttäminen lapsen kanssa
Yhä useammat vanhemmat käyttävät yhteensopivia vaatteita lastensa kanssa. Toisinaan saattaa näyttää jopa huvittavalta, kun kahden sukupolven edustajat käyttävät samanlaisia asuja. Tässä artikkelissa kerromme, mitä hyötyjä yhteensopivien vaatteiden käyttäminen voi tuoda mukanaan, ja miten vanhemman ja lapsen asut voidaan koostaa.
Ilmiötä, jossa vanhempi ja lapsi käyttävät samanlaista asua, kutsutaan englanniksi termillä mini me, eli suoraan käännettynä miniminä. Monet vaatesuunnittelijat ovat ottaneet tämän tuoreen trendin huomioon suunnitellessaan uusia kokoelmiaan ja useat brändit ovat tarttuneet tilaisuuteen ja alkaneet valmistaa vanhemmille ja lapsille yhteensopivia vaatteita.
Trendin ei tarvitse tarkoittaa sitä, että vanhemman ja lapsen vaatekaappien täytyisi olla identtiset, vaan he voivat pukeutua samanlaisiin paitoihin tai housuihin aina silloin tällöin ja kun se on sopivaa.
Yhteensopivien vaatteiden käyttäminen suhteen vahvistamiseksi
Pukeutumalla samalla tavoin kuin lapsesi on loistava ja hauska tapa vahvistaa sinun ja lapsesi välistä suhdetta. Vaikka se sinusta ei olisikaan mitenkään erikoista, lapselle samanlaisen asun käyttäminen saa hänet tuntemaan itsensä erityiseksi. Se auttaa parantamaan lapsen itsetuntoa, vahvistamaan perhesuhteita ja tunnetta yhteenkuulumisesta.
Tämä trendi auttaa myös vanhempia luomaan läheisen suhteen lapsensa kanssa. Suosittelemmekin sinua lapsesi kanssa kokeilemaan tätä trendiä, siitä tulee varmasti hauskaa!
Lapsen ja vanhemman yhteensopivat asut ovat unohtumaton näky
Lapsesi halutessa pukeutua kuin sinä, samanlaisten vaatteiden löytäminen ei ole hankalaa. Valitse samankaltainen malli tai samanväriset vaatteet. Kuva vanhemmasta ja lapsesta yhteensopivissa vaatteissa on ihana muisto!
Jotta tulos ei olisi liian yliampuva, kannattaa hieman hillitä omia mieltymyksiä pukeutumisen suhteen. Kannattaa esimerkiksi välttää valitsemasta yhteensopivia vaatteita ja asusteita, jotka pukisivat teidät matsaavasti päästä varpaisiin.
Voit valita yhden vaatekappaleen, joka on yhteensopiva lapsen vaatteen kanssa, ja jättää muun vaatetuksen hillitymmäksi. Voit esimerkiksi valita yhtenäisen yksityiskohdan, asusteen tai värin. Täysin samanlaisia vaatteita ei siis tarvitse hankkia, jotta pukeutuisitte yhteensopivasti.
Pukeutumalla yhteensopiviin asuihin lapsesi kanssa, vahvistuu sinun ja lapsen välinen suhde. Se auttaa parantamaan lapsen itsetuntoa, vahvistamaan perhesuhteita ja yhteenkuulumisen tunnetta.
Vinkkejä, kuinka sovittaa asut yhteen
1. Kengät
Voit olla lapsesi kanssa vaatetukselta yhteensopiva käyttämällä samanlaisia kenkiä. On hyvin helppoa löytää samankaltaisia kenkiä sekä sinulle että lapsellesi, ilman, että lookista tulisi liian ilmiselvä.
2. Värit
Värien yhteensovittaminen on yksi parhaimmista tavoista pukeutua lapsen kanssa yhteneväisesti. Pukeutumalla saman sävyiseen T- paitaan tai housuihin on hyvin helppoa, sillä ne ovat helposti löydettävissä jokaisesta vaatekaapista tai vaatekaupasta.
3. T- paita
T- paidat, joissa on kuvia, tekstejä ja logoja, saavat lapsen tuntemaan itsensä vanhempiensa kaltaiseksi. Saattaa kuitenkin olla, että joudut maksamaan niistä enemmän, mutta se on varmasti kaiken rahan arvoista!
4. Koko asu
On selvää, että täysin samanlaista yhteneväistä asua päästä varpaisiin voi olla vaikeaa löytää. Jos kuitenkin haluat tähdätä siihen, saatat joutua pulittamaan enemmän rahaa. Eräs yksinkertainen kikka on yhdistää yksivärinen tavallinen T- paita farkkujen kanssa, jotta näyttäisitte lapsesi kanssa täysin samalta.
Lopuksi on hyvä mainita, että lapsen on tärkeää kehittää omaa persoonaansa, eikä milloinkaan menettää viattomuuttaan. Yhteneväisten asujen käyttämistä liiallisuuksiin olisi syytä välttää, jotta sillä ei olisi negatiivista vaikutusta lapseen. Tarkoituksena on hauskanpito ja leikki, ei se, että lapsi pukeutuisi kuin aikuinen jo pienestä pitäen.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Bunijevac, M., & Durisic, M. (2017). Parental involvement as a important factor for successful education. CEPS Journal, 7(3), 137-153. https://eric.ed.gov/?id=EJ1156936
- Cermeño, E. O. (2011). Comunidad Educativa: ámbito de colaboración entre la familia y la escuela. Cambios educativos y formativos para el desarrollo humano y sostenible, 71. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=5887851
- Hidalgo, L., & Isabel, J. (2022). Escuela de familias : formación en parentalidad positiva y convivencia escolar en Educación Infantil. Murcia: Consejería de Educación. https://redined.educacion.gob.es/xmlui/handle/11162/234546
- Hernández Prados, Mª Ángeles & Mª Ángeles Gomariz Vicente. (2019). Familia y escuela. Dos contextos unidos por la educación. Asociación Universitaria de Formación del Profesorado (AUFOP). Universidad de Zaragoza (España). Revista Electrónica Interuniversitaria de Formación del Profesorado (REIFOP), 22(3). https://revistas.um.es/reifop/issue/view/16961
- Flores, J. I. R., García, M. J. M., León, P. C., & Vázquez, V. M. (2022). Relación comunidad y escuela: una propuesta contrahegemónica desde la universidad. Revista Izquierdas, (51), 2. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=8361344
- Freire, E. E. E. (2022). Involucramiento de la familia con la escuela. Revista Ciencia & Sociedad, 2(1), 62-73. http://www.cienciaysociedaduatf.com/index.php/ciesocieuatf/article/view/20
- UNESCO, E. (2015). Replantear la educación: ¿Hacia un bien común mundial? J. Supranatl. Policies Educ.(JoSPoE), 4, 207-209. https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000232697
- Mayorquín Reyes, Edwin Alexis, & Zaldívar Colado, Aníbal. (2019). Participación de los padres en el rendimiento académico de alumnos de primaria. Revisión de literatura. RIDE. Revista Iberoamericana para la Investigación y el Desarrollo Educativo, 9(18), 868-896. https://doi.org/10.23913/ride.v9i18.480