Miksi veli on tärkeä hahmo elämässämme? - Äitiyden Ihme
 

Miksi veli on tärkeä hahmo elämässämme?

Miksi veli on tärkeä hahmo elämässämme?
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kun mietit veljeäsi, millaisia ajatuksia mielessäsi liikkuu? Saatat ajatella iloisia lapsuuden muistoja tai muistaa riitoja ja tappeluita. Kasvaessamme alamme yleensä ymmärtää veljemme arvon ja sen, miksi veli on tärkeä hahmo elämässämme.

Mikä tekee suhteestasi veljeesi niin erityisen? Tätä kannattaa pohtia arvostaaksesi veljeäsi hänen ansaitsemallaan tavalla.

Veli jakaa lapsuuden muistosi ja aikuisuuden unelmasi.

– Tuntematon

Veljestäsi tulee sankarisi

Miksi veli on tärkeä hahmo elämässämme?

Ajatellessamme sankareitamme, ensimmäinen mieleen tuleva henkilö ei kenties ole veli, vaan isä. Erityisesti nuorilla tytöillä on tapana ihailla isäänsä ja pitää tätä suojelijanaan ja roolimallinaan.

Ajan kuluessa alamme nähdä eri valossa myös veljemme, jota emme aikoinaan voineet sietää. Mikä on muuttunut, kun yhtäkkiä ymmärrät, että veli on tärkeä ihminen elämässäsi?

Kenties tämän aiheuttaa nostalgia. Pikkuhiljaa alamme muistaa, miten veljemme suojeli meitä luokan kiusaajilta, auttoi kotitehtävissä ja puolusti äidin ja isän edessä.

Tämä on se hetki, kun ymmärrät, miten tärkeä veljesi on sinulle, ja että hänestä on muodostunut yksi läheisimmistä kumppaneistasi.

Miksi veli on tärkeä hahmo elämässämme?

Yhdessä nauraminen

Jossain vaiheessa ymmärrät, että vanhempiesi lisäksi veljesi on henkilö, joka ymmärtää parhaiten huumorintajuasi. Olette saaneet saman kasvatuksen ja kokeneet samat kokemukset, ja voitte nauraa yhdessä yhteisille unohtumattomille muistoille.

Molemminpuolinen ihailu

Vaikka voikin olla vaikea uskoa, että veljesi katsoo sinua ylöspäin, hän tekee niin. Hän pyytää sinulta neuvoja pukeutumiseen, ystävyyssuhteisiin ja opiskeluihin liittyen.

Veljesi puolustaa sinua aina

Aivan kuten ollessasi pieni, veljesi tulee aina pitämään puoliasi. Loppujen lopuksi hän näkee sinut edelleen pienenä siskona, jota hänen kuuluu suojella.

Pidätte yhteyttä, vaikka olisitte kaukana toisistanne

Aika kuluu, ja rakkaamme muuttavat kauas meistä, monista eri syistä. Siitäkin huolimatta veljesi tulee aina auttamaan ja tukemaan sinua. Hän vastaa aina soittaessasi hänelle.

Veljien ei välttämättä tarvitse sanoa toisilleen mitään – he voivat istua samassa huoneessa ja vain olla täysin rennosti toistensa seurassa.

– Leonardo DiCaprio

Miksi veli on niin tärkeä hahmo elämässämme?

Salaisuuksien säilyttäminen

Vaikka vuodet vierivät, lapsuuden salaisuutenne ja kujeenne pysyvät veljesi muistissa. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa häneen täysin.

Hän näkee vaivaa tehdäkseen sinut iloiseksi

Koska veljesi ihailee sinua, hän tekee kaikkensa eteesi. Hänen siskonaan sinulla on tärkeä rooli veljesi elämässä, ja hän haluaa nähdä sinut iloisena.

Veljelläsi on kuudes aisti

Valitessasi elämänkumppania, veljesi toimii tärkeänä suodattimena. Lähes kukaan ei ole tarpeeksi hyvä hänen siskolleen. Tulet huomaamaan veljesi olevan usein oikeassa.

Hän ei välitä vioistasi

Tulet huomaamaan, että veljesi rakastaa sinua aina, vioistasi huolimatta. Hän ei välitä tekemistäsi virheistä, ja näkee sinut lähes täydellisenä silloinkin, kun käyt läpi vaikeita aikoja.

Veljesi on suurin fanisi

Saamme lapsuudessamme kunnioitusta ja hellyyttä paitsi vanhemmiltamme, myös sisaruksiltamme, joiden kanssa jaamme monia korvaamattomia hetkiä.

Kun ajattelet veljeäsi, ymmärrät hänen olevan yksi elämäsi tärkeimmistä henkilöistä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.