Täti on tärkeä osa lapsen elämää ja kasvatusta - Äitiyden Ihme
 

Täti on tärkeä osa lapsen elämää ja kasvatusta

Täti on tärkeä osa lapsen elämää ja kasvatusta
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2018

Kuka sanoo vanhempien ja isovanhempien olevan ainoita tärkeitä hahmoja lapsen elämässä? Myös täti on tärkeä osa lapsen elämää, ja hänellä on iso rooli lapsen kasvamisessa ja kasvatuksessa.

Vanhemmat kasvattavat lapsen ja opettavat tälle arvoja, mutta täti on usein käytännössä lapsen toinen äiti. Täti on aina valmis auttamaan lasta asiassa kuin asiassa.

Lapsen ja tädin välinen suhde on usein hyvin läheinen. Kun vanhemmat ovat väsyneitä, täti on aina valmis viettämään aikaa lapsen kanssa.

Miksi täti on tärkeä osa lapsen elämää?

Täti on tärkeä osa lapsen elämää ja kasvatusta monesta syystä. Tänään mainitsemme näistä syistä muutaman tärkeimmän:

Täti on tärkeä osa lapsen elämää

 1. Täti osaa opettaa. Myös hän on osa lapsen koulutusta ja auttaa opettamaan kirjaimia, värejä ja monia muita asioita.
 2. Täti rakastaa sukulaislasten hemmottelua. Olipa kyseessä sisaruksen ensimmäinen, toinen tai kolmas lapsi, täti on aina valmis antamaan lapselle erityishuomiota. Täti rakastaa lapsen hemmottelua, ja hänellä on aina jokin yllätys hihassaan.
 3. Tädille on helppo uskoutua. Etenkin iän hieman kartuttua, lasta voi pelottaa tai hävettää tietyistä asioista puhuminen vanhempiensa kanssa. Tädin puoleen voi olla helpompi kääntyä, ja tädillä on aina hyviä neuvoja jaettavanaan.
 4. Täti on kuin psykologi. Täti huomaa, kun lapsi on surullinen, ärsyyntynyt tai voi huonosti. Täti kuuntelee ja tarjoaa olkapään, jota vasten itkeä.
 5. Täti auttaa opettamaan arvoja. Jos vanhemmilla ei ole tarpeeksi aikaa, täti on apuna opettamassa lapselle oikean ja väärän eron.
 6. Täti on aina valmis huolehtimaan lapsesta. Kun vanhemmilla on menoja, isovanhemmat eivät ole ainoa luotettava vaihtoehto hoitamaan lasta. Täti pystyy viettämään lapsen kanssa hauskaa aikaa vanhempien ollessa poissa kotoa.
 7. Tädiltä saadut ohjeet ja korjaukset on helpompi ottaa vastaan. Myös täti joutuu joissain tilanteissa korjaamaan lapsen käytöstä, mutta häneltä saadut ohjeet ovat yleensä hellempiä kuin vanhempien määräykset. Täti on aina valmis ohjaamaan lasta hienovaraisesti.
 8. Tädillä on aina aikaa auttaa kotitehtävissä. Jos lapsi tarvitsee apua uuden konseptin oppimisessa tai kokeeseen lukemisessa, täti on varmasti valmis auttamaan.

Lapsuus on aikaa, jolloin jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus olla onnellinen.

– Tuntematon

Tätinä olemisen parhaat puolet

Tätinä oleminen on siunaus! Täti saa nauttia pienten ihmisten seurasta, jotka täyttävät hänen päivänsä viattomuudella ja naurulla.

Sisarusten lapset ovat mittaamattoman arvokkaita. Mikä olisikaan parempaa kuin tädin rooli?

 1. Täti saa tehdä lapsen kanssa hauskoja asioita. Lasten seura on aina viihdyttävää, ja täti pääsee osallistumaan hauskimpiin aktiviteetteihin sukulaislasten kanssa.
 2. Lapsen syntymä. Sisaruksen lapsen syntymä on taianomainen hetki, jota ei voi verrata mihinkään muuhun tapahtumaan. Täti on valmis hemmottelemaan lasta jo tämän ensi kertaa tavatessaan.
 3. Aina on, joku jota halata. Jokainen täti haluaa halailla sisarustensa lapsia – he ovat kerta kaikkiaan vastustamattoman herttaisia.
 4. Ainutlaatuinen ja erityinen rakkaus. Sukulaislasten kasvamisen seuraaminen tietäen, että on antanut heille kaiken rakkautensa (ja salaa valtavat määrät makeisia), on korvaamatonta.
 5. Arjen keventäjä. Sukulaislapset tarjoavat tauon arkeen sekä jokapäiväisiin rutiineihin ja saavat unohtamaan stressin. Lapsen kanssa leikkiminen raskaan työpäivän tai ongelmien ratkaisemisen jälkeen rauhoittaa välittömästi mielen.
 6. Hemmottelu. Mainitsimme jo makeiset, mutta on varmaa, että täti on erikoistunut kuljettamaan lapsille salaa herkkuja.
 7. Juhlat. Täti pääsee nauttimaan sisarustensa lasten syntymäpäivistä ja muista merkkipäivistä. Kakun ja muiden herkkujen syönnin lomassa täti pitää pieniä lapsia silmällä.
 8. Tekosyy lahjojen ostamiseen. Kun täti näkee lelun, pehmolelun tai muun esineen, josta tietää lapsen pitävän, hän keksii helposti syyn yllättää lapsi lahjalla.
 9. Lapset tietävät voivansa luottaa tätiinsä. Kohtaa lapsi minkä ongelman tai vaikeuden tahansa, täti on aina läsnä häntä varten. Lapsi luottaa tätiinsä täydellisesti.
 10. Paremmat yöunet. Täti nukkuu paremmin leikittyään sukulaislastensa kanssa. Hauskanpidon, pelien ja seikkailujen täyteinen päivä väsyttää kenet tahansa ja takaa yölle syvän unen.
Täti on tärkeä osa lapsen elämää

Tädillä on tärkeä rooli täytettävänään

Täti on tärkeä hahmo, jolla on iso rooli lapsen elämässä. Sisarusten lasten kanssa ajan viettäminen paitsi hitsaa perheen yhteen, myös luo erityisen siteen tädin ja lapsen välille. Tällä suhteella on tärkeä merkitys lapsen kasvatuksen ja kasvamisen kannalta.

Jos olet täti, käytä tilaisuus hyväksesi ja vietä kaikki mahdollinen aika sukulaislapsiesi kanssa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.