7 tapaa pitää huolta koulutarvikkeista
 

7 tapaa pitää huolta koulutarvikkeista

Koulutarvikkeista ja oppikirjoista huolehtiminen pidentää niiden käyttöikää, jolloin lapsi voi käyttää niitä koko lukuvuoden.
7 tapaa pitää huolta koulutarvikkeista

Viimeisin päivitys: 30 syyskuuta, 2022

Koulutarvikkeista esimerkiksi lyijykynät, teroittimet ja tussit katoavat helposti, kun lapsi menee kouluun. Ja ajan myötä vihkot, kirjat ja muistilehtiöt haurastuvat, jos niitä ei käsitellä huolellisesti. Tässä artikkelissa neuvomme seitsemän tapaa pitää huolta koulutarvikkeista.

Kun opetat lapsillesi koulutarvikkeiden arvon ja niiden huoltamisen tärkeyden käyttöiän pitkittämiseksi, heistä tulee siistimpiä ja vastuullisempia. Jatka lukemista saadaksesi selville, kuinka koulutarvikkeet pidetään hyvässä kunnossa.

7 tapaa pitää huolta koulutarvikkeista

Jotkut välineet ovat kestävämpiä kuin toiset. On esimerkiksi normaalia, että kynät, tussit ja värikynät joudutaan uusimaan useita kertoja lukuvuoden aikana. Suurin osa koulutarvikkeista voi kuitenkin kestää koko lukuvuoden ajan, kunhan lapset oppivat pitämään niistä hyvää huolta. Tässä muutamia tapoja pitää huolta koulutarvikkeista.

1. Päällystä oppikirjat lukuvuoden alussa

Muista, että lapsesi käyttää koko vuoden samoja koulutarvikkeita, joten kirjat kannattaa päällystää kestävämmiksi. Voit käyttää päällystämiseen kontaktimuovia, joka teipataan kanteen suojaamaan vihkoja, kirjoja, sanakirjoja ja kansioita.

Jotta materiaalit eivät katoa tai sekoitu muiden lasten materiaaleihin, voit lisäksi laittaa niihin tunnisteeksi lapsen etu- ja sukunimen sekä luokan tai opettajan nimen. Tee tämä kaikkien koulutarvikkeiden kanssa, joita lapsesi käyttää tunnilla.

Kirjojen päällystäminen pitää ne paremmassa kunnossa.
Koulutarvikkeiden säilyttäminen eri penaaleissa ja tavaroiden järjestäminen repun eri lokeroihin auttaa pitämään ne paremmassa järjestyksessä, paremmassa kunnossa ja välttämään tarvikkeiden katoamisen.

2. Säilytä tarvikkeita penaaleissa

Yksi koulutarvikkeiden huoltostrategia on lajitella ne ja säilyttää niitä eri penaaleissa. Lyijykynät, värikynät, pyyhekumit ja teroittimet ovat helpoimmin katoavia tavaroita. Siksi suosittelemme säilyttämään niitä penaalissa.

Toinen penaali on erittäin hyödyllinen viivainten ja askartelumateriaalien, kuten pyyhekumien, saksien, liiman ja korjauskynien, säilyttämiseen. Viivoittimet tai geometriset välineet tulee sijoittaa kovakantiseen penaaliin, jotta ne eivät hajoa. Jos välineet on lajiteltu hyvin, lapsen reppu on siistimpi ja hän löytää tarvikkeet helpommin. Anna lapselle neuvoksi, että jokaisen tarvikkeen käytön jälkeen se tulee palauttaa omalle paikalleen järjestyksen ylläpitämiseksi.

3. Ota mukaan vain kullekin päivälle tarvittavat välineet

Opettajat yleensä täsmentävät, mitä tarvikkeita mihinkin oppiaineeseen tarvitaan lukujärjestyksen mukaan. Varmista, että lapsen reppu sisältää vain ne tarvikkeet, joita hän tarvitsee kyseisenä päivänä. Tällä tavoin tavarat pysyvät siistimmässä järjestyksessä, reppu painaa vähemmän eivätkä tarvikkeet katoa niin helposti.

4. Järjestä muistiinpanot kansioihin

On erittäin tärkeää, että lapset kantavat mukanaan kansiota, jossa he voivat säilyttää opettajiensa heille antamia monisteita tai irrallisia lappuja, kuten vanhemmille osoitettuja huomautuksia. Yleensä irtonaiset paperit sotkevat repun.

5. Pidä reppu ja oppikirjat puhtaina

Älä anna lapsesi jättää kirjoihin naarmuja, jälkiä, tarroja tai piirroksia. Opeta häntä sen sijaan pitämään ne siisteinä, hyvässä kunnossa ja käsittelemään niitä huolellisesti. Naarmuinen vihko antaa sottaisen ja likaisen vaikutelman. Neuvo lastasi myös pyyhkimään reppunsa ajoittain kostealla liinalla.

Lisäksi repussa tulisi olla useita lokeroita, jotta kaikki pysyy paikoillaan. Esimerkiksi ruoka ja juoma tulisi laittaa eväsrasiaan, jotta ne eivät sotkeudu koulutarvikkeisiin .

Kirjaston kirjat opettavat pitämään tarvikkeet hyvässä kunnossa.

6. Kirjaston kirjojen hoitaminen

Kun kirjastosta lainataan kotiin kirjoja, ne tulee palauttaa samassa kunnossa tietyn ajan kuluessa. Tämä opettaa lapsia pitämään huolta tavaroista ja ottamaan vastuuta.

7. Pysyvä työtila

Jos kotona on pysyvä työtila, jossa lapsi voi tehdä läksynsä, hän pystyy pitämään materiaalit yhdessä paikassa ja kaiken siistinä. Pyri varaamaan lapselle myös lokero tai vetolaatikko ylimääräisten tai sellaisten tarvikkeiden säilyttämiseen, joita hänen ei tarvitse ottaa mukaan kouluun päivittäin.

Siistit ja hyvin huolletut materiaalit

Nämä vinkit auttavat sekä vanhempia että pieniä oppilaita olemaan järjestelmällisempiä. Koulutarvikkeista ja oppikirjoista huolehtiminen pidentää niiden käyttöikää, jolloin lapsi voi käyttää niitä koko lukuvuoden.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Paulu N. Cómo ayudarle a su hijo con la tarea escolar. 1° edic. Estados Unidos: Oficina de Investigación y Superación Educativa del Departamento de Educación de los Estados Unidos; 1998. Disponible en: https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=hU8YXT-MCxMC&oi=fnd&pg=PA40&dq=cuidado+de+los+%C3%BAtiles+escolares&ots=XpDLu4Q8v1&sig=PZBxtztGpb-a8hLQiWlsDw1Gdek#v=onepage&q&f=false
  • Elías M, Tobías S, Friedlander B. Educar con inteligencia emocional: Cómo conseguir que nuestros hijos sean sociables, felices y responsables. 4° edic. Estados Unidos: 2014. Disponible en: https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=Mi7QAwAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT3&dq=ense%C3%B1ar+a+los+ni%C3%B1os+a+ser+responsables&ots=vdmSMzPX6e&sig=hOI4GWitu2S8sHPXtLa8FKjuLJY#v=onepage&q=ense%C3%B1ar%20a%20los%20ni%C3%B1os%20a%20ser%20responsables&f=false
  • Morrison G. Educación infantil. 9° edic. Madrid: Pearson Educación; 2005. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=BBJWBEQTARAC&oi=fnd&pg=PA1&dq=ense%C3%B1ar+a+los+ni%C3%B1os+a+ser+responsables&ots=oHgayZ0eFL&sig=NBcac_yCIgV6VNCj93dEYnvNXGE#v=onepage&q=ense%C3%B1ar%20a%20los%20ni%C3%B1os%20a%20ser%20responsables&f=false

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.