Miten kasvattaa lapset onnellisiksi
Vanhemmaksi tuleminen on yllätys, joka muuttaa täysin kenen tahansa elämän, varsinkin kun kyseessä on ensimmäinen lapsi. Koska vaikka yritämme antaa aina parastamme, teemme joskus virheitä, jotka vaikuttavat lasten turvallisuudentunteeseen, itsetuntoon ja tunneälyyn. Siksi haluamme tänään jakaa joitakin ehdotuksia siihen, miten vanhempana voit kasvattaa lapset onnellisiksi.
Kaikki äidit ja isät haluavat käyttää positiivista ja kunnioittavaa vanhemmuutta lastensa kanssa, jotta nämä vaalivat arvoja ja oppia vuosien kuluessa. Lapsen kehityksen ja oppimisen polulla tulee kuitenkin olemaan stressaavia hetkiä, jotka koettelevat rakkautta ja kärsivällisyyttä, joita meillä tulisi olla lapsiamme kohtaan. Tämä tarkoittaa, että meidän on opittava tunneälyä, jotta voimme antaa lapsillemme parhaan mahdollisen esimerkin.
8 vinkkiä: miten kasvattaa lapset onnellisiksi
Äitinä tai isänä oleminen on ammatti, jossa oppiminen ei koskaan lopu. Ja tosiasia on, että lasten elämän jokaista vaihetta leimaavat uudet käytökset ja kokemukset, jotka tuovat mukanaan uusia oppitunteja. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö olisi olemassa perusedellytyksiä, jotka voivat ohjata vanhempia kasvattamaan lapsiaan kunnioittavasti.
Nämä ovat ehdotuksia, joiden avulla kasvattaa lapset onnellisiksi.
1. Viljele onnellisuutta esimerkillä
Kun lapset eivät enää ole vauvoja ja alkavat saada enemmän tietoa ympäristöstään, he alkavat tunnistaa vanhempiensa tunnelmia ja tuntemuksia. He saattavat jopa tuntea, että vanhempien olotila vaikuttaa heihinkin.
Tästä syystä on elintärkeää, että jos haluat lastesi kasvavan onnellisiksi, olet heille esimerkkinä onnellisuudesta ja opetat heitä arvostamaan elämän pieniä lahjoja. Kun molemmat vanhemmat tuntevat olonsa rauhallisiksi ja heillä on hyvä asenne, heidän lapsensa kiittävät heitä siitä.
2. Edistä tunneälyä
Lapset eivät synny ohjekirjan kanssa, joka opettaisi heitä hallitsemaan tunteitaan. Ja kaikki tunteet, jotka tulevat elämäämme, opettavat meille jotain. Yritä siis edistää lastesi tunneälyä päivittäisellä esimerkilläsi.
Tällä tavalla he tuntevat parhaan tavan sisäistää monimutkaisia tunteita, kuten vihaa, surua ja onnetonta oloa, ja he tietävät myös kuinka omaksua optimismia ja edistää itsehillintää. Joten sen sijaan, että menettäisit kärsivällisyyden raivokohtauksen sattuessa, on parempi käyttää vuoropuhelua välineenä elämän oppituntien jakamiseen.
3. Viettäkää laatuaikaa yhdessä
Henkilökohtaiset ja työvelvollisuudet voivat vaikuttaa suoraan lasten ja vanhempien suhteeseen. Koska vaikka on todellisuutta, että sinun on tehtävä töitä maksaaksesi laskut, lapset tarvitsevat vanhempiaan henkilökohtaisesti.
Älä myöskään anna väistämättömän ajan kulumisen estää sinua luomasta kauniita muistoja lastesi lapsuudesta. Juuri siksi omista pari tuntia päivässä lapsillesi ja kerro heille sanoin ja teoin, kuinka paljon rakastat heitä.
4. Ylistä heidän saavutuksiaan
Lapsuus ja nuoruus ovat täynnä tavoitteita ja virstanpylväitä, jotka tuloksista riippuen voivat motivoida lapsiasi kasvamaan onnellisiksi. Joten kun lapsesi tekevät jotain hyvin ja käyttäytyvät asianmukaisesti, ylistä heidän voittojaan vakuuttavilla sanoilla ja rakkauden teoilla.
On todistettu, että palkkiot voivat lisätä itsetuntoa ja auttaa parantamaan suhdettasi lapsiisi. Vielä enemmän, kun ne ovat aineettomia palkintoja aineellisten sijaan. Näille on ominaista vetoaminen tunteisiin tuntemamme ylpeyden ilmaisemiseksi. Niitä ovat kiintymys, ylistys ja virkistystoiminta.
5. Salli valvottu leikki
Leikin avulla lapset oppivat uusia sosiaalisia ja psykomotorisia taitoja, jotka auttavat heitä tutkimaan laajaa maailmaa ja löytämään uusia oppitunteja matkan varrella. Valitettavasti monet vanhemmat asettavat rajoituksia lapsilleen peläten että he satuttavat itsensä, mikä puolestaan vaikuttaa heidän persoonallisuuteensa.
Ulkoleikki on yksi parhaista tavoista, joilla lapsesi voivat edistää luovuuttaan. Joten riippumatta siitä, kuinka paljon töitä sinulla on kasaantunut, vietä laatuaikaa pikkulastesi kanssa ja leiki heidän kanssaan.
6. Aseta rajoituksia ja sääntöjä kotona
Jotta lapset voivat kasvaa onnellisiksi, on erittäin tärkeää, että he osaavat erottaa sen, mikä on oikein ja mikä väärin. Siksi yritä asettaa rajoituksia ja sääntöjä pienestä lähtien. Muista, että tunneälyn puute voi aiheuttaa sen, että näitä rinnakkaiselon sääntöjä ei kunnioiteta, joten sinun on pantava sopimukset täytäntöön kunnioittavasti mutta kurinalaisesti.
7. Ole ystävällinen ja ilmaise kuinka paljon rakastat heitä
Äidit ja isät ovat tärkeimpiä esimerkkejä lapsille, ja on tärkeää kohdella lapsiamme ystävällisesti ja kiintymyksellä, jotta he ovat varmoja rakkaudestamme heitä kohtaan. Jotkut vanhemmat ajattelevat, että anteeksipyyntö tai kiintymys saa heidän lapsensa pitämään vanhempiaan heikkoina.
Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Vanhempien tulee sekä osata pyytää anteeksi lapsiltaan että opettaa näitä pyytämään anteeksi. Lisäksi se osoittaa heille rakkauden, joka antaa heille tunteen että he elävät turvallisessa tilassa, jota ympäröi yhtenäisen perheen kiintymys, joka kutsuu heitä kehittymään joka päivä.
8. Rakasta lapsiasi ehdoitta
Kun sanomme asioita kevyesti, lapsemme ottavat sanamme sydämeensä, ja ne voivat jättää heihin vakavan jäljen. Siksi sen sijaan, että moitimme heitä heidän virheistään, on parempi muistaa, että tehtävämme on rakastaa lapsiamme ehdoitta. Antaa heille varmuuden siitä, että tapahtuipa mitä tahansa, he voivat aina luottaa vanhempiensa tukeen ja pelastamiseen.
Noudata näitä vinkkejä, jotta lapsesi kasvavat onnellisiksi
Kaikki äidit ja isät haluavat lastensa kasvavan onnellisiksi, mutta tämän tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää, että tarjoamme heille rakkauteen ja kunnioitukseen perustuvan kasvatuksen. Käytä siis aktiivista kuuntelua aina, kun heillä on jotain sanottavaa sinulle, ja opeta heitä esimerkilläsi olemaan hyviä ihmisiä ja kehittämään tunneälyään.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Braz, A. C., Cômodo, C. N., Prette, Z. A. P. D., Prette, A. D., & Fontaine, A. M. (2013). Habilidades sociales e intergeneracionalidad en las relaciones familiares. Apuntes de Psicología, 31 (1), 77-84. Recuperado de: https://www.apuntesdepsicologia.es/index.php/revista/article/view/305
- Duryea, S. (2016) Redefiniendo la familia: realidades y perspectivas. Banco Interamericano de desarrollo. Recuperado de: https://blogs.iadb.org/desarrollo-infantil/es/familia/
- Isaza, L., & Henao, G. C. (2012). Influencia del clima sociofamiliar y estilos de interacción parental sobre el desarrollo de habilidades sociales en niños y niñas. Persona: Revista de la Facultad de Psicología, (15), 253-271. Recuperado de: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6110739
- Sánchez-Núñez MT, García-Rubio N, Fernández-Berrocal P, Latorre JM. (2020). Emotional Intelligence and Mental Health in the Family: The Influence of Emotional Intelligence Perceived by Parents and Children. Int J Environ Res Public Health. 2020 Aug 27;17(17):6255. doi: 10.3390/ijerph17176255. PMID: 32867380; PMCID: PMC7503667. Recuperado de: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32867380/