Kivien koristeleminen on koko perheen yhteinen harrastus - Äitiyden Ihme
 

Kivien koristeleminen on koko perheen yhteinen harrastus

Kivien koristeleminen on koko perheen yhteinen harrastus
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 20 toukokuuta, 2019

Askarteluun voidaan käyttää monenlaisia keinotekoisia ja luonnosta peräisin olevia materiaaleja. Mitä tulee askarteluun, vain mielikuvitus on rajana. Yksi hauskimmista ja monipuolisimmista kaiken ikäisille sopivista aktiviteeteista on kivien koristeleminen.

Mihin koristeltuja kiviä voidaan käyttää?

Koristeltuja kiviä voidaan hyödyntää monella tapaa, ja seuraavaksi esittelemme muutamia mahdollisuuksia.

Puutarhan kaunistaminen

Kasvien ja kukkien lisäksi, myös koristellut kivet tuovat kauneutta puutarhaan. Kivien koristeleminen linnuiksi, hyönteisiksi tai nisäkkäiksi täydentää puutarhaasi kauniilla tavalla.

Mosaiikki

Mosaiikki on loistava tapa koristaa kotiasi. Voit tehdä kivistä mosaiikkia mihin tahansa kotisi tilaan, esimerkiksi ruokailutilaan, keittiöön tai olohuoneeseen.

Luodaksesi mosaiikkia, valitse kivet tarkoin: ota huomioon kiven muoto ja väri. Näin ne toimivat hyvin yhdessä.

Kivien koristeleminen kaunistuttaa kotiasi tai puutarhaasi

Magneetit

Voit käyttää pieniä kiviä jääkaappisi oven koristeluun. Voit käyttää niitä lisäksi minkä tahansa muun metallisen kaapinoven tai hyllyn koristeluun.

Korut

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, kivistä voi tehdä loistavia henkilökohtaisia koruja. Niiden kauniiden muotojen ja värien ansiosta, kivistä voi luoda korva-, kaula- ja rannekoruja.

Käytä lisäksi muita materiaaleja luodaksesi mahtavia katseenvangitsijoita.

Lasten askartelu

Kivien koristeleminen on hauskaa puuhaa lasten kanssaVoitte lapsen kanssa esimerkiksi tehdä kivistä pienen kaupungin, jossa on taloja, laaksoja ja puutarhoja.

Ole kuitenkin tarkkana siinä, kuinka isoja kiviä käytät. Älä siis käytä liian pieniä kiviä, jotta lapsi ei nielaise niitä. Isompien lasten kanssa voi hyödyntää myös pienempiä kiviä.

Paperipaino

Isoista ja painavista kivistä voi valmistaa kauniita paperipainoja. Ne ovat mahtavia lahjoja rakkaimmille tai käyttää itse. Voit hyödyntää niitä myös ovistoppereina.

Kuten huomaat, koristeltuja kiviä voi hyödyntää monella tapaa. Jos haluat, niitä voi käyttää myös täysin luonnollisessa muodossaan.

Voit myös antaa niissä näkyä henkilökohtaisen kädenjälkesi. Ainutlaatuisten kuvioiden avulla ne erottuvat missä tahansa tilassa.

Kivet tarjovat monia mahdollisuuksia niiden koristelemiseen.Voit käyttää kiviä myös henkilökohtaisissa esineissä, kuten kaulakoruissa, rannekoruissa tai korvakoruissa.

Näin kivien koristeleminen onnistuu

  • Päätä etukäteen, millaisen kuvion haluat kiveen luoda. Jos et tee näin, voi valitsemasi kivi olla kuvioon väärän kokoinen tai tuntuinen.
  • Kun olet valinnut kuvion, valitse oikeanlainen kivi. Joenvarsilta tai rannoilta löytyy parhaita kiviä, jos pitää luoda tarkkaa kuviota.
  • Ennen kuin koristelet kiveä, pese kivi huolellisesti. Jos mahdollista, puhdista se harjan avulla. Näin maali pysyy paremmin kiven pinnalla.
  • Ennen kuin maalaat kuvion kiven pinnalle, luonnostele se ensin paperille.
  • Käytä kynää tai ohutkärkistä tussia kuvion piirtämiseksi kiveen. Näin on helppo olla tarkempi yksityiskohtien kanssa.
Kivien koristeleminen on hauskaa puuhaa lasten kanssa

Mitä tarvikkeita kivien koristelemiseen tarvitaan?

Suorittaaksesi jokaisen vaiheen, tarvitset seuraavat materiaalit:

  • Kertakäyttöpöytäliina tai sanomalehtiä: näin et tahraa pintaa, jolla työskentelet.
  • Mieluiten akryylimaalia: Ne lisäävät kiiltoa, eivät kuivu kauaa ja ovat myrkyttömiä. Myöskään väri ei haalene paljoa ajan kuluessa.
  • Puiset siveltimet: jäykillä ja pitkillä harjaksilla.
  • Liimaa:  jos haluat kivien pysyvän pinnoissa kiinni.
  • Lakkaa: jotta värit olisivat mahdollisimman kirkkaita. Se myös suojelee kuviota pidempään.

Kivien koristeleminen on hyvin viihdyttävää ja rentouttavaa puuhaa. Sekä aikuiset että lapset nauttivat siitä!

Käyttämällä näitä luonnollisia materiaaleja, saat helposti mihin tahansa tilaan väriä ja persoonallisuutta. Käytä siis omaa luovuuttasi ja anna persoonasi näkyä – pidä hauskaa!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.