Juuret ja siivet ovat paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa - Äitiyden Ihme
 

Juuret ja siivet ovat paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa

Juuret ja siivet ovat paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa, ovat juuret ja siivet. Materia tulee ja menee ja menettää merkityksensä vuosien varrella. Mutta se rakkaus ja kiintymys, jota ihminen saa osakseen syntymästään lähtien, pysyy hänen mukanaan läpi elämän.

Tämä on epäilemättä paras perintö, jonka voit jättää ihmiselle, jota rakastat eniten maailmassa. Paras lahja, jonka hän voi saada, ovat siivet, joilla lentää mahdollisimman korkealle, ja juuret, jotta hän tietää, kuka hän on ja että hän voi aina palata kotiin.

Monet vanhemmat surevat aluksi lapsensa kasvamista ja kodin jättämistä. Nostalgia saa meistä otteen ja saa meidät miettimään, olemmeko päästäneet hänet lentämään pesästä liian aikaisin.

Huomaamme kuitenkin nopeasti, että kun lapsemme on valmis, hän palaa luoksemme, samalla tavalla kuin hän valmistautui jättämään meidät. Hänen juurensa ja siipensä ovat valmistaneet hänet hyvin elämää varten.

“Haluan antaa sinulle siivet, jotta voit lentää, ja juuret, jotta et unohda.”

– Rolando Yñigo

Loppujen lopuksi oman lapsen onnelliseksi kasvamisen seuraaminen on korvaamatonta. Siihen liittyvät paitsi vanhemman syvimmät toiveet, myös huolet ja vastuu. Arvojen opettaminen lapselle ja tämän tunneälyn, itsetunnon, itsenäisyyden ja turvallisuuden vaaliminen ovat elämäsi tärkein tehtävä.

Juuret ja siivet ovat paras lahja lapselle

Parhaat lahjat lapselle eivät ole ostettavissa lelukaupasta, eikä niihin liity suuria rahallisia kustannuksia. Ne eivät vie paljon tilaa, eivätkä sotke kotia silmänräpäyksessä. Ne ovat jotain, mitä lapsi kantaa sydämessään. Ne tatuoidaan hänen sieluunsa, jotta ne pysyvät hänen mukanaan koko tämän hienon elämän ajan. Ne jättävät pysyvän jäljen hänen persoonallisuuteensa.

Juuret ja siivet ovat paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa

Anna lapsellesi juuret, sillä vain näin hän tietää, kuka hän on ja mistä hän tulee. Näin hänellä on mahdollisuus kasvaa vahvaksi. Hän pitää pintansa tarvittaessa, eikä pelko tai ulkoinen uhka hätkähdytä häntä. Hän on tuhoutumaton ja kestävä.

Hän myös alkaa takoa siipiään jo nuorella iällä. Suurimpia ja kestävimpiä siipiä, jotka tulet näkemään. Näin hän pääsee pidemmälle kuin kukaan muu ja lentää niin korkealle kuin pystyy. Valmistaudu, sillä lapsesi voi haluta hetkenä minä hyvänsä käyttää siipiään.

Juurten tärkeys

Olennolla, jolla ei ole juuria, ei ole elämää tai tulevaisuutta. Se on hauras ja haavoittuvainen. Yksi parhaista lahjoista, jonka voit lapsellesi antaa, ovat siis juuret.

Näin hän ymmärtää itseään ja on valmis tarttumaan haasteisiin, joita elämä hänen tielleen tuo. Hänen jalkansa ovat tiukasti maassa, ja hän ymmärtää, kuka on ja mistä tulee. Hän katsoo ylpeänä sitä, mitä hänestä on tullut, ja ennen kaikkea sitä, miten pitkälle hän on tullut. Hän luottaa tavoitteisiin, jotka haluaa saavuttaa.

Juurten avulla lapsesi ei koskaan tunne oloaan eksyneeksi tai lohduttomaksi. Päinvastoin, hän tuntee suurta tyytyväisyyttä, joka vahvistaa häntä entisestään. Ja mikä parasta, vanhempana sinä olet tukemassa häntä, etkä koskaan väsy juhlimaan hänen voittojaan ja suremaan hänen tappioitaan.

Siipien rooli

Juuret ja siivet ovat paras lahja, jonka voit lapsellesi antaa

Toinen tärkeä lahja, jonka voit lapsellesi antaa, ovat siivet. Muista kuitenkin, että vaikka sinä tarjoat ne, vain lapsi itse pystyy opettelemaan niiden käytön. Vain hän itse oppii lentämään ja kasvamaan autonomiseksi, itsenäiseksi ja vapaaksi.

Lapsesi valitsee oman polkunsa, ja on sinun tehtäväsi tukea häntä niin, että hän on onnellinen valintojensa suhteen. Rohkaise häntä tavoittelemaan haaveitaan ja auta häntä taistelemaan vielä silloinkin, kun toivo on jo lähes menetetty.

Anna siis lapsellesi siivet, jotta hän voi lentää mahdollisimman korkealle, sinuakin korkeammalle. Anna hänen kasvaa ja näytä hänelle, kuinka hän saavuttaa tavoitteensa. Auta häntä olemaan onnellinen ja kokonainen.

Tekemällä näin, myös oma sielusi hymyilee. Ylpeänä näet, kuinka tärkeää roolia näyttelit lapsesi elämässä ja annoit hänelle parhaat mahdolliset lahjat – juuret ja siivet.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.