Isoisäni on mies, jolla on harmaa pää ja kultainen sydän - Äitiyden Ihme
 

Isoisäni on mies, jolla on harmaa pää ja kultainen sydän

Isoisäni on mies, jolla on harmaa pää ja kultainen sydän
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Isoisäni on minulle niin tärkeä henkilö, etteivät sanat voi sitä kuvata. Ajan kuluessa ja vuosien vieriessä hän on muuttunut ulkoisesti, ja tänään hänen kätensä ja kasvonsa ovat täynnä ryppyjä.

Hän on upea ihminen, jolla on hopeinen pää ja kultainen sydän. Olen koko elämäni tiennyt olevani todella onnekas saadessani viettää aikaa hänen kanssaan, hänen ehdottoman rakkautensa ympäröimänä.

Isoisä antaa minulle rauhaa, varmuutta ja sellaisen ihmissuhteen, jota mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan. Hänen kätensä ovat hoitavat, ja neuvonsa kuvastavat loputonta tietoa ja kokemusta. Hänen pitkällä tiellä karheiksi muuttuneet sormensa ovat aina olleet valmiina pyyhkimään kyyneleeni. Hänen korvansa ovat aina kuunnelleet puheitani.

Isoisäni on ainutlaatuinen ja erityinen henkilö. Hän on minulle rakas ja unohtumaton, ja hän on jättänyt minuun ihanimman mahdollisen jäljen. Hänen kanssaan lapsuuteni oli täynnä seikkailuja, vallattomuutta, salaisuuksia, yhdessäoloa, ymmärrystä ja luottamusta. Kaiken tämän sain hänen rinnallaan.

Harmaatukkainen isoisäni

Isoisä, mies, jolla on harmaa pää ja kultainen sydän

Aika ei anna armoa, ja se on vaikuttanut myös rakkaaseen isoisääni. Voin nähdä ajan kulumisen hänen kasvoiltaan ja silmistään. Vaikka hän onkin muuttunut fyysisesti, näen rakkauden lapsenlapsia kohtaan olevan edelleen hänen sisällään. Se on jopa kasvanut. En ole itsekään sama kuin ennen, mutta näen hänen katseessaan rakastavaa ylpeyttä.

Isoisä vaikuttaa nykyisin väsyneeltä ja muissa maailmoissa olevalta. Hän on alkanut unohdella asioita. Hän on unohtanut nimeni ja muitakin asioita minusta.

Hän on menettänyt sen kipinän ja energian, joka aina ennen piti minut ja elämäniloni voimissaan. Minäkin olen menettänyt kipinäni. Aika, jolloin isoisäni täytti kaikki toiveeni ja suostui pyyntöihini, on nyt mennyttä.

Hopeinen tukkansa hohtaen isoisäni on hyvin eletyn elämän muokkaama ihminen. Se on hänen palkintonsa tästä kilvasta, jota elämäksi kutsutaan. Onnelliset ja surulliset hetket. Rakkaus ja pettymykset. Vaivannäkö, uhraukset, virheet ja menetykset. Nämä kaikki näkyvät hänen kasvoillaan.

Isoisäni kultainen sydän

Isoisäni on tehnyt minusta rikkaan pelkällä olemisellaan. Hän on jakanut minulle parhaat opetukset ja elämänohjeet. Vanhempani eivät olisi voineen antaa minulle parempaa lahjaa kuin rakkaat isovanhempani.

Vaalin sydämessäni kaikkia jakamiamme aterioita ja salaisia herkkuhetkiä. Isoisäni kertomia tarinoita ja yhteisiä iltapäiväkävelyitä puistossa. Yhdessä puutarhan hoitamista. Muistan ostoksille menemisen ja kokemani hemmottelun. Jokainen hänen sanansa kuuluu edelleen kaikuna sielussani.

Isoisälläni on kultainen sydän. Hänellä oli niin paljon annettavaa, eikä hän pyytänyt mitään vastineeksi. Pelkkä ilo siitä, että olin lähellä, ja että hän sai seurata kasvuani, riitti hänelle.

Isoisäni loi parhaat muistoni ja kirjoitti mieleeni kauniin tarinan. Lapsuuden aarteiden keräilijä, tärkeiden tapahtumien virallinen ikuistaja. Hän on aina ollut suurin ihailijani kaikessa, mihin olen ryhtynyt.

Tulen aina seuraamaan isoisäni jalanjäljissä

Isoisä, mies, jolla on harmaa pää ja kultainen sydän

Isoisäni ei tule koskaan kuolemaan, sillä mikään ei voi poistaa häntä sydämestäni. Hän tulee aina opastamaan minua jokaisella askeleellani, sillä hän on roolimallini.

Hän osoittaa minulle oikean suunnan, hän on kuin kompassi tielläni. Kenties hän katoaa fyysisesti lähivuosina, mutta hänen muistonsa tulee elämään minussa päivieni loppuun asti.

Isoisäni on kuin liekki, joka jatkaa palamista. Jakamiemme hetkien ansiosta hänellä on aina erityinen paikka sydämessäni. Ja sydämeni on kasvanut häneltä saamani ehdottoman ja ikuisen rakkauden vuoksi. Tämä rakkaus ei kuole ajan kuluessa.

Tiedän, että vaikka isoisä lähtee pois, hän pysyy luonani. Tiedän, että tulemme tapaamaan uudelleen, siellä jossain. Rakas isoisäni, rakastan sinua kaikesta sydämestäni, ikuisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.