Espanjan luonnonpuistot ovat erinomaisia lapsiperheiden kohteita
 

Espanjan luonnonpuistot ovat erinomaisia lapsiperheiden kohteita

Kansallispuistot ja muut luonnon helmassa olevat kohteet tarjoavat lapselle terveellistä ja rikastuttavaa tekemistä. Jos olette valinneet lomakohteeksenne Espanjan - kuten moni lapsiperhe tekee - suosittelemme tutustumaan maan upeisiin luonnonpuistoihin, joissa lapset saavat nauttia eläimistä ja kasveista.
Espanjan luonnonpuistot ovat erinomaisia lapsiperheiden kohteita
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Matkustaminen on usein hyvä hetki pyrkiä edistämään lasten arvostusta luontoa kohtaan. Espanja on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista ja täynnä toinen toistaan kauniimpia paikkoja. Monet Espanjan luonnonpuistot ovat erinomaisia vierailukohteita koko perheelle, sillä niissä on runsaasti nähtävää ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.

Espanjan luonnonpuistot ovat erinomaisia lapsiperheiden kohteita

1. Sierra de Guadarraman kansallispuisto

Sierra de Guadarraman kansallispuisto sijaitsee Madridin ja Segovian alueella. Guadarraman vuoret kuuluvat Espanjan suosituimpiin nähtävyksiin, ja niillä vierailee vuosittain tuhansia turisteja eri puolilta maailmaa.

Tämä alue on Suomessa melko tuntematon, mutta se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Alueella on esimerkiksi loistavia patikointireittejä ja Chorro Grande -vesiputous, joihin tutustumisesta nuoretkin lapset nauttivat. Alueella on myös erilaisia viihtyisiä alueita, joissa on muun muassa keinuja ja liukumäkiä.

Espanjan puistot ovat erinomaisia lapsiperheiden kohteita

2. Colladon villieläinpuisto

Jos lapsesi ovat innostuneet eläimistä, Colladon villieläinpuisto on juuri sopiva kohde perheellesi. Tämä mielenkiintoinen luontoalue sijaitsee Jaén-nimisessä kaupungissa Andalusiassa. Täällä lapset pääsevät lukuisia erilaisia nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita. Puistossa on turistien iloksi juna, jonka kyydistä eläinten seuraaminen on helppoa.

Jos matkustatte lemmikin kanssa, sen voi jättää vierailun ajaksi hoitoon puiston lemmikkihoitolaan.

3. Carrascal de la Fuente Roja -luonnonpuisto

Jos suuntananne on Valencia, Fuente Roja -puisto on yksi hyvä kohde, mikäli haluatte nauttia vaikkapa piknikistä koko perheen voimin. Puistossa on monia alueita, joilla on pöytiä ja tuoleja aterioiden nauttimiseksi luonnon keskellä.

Kyseessä ei kuitenkaan ole vain luonnon katselemiseen ja ihailemiseen tarkoitettu paikka. Jokaisessa osiossa on ravintoloita ja muita erilaisia lapsia viihdyttäviä paikkoja. Puistossa on myös sellaisia palveluita, joita löytyy vain harvoista luonnonpuistoista. Kävelystä pitäville on järjestetty erilaisia reittejä, joista sininen ja keltainen ovat hyviä valintoja lasten kanssa vierailtaessa. Fuente Roja on ehdottomasti yksi parhaista kohteista luontomatkailuun lasten kanssa.

4. Timanfayan kansallispuisto

Timanfayan kansallispuisto sijaitsee Lanzaroten saaren lounaisosassa, ja sen maisemaa hallitsevat laavakivilohkareet, kun taas vihreää kasvillisuutta on vain vähän. Timanfayan alue on syntynyt tulivuoren purkauksista, ja alueella onkin opastuskeskus, jonka näyttelyssä esitellään tulivuoren syntyä ja Lanzaroten luontoa. Alue ei välttämättä ole ihanteellisin pienille lapsille, sillä patikointia on melkoisen paljon.

Espanjan puistot ovat erinomaisia lapsiperheiden kohteita

5. Garrotxan luonnonpuisto

Gironassa sijaitseva Garrotxan luonnonpuisto on loistava valinta, kun tavoitteena on päästä luontoon ja irti kaupunkielämästä. Näkymät täältä ovat mahtavat, ja voit nähdä jopa 40 epäaktiivista tulivuorta.

Puisto voidaan tutkia esimerkiksi patikoimalla ja pikinikin merkeissä sellaisilla aluella, joihin on sallittua mennä. Lapsille tosin eräs asia saattaa olla pettymys, nimittäin se, että täällä ei ole sallittua kerätä kiviä tai kasveja. Tästä huolimatta suosittelemme tätä puistoa mitä suurimmin lapsiperheille!

6. Los Picos de Europa -luonnonpuisto

Tämä on yksi suurimmista ja myös parhaiten tunnetuista puistoista Espanjassa. Los Picos de Europa sijaitsee Asturian, Léonin ja Kantabrian alueiden välissä, ja se on erinomainen paikka sellaisille lapsille, jotka rakastavat lunta, kylmää ja vuoria.

Paras reitti lapsille on ehdottomasti Covadongan järvien luokse kulkeva, sillä tämä sopii muun muassa rattaille – on tosin parasta välttää hyvin kapeita tai jyrkkiä polkuja. Voitte myös ajaa näköalavaunulla ja ihailla alueen mahtavia näkymiä.

7. Cabreran saaristo

Jos olette suuntaamassa Espanjan mantereelta saaristoon Baleaareille, tämä on yksi ehdoton kohde, eikä se tuota pettymystä pienille – mikäli omat lapsesi nauttivat vedestä, heille riittää täällä viihdykettä loppumattomiin. Jos esimerkiksi delfiinien tarkasteleminen veneestä kiinnostaa, kannattaa suunnata tähän saaristoon, jossa on paljon muutakin merestä pitäville.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.