11 asiaa, joita kannattaa tehdä tyttären kanssa - Äitiyden Ihme
 

11 asiaa, joita kannattaa tehdä tyttären kanssa

11 asiaa, joita kannattaa tehdä tyttären kanssa
Ana Couñago

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tässä artikkelissa kerromme yhdestätoista asiasta, joita suosittelemme tehtäväksi yhdessä tyttäresi kanssa koko yhteisen elämänne ajan. Ne edistävät sitä, että pysytte läheisinä, ja saatte muistella näitä hyviä aikoja lämmöllä pitkänkin ajan kuluttua.

Äitien ja tytärten välillä oleva side on todella kaunis asia. Sen lisäksi, että olet tyttäresi äiti, voit myös olla hänen ystävänsä, uskottunsa ja liittolaisensa. Se, että voit tarjota seuraa ihan eri tavalla kuin kukaan muu, on mahtava asia ja kaiken käyttämäsi vaivan ja energian arvoinen.

Lapsen kasvattaminen on palkitseva ja kuoppaisa matka. Lapset kasvavat aikuisiksi ja luovat oman elämänsä, ja he perustavat myös omat perheensä.

Mikä voisikaan tehdä sinusta ylpeämmän kuin se, että voit aina luottaa teidän kahden välillä olevan linkin kestävyyteen? Mikä olisi parempaa kuin varmuus siitä, että tyttäresi on vahva, onnellinen, energinen, rakastava ja arvokas nainen – ja kiitos sen, mitä sinä olet hänelle opettanut?

Mikä olisi hienompaa kuin tieto siitä, ettette ole koskaan liian kaukana toisistanne ja että teillä on aina toisenne?

11 asiaa, joita voit tehdä yhdessä tyttären kanssa

Puhukaa

Sanotaan, että hyvässä avioliitossa olevilla on paljon keskustelunaiheita. Tämä sama periaate pätee myös äiti-tytär-suhteisiin. Puhukaa aina ja puhukaa aivan kaikesta. Pysy mukana hänen elämässään.

Siitä alkaen kun tyttäresi on vielä pieni, osoita vilpitöntä huolta ja kiinnostusta hänen harrastuksiaan ja mielenkiintojaan kohtaan, ja anna hänen osallistua myös omiisi.

Sen sijaan, että olisitte kaksi vierasta jotka elävät saman katon alla, voitte antaa toisillenne kumppanuutta ja neuvoja. On hauskaa nähdä äiti ja tytär keskustelemassa kuin parhaat ystävät.

Lisäksi tiedätte molemmat, ettei keskusteluillanne ole mitään pintapuolista tavoitetta. Olette aina aitoja toistenne kanssa ja puhutte suoraan sydämestänne.

Yhteisaktiviteetteja äideille ja tyttärille

Lainailkaa toistenne vaatteita

Jaa vaatteita tyttäresi kanssa. Säästä ajattomat vaatekappaleesi, sillä voit olla varma että tyttäresi haluaa pitää niitä päällään joku päivä. Jakakaa tyylinne ja puhukaa muotitrendeistä.

Yrittäkää pukeutua kuin toinen aina silloin tällöin, joko samanlaisilla vaatteiden tekstuureilla, muodoilla tai väreillä.

Menkää yhdessä ostoksille

Kuka olisikaan parempaa seuraa lukuisille pitkille ostosmatkoille kuin oma tytär? Voitte nauttia toistenne ajasta ja vaihtaa tyylivinkkejä.

Jakakaa harrastus

Kannattakaa samaa jalkapallojoukkuetta tai muuta urheilua, josta toinen pitää. Katsokaa elokuvia, käykää keikoilla, teatterissa ja syökää yhdessä jäätelöä. Jakakaa harrastus ja omistakaa edes yksi päivä kuukaudesta kyseiselle harrastukselle. Koko elämienne ajan tämä harrastus tulee olemaan jotain teitä yhdistävää, jonka avulla voitte luoda kauniita muistoja.

Laittakaa ruokaa yhdessä

Laittakaa yhdessä illallista silloin tällöin ja yllättäkää muut perheenjäsenet. Opeta tyttärellesi parhaat reseptisi, ja tehkää yhdessä kokeiluja keittiössä. Tehkää jälkiruokia ja hienoja aterioita. Lopputulokset tulevat yllättämään teidät molemmat.

Aktiviteetteja yhdessä tyttären kanssa

Kylpyläpäivä

Olittepa sitten kotona tai kauneushoitolassa, ottakaa aikaa ihan vain itsellenne. Opeta tytärtäsi huolehtimaan itsestään ja nauttimaan ajastaan itsensä kanssa tuntematta syyllisyyttä. Anna hänelle lahjaksi kylpyläpäivä, jota täydentävät kasvonaamiot, manikyyrit, kampaajalla käynti ja meikki. Kylpyläpäivä edistää tyttäressäsi itsensä rakastamista.

Toimikaa jonkun aatteen puolesta

Kutsu tyttäresi mukaan osallistumaan jonkun aatteen puolesta. Kuuluminen johonkin ryhmään tai sosiaaliseen organisaatioon, kuten vaikka vapaaehtoistoiminta ja muiden auttaminen, on itsessään jo hieno oppitunti ja esimerkki, jonka voit tarjota tyttärellesi. Voitte molemmat jatkaa tätä toimintaa loppuelämänne ajan.

Empatiaa ja solidaarisuutta opitaan näiden aktiviteettien kautta, ja ne ovat hyvin tärkeitä.

Lomailkaa yhdessä

Käykää pikku lomalla yhdessä kerran vuodessa. Tämä voi olla vaikka viikonloppu rannalla tai Lapissa. Tämä loma on jotain, joka kuuluu vain teille kahdelle, ja myöhemmin voitte ottaa tyttärentyttären mukaan ja jatkaa tätä perinnettä.

Tehkää syntymäpäivistä erityisiä

Älkää antako syntymäpäivien olla kuin mitä tahansa muita päiviä. Tee syntymäpäivien juhlimisesta perinne yhdessä tyttäresi kanssa ja yllättäkää toisenne joka kerta. Syntymäpäivien juhlintaan ei tarvitse sisältyä mitään kallista, kunhan teette selväksi, että syntymäpäivät ovat ajatuksissanne. Jo lyhyellä puhelinkeskustelullakin voi olla suuri merkitys.

Lääkärikäynnit

Elämä ei ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista. On myös huonoja aikoja, jotka jättäisimme mielellämme välistä, mutta emme vain voi. Näytä tyttärellesi, että perhe pitää yhtä niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

Mene tyttäresi mukaan lääkärin vastaanotolle hänen ollessa vielä pieni, ja varmista että olet saatavilla, mikäli hän tahtoo sinut mukaan vielä aikuisenakin. Tyttäresi voi tulla mukaan myös omille lääkärikäynneillesi.

Tanssikaa ja laulakaa yhdessä

Tanssiminen ja laulaminen luovat ihanan vapauden tunteen, joten kuvittelepa miltä tämä tuntuu, kun tanssitte ja laulatte yhdessä tyttäresi kanssa! Tämä aktiviteetti on osoitus ystävyydelle, jota tulette ruokkimaan koko loppuelämienne ajan.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.