Laihtuminen imetyksen aikana
 

Laihtuminen imetyksen aikana

Tiesitkö, että raskauden aikana kehoon kertyy rasvaa, jotta imetyksen aikana sillä on jotain mitä käyttää energianaan?
Laihtuminen imetyksen aikana
Nelton Ramos

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Ramos.

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Raskausajan painonnousu huolettaa monia naisia. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että se on tärkeää. Raskausaikana keho kerää riittävästi rasvaa, jotta laihtuminen imetyksen aikana ei aiheuta dekompensaatiota.

Jotkut äidit noudattavat synnytyksen jälkeen tiukkaa ruokavaliota tai käyttävät pillereitä laihtuakseen nopeammin . Tällaiset päätökset ovat kuitenkin ainoastaan haitallisia meille ja jopa tuolle pienelle enkelillemme sylissämme.

Laihduttaminen raskauden jälkeen voi aiheuttaa ongelmia

Tuona kauniina hetkenä keho keskittyy tarjoamaan vauvalle kaiken tarvittavan, ja se mikä virtaa äidin veressä vaikuttaa vauvaankin rintamaidon kautta. Vauvaansa suojellakseen imettävän äidin ei siis tulisi käyttää tällaisia lääkkeitä.

Toisaalta ei suositella myöskään tiukkaa ruokavaliota, sillä imettäessä vauva saa uskomattoman paljon ravintoaineita. Imettävän äidin onkin pysyttävä terveenä ja vahvana noudattamalla kunnollista ruokavaliota , jossa on runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja proteiinia.

Mistä laihtuminen imetyksen aikana johtuu?

Imetyksen aikana ei tule noudattaa tiukkaa ruokavaliota.

Äidinmaito on ainetta, jota keho viisaasti tuottaa täyttääkseen pienten lastemme ravitsemukselliset tarpeet. Mutta tämän lisäksi se on tehokkain ja luonnollisin olemassa oleva menetelmä vähittäiseen painonpudotukseen synnytyksen jälkeen.

Joskus saatamme hieman jopa säikähtää, koska kilojen kariseminen voi olla nopeaa ja tiedostamme, kuinka kaikki on vähitellen palaamassa ennalleen.

rkeintä kuitenkin on, että kutistuvasta kehosta huolimatta et tunne oloasi fyysisesti huonoksi.

Maidontuotanto kuluttaa huomattavasti energiaa

Jos sinulla on huimausta , jatkuvaa päänsärkyä ja heikotusta, eikä sinua huvita tehdä mitään, älä mieti kahdesti, vaan ota yhteyttä lääkäriin . Ammattilaisen tulee tehdä arvio siitä, että kaikki on hyvin, ja jos jokin on pielessä, se voidaan tällöin hoitaa alta nopeasti.

Muussa tapauksessa, jos laihtuminen imetyksen aikana ei aiheuta sinulle mitään ongelmia, käytä hyväksesi tämä mahtava hyöty . Yritä olla pakottamatta itseäsi palaamaan täysin normaaliin arkeen. Eli jos sinulla oli aiemmin runsaasti puhtia liikunnan harrastamiseen, sinun on oltava kärsivällinen ja odotettava oikeaa hetkeä.

Mutta mitä kehossa tapahtuu, jotta tämä ilmiö syntyy? Espanjan lastenlääkäriliiton (AEP) imetyskomitean oppaan “Imetys: opas ammattilaisille” mukaan maidontuotanto kuluttaa huomattavasti energiaa, mihin äiti on varautunut raskauden aikana.

Asiantuntijoiden mukaan laihtuminen tapahtuu kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, varsinkin kun äiti jatkaa yksinomaan imetystä . Jokainen äidin tuottama maitolitra kuluttaa noin 700-800 kaloria , mikä merkitsee painonlaskua.

Mitä enemmän imetät, sitä enemmän laihdut?

Imetyksellä on monia hyötyjä.

Laihtuminen imetyksen aikana on todistettu tosiasia. Siihen vaikuttaa kuitenkin eräs selkeä sääntö: mitä enemmän lastasi imetät, sitä enemmän kiloja karisee .

Terveyteen keskittynyt Ibero-Amerikan Cochrane-keskus toteaa, että imetyksen vaikutus vartaloon on havaittavissa voimakkaammin neljännen tai kuudennen kuukauden aikana . Tästä syystä järjestö suositteleekin pitkittämään tätä ihanaa sidettä sinun ja lapsesi välillä ja samalla tarjoamaan hänelle sen mitä hän tarvitsee.

Rintamaidosta ei itse asiassa saa vain välttämättömiä rasvahappoja, vaan myös niin sanottuja pitkäketjuisia monityydyttymättömiä rasvahappoja, kuten DHA:ta (dokosaheksaeenihappo). Nämä ovat välttämättömiä vastasyntyneen verkkokalvon ja aivojen kehitykselle.

On syytä huomioida, että näiden erityisesti rasvaisessa kalassa esiintyvien happojen saanti näkyy välittömästi äidinmaidossa. Ja vaikutus kestää 10–72 tuntia.

Ja kuinka monta kiloa imettämällä voi laihtua? Jokainen keho on erilainen ja reagoi omalla tavallaan. Mutta yleensä pudotus on 10-12 kiloa, kunnes enintään alkuperäinen paino on saavutettu.

Vinkkejä laihdutukseen imettäville äideille

Ei ole epäilystäkään siitä, että imetyksen hyödyt ovat loputtomat, joten on tärkeää muistaa seuraavat asiat:

  • Keho käyttää energiavarastoja maidon tuottamiseen.
  • Imetys auttaa polttamaan paikallista rasvaa vatsan, lantion ja vyötärön seudulta, josta sitä on vaikeinta saada pois.
  • Yhdistä imetys terveelliseen ruokavalioon ja kevyisiin kävelylenkkeihin kiinteytyäksesi.

Voit laihtua 10–12 kiloa yksinomaan imettämällä

Kaunein hetki äidin ja vauvan välillä on se hetki, kun imetyksen kautta syntyy voimakas yhteys . Se on kieli, jota vain te kaksi ymmärrätte ja joka tarjoaa lukemattomia hyötyjä, mukaan lukien painonpudotus. Älä siis kanna asiasta huolta, vaan anna luonnon hoitaa hommansa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.