Tehokas ja turvallinen vauvanvaatteiden pesu 6 vinkin avulla
 

Tehokas ja turvallinen vauvanvaatteiden pesu 6 vinkin avulla

Tässä artikkelissa tutustumme parhaisiin tapoihin pestä vauvanvaatteita. Näiden vinkkien tavoitteena on pitää huolta pienen lapsen herkästä ihosta.
Tehokas ja turvallinen vauvanvaatteiden pesu 6 vinkin avulla

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 07 maaliskuuta, 2019

Kun aiheena on vauvanvaatteiden pesu, kannattaa pelata varman päälle ja tutustua ohjeisiin ja neuvoihin ennen vaatteiden heittämistä pesukoneeseen. Vauvoilla on herkkä iho, joka voi reagoida pesuaineiden sisältämiin hajusteisiin ja väriaineisiin, ja pahimmissa tapauksissa tietyt pesuaineet aiheuttavat jopa allergisia reaktioita osalle lapsista.

Ostamalla massatuotettuja ja halpoja vaatteita, saatamme huomaamattamme altistaa lapsemme potentiaalisesti haitallisille kemikaalijäämille. Epäsopivan pesuaineen tavoin myös tämä voi johtaa allergiseen reaktioon tai iho-ongelmiin.

Tehokas ja turvallinen vauvanvaatteiden pesu 6 vinkin avulla

Alla esittelemme kuusi vinkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä vauvanvaatteita pestessä.

1. Pese vaatteet ennen käyttöä

Pese kaikki vauvan ihoa koskettavat vaatteet ja muut tekstiilit ennen ensimmäistä käyttöä. Etenkin puuvilla- ja puuvillasekoitekankaiden peseminen on tärkeää, koska niissä käytetään siliävyyskemikaaleja, joista voi vapautua allergisoivaa formaldehydiä. Vaatteiden pesu ennen niiden käyttöä auttaa suojelemaan vauvan herkkää ihoa ja pitämään lapsen olon mukavana.

Kankaan kemikaalijäämien poistamiseksi riittää yksi pesu. Harvoin käytettävän vaatteen, kuten juhlavaatteen, tai ulkovaatteiden pesu ei ole välttämätöntä.

2. Käytä neutraalia pesuainetta

Suosittelemme käyttämään mietoa, hellävaraista ja hajusteetonta pyykinpesuainetta. Moni valmistaja valmistaa erityisesti lasten vaatteille tarkoitettuja pesuaineita.

Nestemäinen pesuaine on jauhetta parempi vaihtoehto, koska neste liukenee veteen tehokkaammin ja huuhtoutuu pyykistä paremmin. Jauhemaiset pesuaineet sisältävät usein veden pehmentämiseen tarkoitettua zeoliittia, joka voi kiinnittyä kankaaseen.

Tehokas ja turvallinen vauvanvaatteiden pesu 6 vinkin avulla

3. Pysy kaukana huuhteluaineesta

Vältä huuhteluaineen käyttöä vauvanvaatteita pestessä. Vaikka huuhteluaine voikin tuoda kankaaseen miellyttävän pehmeän tunteen, kannattaa lasta mahdollisesti ärsyttävien kemikaalien määrä pitää minimissä.

Lasten iho-ongelmien määrä on nousussa, ja paras tapa pienentää vaivojen riskiä, on jättää käyttämättä tuotteita, joita ei ole pakko käyttää.

4. Muista lukea vaatteen pesuohjeet

Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä vinkiltä, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota vauvanvaatteen pesulapun ohjeisiin. Noudata pesuohjeiden lisäksi myös kuivausohjeita, jotta et vahingoita vaatetta.

Vauvalle kannattaa hankkia vaatteita, jotka kestävät vähintään 60 asteen pesun, sillä monet tahrat ja mikrobit eivät irtoa 40 asteen pesussa.

Kaikki uudet vaatteet ja muut tekstiilit, jotka ovat kontaktissa vauvan ihon kanssa, kannattaa pestä ennen käyttöä.

5. Pese kestovaipat erikseen

Kestovaippojen peseminen voi olla monimutkaista. Välttääksesi levittämästä pöpöjä, pidä märät ja likaiset vaipat erillään muusta pyykistä, äläkä pese niitä koneessa vaatteiden kanssa.

Yleensä vaippojen kylmässä vedessä liottaminen ja sitä seuraava kuumassa vedessä peseminen ajaa asian. Jos vaippa haisee vielä pesunkin jälkeen pahalta, se kannattaa pestä uudelleen.

Tehokas ja turvallinen vauvanvaatteiden pesu 6 vinkin avulla

6. Lajittele vaatteet

Kuten muunkin pyykin kohdalla, pese vaaleat ja tummat vauvanvaatteet erikseen. Noudata tekstiilien pesuohjeita ja pese kukin vaate sille sopivassa lämpötilassa – vaikka tämä tarkoittaisi useampaa pesukoneellista pyykkiä.

Vauvan ensimmäisinä ikävuosina pyykkiä kertyy paljon, ja sitä joudutaan usein pesemään jopa päivittäin. Pyykinpesukone helpottaa tätä tehtävää huomattavasti, ja lapselle kannattaakin hankkia pesukoneen kestäviä vaatteita.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.