Kuinka poistaa tahrat lapsen vaatteista kotikonstein - Äitiyden Ihme
 

Kuinka poistaa tahrat lapsen vaatteista kotikonstein

Koko ajan menossa oleva lapsi tietää runsaasti likapyykkiä. Tässä artikkelissa esiteltyjen kotikonstien avulla poistat tahrat lapsen vaatteista helposti ja pidät vaatteet uuden näköisinä pidempään.
Kuinka poistaa tahrat lapsen vaatteista kotikonstein
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jos olet miettinyt, kuinka poistaa tahrat lapsen vaatteista, lue tähän artikkeliin kokoamamme vinkit, jotka auttavat säästämään niin aikaa kuin rahaakin.

Vaikka yrittäisit pitää lapsesi kuinka siistinä ja puhtaana tahansa, likaantuminen kuuluu lapsuuteen. Lika vaatteissa kertoo siitä, että lapsi tutkii ympärillään olevaa maailmaa.

Olivat likatahrat vaatteissa sitten vanhoja tai tuoreita, tämän artikkelin kotikonstit auttavat poistamaan ne varmasti. Hyödyntämällä vinkkejämme pidät myös vaatteet uuden näköisinä pidempään. Nämä kikat eivät ole tarkoitettu ainoastaan lastenvaatteille, vaan voit hyödyntää niitä kaikkiin vaatteisiin ja kankaisiin.

Kuinka poistaa tahrat lapsen vaatteista?

Talkkijauhe

Talkkijauhe auttaa poistamaan kastiketahrat ja -roiskeet kuin taikaiskusta. Sinun tarvitsee vain sirotella talkkijauhetta tuoreelle tahralle ja odottaa sen imevän rasvan. Kun talkki on tehnyt tehtävänsä, pese vaate tavalliseen tapaan pyykinpesukoneessa käyttämällä lämmintä vettä ja hyvää pyykinpesuainetta.

Kuinka poistaa tahrat lapsen vaatteista - ota avuksi talkkijauhe

Sitruunamehu

Sitruunamehun sisältämät ainesosat tekevät siitä ihanteellisen tavan poistaa tahrat lapsen vaatteista. Jos lapsesi on liannut valkoisen paitansa mudalla tai kuralla, purista tahraan muutama tippa sitruunamehua. Anna paidan kuivua auringossa, minkä jälkeen peset paidan normaaliin tapaan.

Lapsi, joka ei leiki, ei ole lapsi. Mies, joka ei leiki, on menettänyt itsessään elävän lapsen ikuisiksi ajoiksi, ja tulee kaipaamaan sitä kovasti.

– Pablo Neruda

Valkoviinietikka

Kirkastaaksesi valkoisia tai värikkäitä vaatteita, lisää pyykin sekaan hieman valkoviinietikkaa. Lisää noin desin verran valkoviinietikkaa pesukoneeseen huuhdellaksesi pyykki sillä. Tulet huomaamaan eron välittömästi.

Voit myös jättää likaiset vaatteet liottumaan valkoviinietikkaan – tämä poistaa helposti ruuan tai deodorantin aiheuttamat likatahrat vaatteista.

Vetyperoksidi

Vetyperoksidi auttaa jopa kaikista vaikeimpiinkin tahroihin. Sekoita vetyperoksidia pieneen määrään hammastahnaa (ei kuitenkaan geelimäiseen).  Sekoita seos hyvin, ja hiero sitä likaantuneeseen vaatteeseen pehmeällä liinalla. Anna seoksen imeytyä 30 minuutin ajan, ennen kuin huuhtelet sen. Tämä konsti auttaa hävittämään minkä tahansa tahran.

Ruokasooda

Ruokasooda on mahtava apuväline puhdistamaan seinät, lattiat ja kylpyammeet säihkyvän puhtaiksi, mutta se myös poistaa tahrat lapsen vaatteista. Ja mikä parasta, se on myös edullista ja helposti saatavilla.

Ruokasooda auttaa poistamaan tahrat lapsesi vaatteista, pehmentämään kangasta, poistamaan epämiellyttäviä hajuja sekä parantamaan pyykinpesuaineen tehoa.

Sekoita tasainen tahna ruokasoodasta ja vedestä, ja sekoita sitä hellästi tahralle. Toinen tapa on lisätä ruokasoodaa pyykinpesujauheen sekaan pesukoneeseesi.

Pöytäsuola

Kun tahra on vielä tuore ja kostea, pöytäsuola imee kosteuden itseensä. Kun suola on kuivahtanut, voit harjata sen pois ja pestä vaatteen tavalliseen tapaan.

Jos sinulla on vaatteita, jotka ovat haalistuneet pesujen myötä, voit lisätä hieman suolaa pyykin sekaan saadaksesi värit kirkkaammiksi.

Hammastahna

Yksi tapa poistaa tahrat lapsen vaatteista on käyttämällä apuna hammastahnaa. Pidä huoli, että käyttämäsi hammastahna ei ole geelimäistä. 

Purista hammastahnaa likatahralle ja hiero sitä puhtaalla hammasharjalla. Anna hammastahnan vaikuttaa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen pese se pois märällä harjalla tai liinalla.

Likaantuminen kuuluu lapsuuteen

Viimeinen kikka, joka pitää eteenkin tyynyt puhtaina, on shampoo. Ajan myötä hiuksista ja ihosta erittyvä rasva ja öljy kerääntyvät tyynyliinoihin.  Käytä shampoota, jota normaalistikin ostat, tehdäksesi siitä vaahdon. Anna vaahdon olla vaatteella muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen huuhtelet vaatteen normaalisti.

Nämä kotikonstit auttavat poistamaan tahrat lapsen vaatteista ja pitämään koko perheen vaatteet loistavassa kunnossa. Muista valita hellävaraisia pyykinpesuaineita, kun peset vauvanvaatteita.

Tämän artikkelin esittelemien vinkkien avulla tahrat lapsen vaatteissa ovat muisto vain!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.