Rock and roll -nimiä pojille ja tytöille
 

Rock and roll -nimiä pojille ja tytöille

Etsitkö vauvallesi nimeä, jossa on jytyä ja temperamenttia? Käy läpi nämä rock and roll -nimet pojille ja tytöille.
Rock and roll -nimiä pojille ja tytöille
Marcela Alejandra Caffulli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lastenlääkäri Marcela Alejandra Caffulli.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Rock and roll on joillekin vanhemmille enemmän kuin musiikkia. Monissa tapauksissa tämä 1940-luvulla Yhdysvalloissa syntynyt genre ilmaisee tahtoa elää vapaudessa. Toive toteutuu, jos valitset lapsellesi jonkin näistä rock and roll -nimistä.

Rock and roll -nimiä pojille

 • Chris: Tämä on hypokoristinen nimi anglosaksisesta nimestä Christopher, mutta todellisuudessa se tulee kreikan kielestä ja viittaa “Kristuksen kantajaan”. Chris on vaihtoehtorockia soittavan bändin, Coldplayn, laulajan etunimi.
 • David: David Bowie on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista hahmoista. Hänen nimensä tulee heprean kielestä ja viittaa lapseen, joka tulee olemaan ikuisesti “rakastettu” tai “toivottu”.
 • Elvis: Tämä on epäilemättä yksi ikonisimmista rock-nimistä, sillä se kunnioittaa rockin kuningasta Elvis Presleyä. Vaikka nimen alkuperästä ei ole varmaa tietoa, JM Algaigés uskoo sen olevan peräisin nimestä Helois tai Eloy, joka viittaa “suureen tietäjään”. Hän ei kuitenkaan sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että se tulee germaanisesta Helewidiksestä, joka tarkoittaa “tervettä, rotevaa”.
 • Jimi: Jimi Hendrixiä pidetään historian parhaana sähkökitaristina. Jimi tulee hepreankielisestä nimestä Jaakob, joka tarkoittaa “Jumala palkitsee”.
Lapset laulavat rock and rollia.
Jos ajatuksissasi on, että lapsesi seuraa jalanjälkeäsi rakkaudessasi tätä musiikin tyylilajia kohtaan, älä ohita näitä upeita nimivaihtoehtoja.

Muutama vaihtoehto lisää

 • Keith: Tämä nimi ei ole kovin suosittu nykyään. Vuonna 2020 se oli itse asiassa 595. yleisin nimi. Se on kuitenkin legendaarisen Rolling Stonesin kitaristin Keith Richardsin nimi. Se tulee kelttiläisestä sanasta coed, joka tarkoittaa “metsää, viidakkoa”.
 • Mick: Rolling Stonesin laulajan nimi on myös yksi kaunis vaihtoehto. Se on Michelin anglosaksinen muunnelma heprealaisesta Michaelista (“ei ole Jumalan vertaista”).
 • Ozzy: Tämä kutsumanimi kuuluu Heavy Metal -bändin laulajalle ja säveltäjälle John Michael Osbournelle. Se on hypokoristinen nimi Oswaldista; tämä koostuu sanoista “os”, joka on peräisin germaaniselta As-jumalalta, ja weald, joka tarkoittaa “hallitusta”.
 • Paul: Tämän perinteisen hepreankielisen “pientä poikaa” tarkoittavan nimen suosio johtuu Paul McCartneysta, rock-historian suosituimman yhtyeen The Beatlesin basistista.
 • Pete: Kreikan kielen sanasta “petros” (“kivi”). Pete Doherty on Babyshambles -yhtyeen perustaja.

Rock and roll -nimiä tytöille

 • Avril: Pop-punkin prinsessa ja pitkää uraa (jota on lujittanut yhteistyö Marilyn Mansonin kanssa) tehnyt Avril Lavigne kantaa täydellistä nimeä kaikille keväällä syntyville vauvoille.
 • Deborah: 70-luvun yhtyeen Blondien perustajalla ja laulajalla on tämä nimi, joka tulee heprean kielen sanasta “bee”.
 • Elizabeth: Cocteau Twins -yhtyeen Elisabeth Fraser ( Prince kastoi hänet “Jumalan ääneksi”) on yksi post-punkin viitehahmoista ja ns. dreampopin luojista. Nimi tulee heprean kielestä ja tarkoittaa “Jumala on vannonut”.
 • Janis: Rocktähti Janis Joplinin nimi tulee hepreankielisestä Joanista, jonka merkitys on “Jumala on armollinen”.
 • Nina: Saksalainen laulaja Nina Hagen valitsi tämän italialaista alkuperää olevan lempinimen. Tässä maassa se on erittäin suosittu vaihtoehto, koska se on deminutiivi hepreankielisestä nimestä Anna, joka oli Neitsyt Marian äiti.
 • Tina: Rockin kuningattarena pidetyn Tina Turnerin nimi on peräisin eri nimien (Cristina, Valentina, Martina) deminutiivista. Jos jokin näistä on sinun nimesi, Tina on täydellinen valinta tyttärellesi. Näin hän kantaa aina pientä osaa nimestäsi mukanaan.
Isä soittaa kitaraa syntymättömälle lapselleen.
Jos sinä ja kumppanisi olette musiikin ystäviä, ihastukaa näihin melodisiin nimiin.

Hae inspiraatiota musiikista ja valitse lapsellesi yksi parhaista rock and roll -nimistä!

Kun valitset lapsellesi nimeä, hae inspiraatiota niistä pienistä asioista, jotka ovat osa pariskunnan elämää tai muutoin tärkeitä jommallekummalle teistä. Jos siis olet rock and roll -fani ja tanssijalkaasi vipattaa aina kuunnellessasi tämän tyylilajin kappaleita, harkitsesi lapsesi nimeämistä sen mukaisesti.

Toivottavasti tämä lista on helpottanut päätöksentekoa. Jos jokin näistä vaihtoehdoista kiinnitti huomiosi, kerro siitä meille kommenteissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.