12 saksankielistä nimeä tyttölapselle - Äitiyden Ihme
 

12 saksankielistä nimeä tyttölapselle

Jos pidät vahvoista ja erikoisista nimistä, suosittelemme harkitsemaan lapsellesi myös saksalaista alkuperää olevia nimiä.
12 saksankielistä nimeä tyttölapselle
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 06 tammikuuta, 2020

Lapsen nimen valinta riippuu monista tekijöistä, ja kulttuurilla ja perheen perinteillä on tässä usein suuri merkitys. Tänä päivänä kuitenkin moni vanhempi haluaa lapselleen erottuvamman ja erikoisemman nimen. Tässä artikkelissa esittelemme kaksitoista saksankielistä nimeä, jotka sopivat hyvin joko sellaisenaan tai hieman muokattuna myös suomalaiselle lapselle.

Saksalaista perua olevilla nimillä on usein voimaan, kamppailuun, arvokkuuteen, menestykseen ja kuuluisuuteen liittyvä merkitys. Toisinaan ne taas kertovat ilosta ja luonteikkuudesta.

12 saksankielistä nimeä tytölle

1. Adalia

Adalia-nimi on sekä germaanista että hepreankielistä alkuperää ja se tarkoittaa jaloa ihmistä. Heprean kielessä tämä nimi periytyy Vanhassa testamentissa esiintyvästä miehen nimestä, joka tarkoittaa jumala on oikeudenmukainen.

2. Alicia

Alice ja Alicia ovat lyhyitä versioita saksalaisesta Adalheidis-nimestä, joka tarkoittaa yksinkertaista ja jalosieluista. Muita variaatioita ovat Elise ja Alisa.

Kuuluisia Alicioita ovat amerikkalainen laulajatar Alicia Keys ja espanjalainen pianisti Alicia de Larrocha.

12 saksankielistä nimeä tyttölapselle

3. Carla

Carla on feminiinimuoto Karl-nimestä, joka tarkoittaa vapaata miestä tai vahvaa miestä. Carlan voidaan tulkita tarkoittavan rohkeaa ja vapaata naista. Suosittuja muunnoksia Carla-nimestä ovat Karla, Carlotta ja Carolina.

4. Emma

Emma on yksi suosituimmista germaanisista tytön nimistä. Se periytyy muinaisen saksan kielen ermen-sanasta, joka tarkoittaa täyttä tai universaalia. Emma on myös lempinimi tytöille, joiden nimi on Amelia tai Emmeline.

5. Edina

Edina tarkoittaa rikasta ystävää. Se on feminiininen vastine englantilaista ja saksalaista alkuperää olevalle Edwin-nimelle.

“Toivon, että tyttäreni kasvaa kyvykkääksi, eikä määrittele itseään ulkonäöllään, vaan ominaisuuksillaan, jotka tekevät hänestä älykkään, vahvan ja vastuullisen naisen.”

– Isaiah Mustafa

6. Frida

Frida on peräisin muinaisesta saksan kielestä ja juontuu rauhaa tarkoittavasta Fridu-sanasta. Maailman tunnetuin Frida lienee Frida Kahlo, meksikolainen taidemaalari, joka tunnetaan ainutlaatuisesta kauneudestaan ja lahjakkuudestaan.

7. Gisele

Tämä musiikilliselta kuulostava nimi tarkoittaa sisäistä voimaa. Gisele tai Gisela tulee muinaisen saksan kielen ilmaisusta Gisil-hard, joka tarkoittaa häntä, joka on vahva kuin nuoli tai häntä, joka on voimakas nuoli.

8. Irma

Irma on pienennysmuoto Irmina-nimestä, joka juontuu saksankielisestä Irmin-nimestä. Tämä muinainen nimi tarkoittaa mahtavaa tai majesteettista. Se viittaa myös Irmin-jumalaan, joka on voimakas hahmo germaanisessa mytologiassa.

9. Linda

Linda on yleinen lyhyt germaaninen nimi, joka on peräisin sellaisista nimistä kuin Hermelinda, Adelinde tai Belinda. Joidenkin lähteiden mukaan nimi juontuu germaanisesta Lind-sanasta, joka tarkoittaa suojaa.

Joidenkin etymologien mukaan nimi juontuu sanoista linda tai lindo, jotka tarkoittavat kaunista tai viehättävää modernissa espanjan ja portugalin kielessä.

12 saksankielistä nimeä tyttölapselle

10. Melba

Nimet Milva, Milba ja Melba tarkoittavat kilttiä ja suojelevaista. Viimeisin näistä on myös lempinimi australialaiselle Melbournen kaupungille.

11. Roselyn

Myös Roselyn-nimellä on useampi kuin yksi alkuperä. Ensimmäinen ja selkein selitys on yhdistelmä nimistä Rose ja Lynn. Nimi saattaa myös juontua germaanisesta nimestä Rosalind, joka tarkoittaa kesyä hevosta tai kaunista hevosta.

12. Odilia

Odilia tarkoittaa kartanon emäntää tai varallisuuden omistajaa. Se on pienennysmuoto muinaisen saksan kielen Oda-nimestä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.