Kylpytarvikkeet helpottamaan vauvan kylpyhetkeä - Äitiyden Ihme
 

Kylpytarvikkeet helpottamaan vauvan kylpyhetkeä

Tässä artikkelissa listaamme kylpytarvikkeita, jotka helpottavat vauvan kylpyhetkeä. Löytyvätkö nämä jo omasta kylpyhuoneestasi?
Kylpytarvikkeet helpottamaan vauvan kylpyhetkeä
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kylvettäminen on osa lapsen perushoitoa ja tuttua puuhaa jokaiselle vanhemmalle. Sen lisäksi, että pesemisellä huolehditaan hygieniasta, kylpyhetket ovat pienelle lapselle rentouttavia ja rauhoittavia tuokioita, jotka myös stimuloivat aisteja. Jokaisesta kodista onkin hyvä löytyä tärkeimmät kylpytarvikkeet, joiden avulla vauvan kylvettäminen on mukavaa ja turvallista.

Kylpytarvikkeet helpottamaan vauvan kylpyhetkeä

Kylpyamme

Tärkein väline vauvan kylvetykseen on tietenkin kylpyamme. Tähän tarkoitukseen kannattaa hankkia nimenomaan pienille lapsille tarkoitettu amme, joka on oikean kokoinen, turvallinen ja helppo käyttää. Amme voidaan asettaa esimerkiksi suihkun lattialle, kylpyammeeseen tai muuhun turvalliseen paikkaan, josta se ei pääse putoamaan.

Ammeeseen asetettava kylpytuki ei ole pakollinen hankinta, mutta se helpottaa vauvan käsittelemisessä ja pesemisessä, kannatellen lasta niin, että vanhemman molemmat kädet jäävät vapaaksi. Tämän lisäksi ammeen pohjalle kannattaa asettaa liukuestematto, joka estää lasta kaatumasta ja liukumasta ammeessa.

Vauvan kylpyhetken on hyvä olla rauhallinen ja rentouttava

Kylpylämpömittari

Pieni vauva tarvitsee kylpemiseen vain noin 10 senttiä kädenlämpöistä vettä. Tarkimmin veden lämpötilan saa tarkistettua kylpylämpömittarilla. Tämän lisäksi on varmistettava, että kylpyhuoneen lämpötila on sopiva, eli noin 20-25 astetta.

Huuhtelukannu

Huuhtelukannun avulla voit huuhdella vauvan päätä ilman, että shampoota tai vettä menee suoraan vauvan silmiin tai suuhun. Huuhtelukannun muotoilun ansiosta, voit ohjata veden suihkua sekä välttyä tarpeettomilta sattumuksilta ja turhalta itkulta. Huuhtelukannu on ehdottomasti väline, joka varmistaa, että kylpyhetkestä tulee hauska, mutta turvallinen.

Luonnonmukainen pesusieni

Kuten tiedät, vauvan iho on hyvin herkkä ja voi ärsyyntyä helposti. Tästä syystä suosittelemmekin käyttämään luonnonmukaista pesusientä, joka on hyvin pehmeä ja mukautuva.

Muista vaihtaa pesusieni säännöllisesti uuteen, sillä se on oiva pesä bakteereille jonkin ajan kuluttua.

On myöskin suositeltavaa, että vauvalle hankkii kaksi luonnonmukaista pesusientä: yksi pesusieni alapään pesuun, ja toinen pesusieni muun kehon pesuun.

Hupullinen kylpypyyhe

Kylvyn jälkeen vauva kiedotaan puhtaaseen pyyhkeeseen ja hänen ihonsa kuivataan varovasti taputellen. Suosittelemme tähän tarkoitukseen hupullista kylpypyyhettä. Koska vauvan iho on herkkä, on pyyhkeen materiaaliin syytä kiinnittää huomiota.

Kylpytarvikkeet helpottamaan vauvan kylpyhetkeä

Hyvien kylpytarvikkeiden tärkeys

Vauvaa tulee käsitellä hellyydellä hoivaten, etenkin kylpyaikana, vauvan ollessa ilman vaatteita. Jotta voit nauttia tästä tehtävästä ilman, että jokosinulla tai vauvalla on epävarmuutta tai jännittyneisyyttä, on tärkeää olla käsillä kylpytarvikkeita helpottamaan vauvan kylpyhetkeä.

Tänä päivänä kylpytarvikkeiden valikoima on loputon, ja on olemassa paljon turvallisia, hyödyllisiä ja edullisia vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua pitämään vauvastasi hyvää huolta. Sinun ei tarvitse käyttää suuria summia rahaa, saatika hankkia uusimpaa teknologiaa olevia vimpaimia. Kylpytarvikkeiden on kuitenkin tärkeää täyttää tietyt kriteerit.. Varmista myös, että ostamistasi tuotteista on todellista apua lapsesi hoidossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Moreno, J. A. y De Paula, L. (2005). Actividades acuáticas para el primera año de vida del bebé. En J. A. Moreno (Ed.), II Congreso Internacional de Actividades Acuáticas (pp. 171-188). Murcia: Instituto U.P. de Ciencias del Deporte.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.