Nauti äitiydestä täysin rinnoin - Äitiyden Ihme
 

Nauti äitiydestä täysin rinnoin

Nauti äitiydestä täysin rinnoin
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Sekä raskaus että vauvan syntymä voivat tuntua naisesta jopa ylivoimaisilta koetuksilta. Aika ja kärsivällisyys ovat äidin parhaat liittolaiset näihin haasteisiin vastaamisessa. Etenkin ensimmäisen raskauden aikana on hyvin tavallista tuntea jännitystä ja jopa pelkoa. Nämä tunteet häviävät kuitenkin vähitellen, antaen tietä positiivisemmille tunteille, kuten ilolle ja toivolle.

Yritä nauttia raskauden kaikista hetkistä, vaikka tämän uuden elämänvaiheen jokainen päivä tuokin mukanaan omat haasteensa. Mahdollisista vaikeuksista huolimatta alat tuntea kaiken muuttuvan ja tiedostat, että tulet olemaan osa jotain upeaa.

Raskausaika on lopulta nopeasti ohi. Näiden yhdeksän kuukauden aikana sinun on oltava erityisen tarkka terveytesi ja hyvinvointisi suhteen. Maailman ihaninta lasta kantava kehosi tulee käymään läpi monia muutoksia.

Pian huomaat, että odottamasi lapsi on käsivarsillasi. Kun pitelet häntä ensimmäisen kerran, jokainen solusi täyttyy onnesta ja rakkaudesta.

Nauti jokaisesta hetkestä, sillä aika kuluu nopeasti. Vauva, joka on aluksi täysin riippuvainen sinusta, kasvaa nopeasti itsenäiseksi lapseksi. Hän yllättää sinut toistuvasti älyllään, kekseliäisyydellään ja oppimiskyvyllään.

Naura lapsesi kanssa ja arvosta ja nauti jokaista hänen kanssaan viettämästäsi hetkestä. Onnellisuus rakentuu juuri näistä pienistä hetkistä.

Tärkeintä on kärsivällisyys

Nauti äitiydestä täysin rinnoin

On selvää, että äitiys ja lapsen kasvattaminen ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Edessäsi on myös katkeria, stressaavia, turhauttavia ja jopa vihaisia hetkiä, mutta ne kaikki kasvattavat sinua äitinä. Äitiys tarkoittaa uhrauksia ja vaivalloista työtä, mutta kaikki vaivannäkö on lopputuloksen arvoista. Muistat tämän joka ilta halatessasi lastasi, toivottaessasi hänelle hyvää yötä ja katsellessasi hänen nukahtavan.

Jokainen lapsesi kanssa viettämäsi minuutti on ainutlaatuinen. Jokainen uusi elämänvaihe on seikkailu ja testi teille molemmille. Olet todennäköisesti lukenut ja kuullut lukemattomia varoituksia ja ohjeita. Pidä pääsi kylmänä kaikkien näiden neuvojen edessä ja pysy rauhallisena, kärsivällisenä ja rentona. On totta, että äitiydestä nauttiminen on helpompaa, kun olet kerännyt tarvittavat tiedot lapsen hoitamiseen. Muista kuitenkin aina etsiä ja pyytää ohjeita luotettavista lähteistä.

Nauti äitiydestä joka päivä

Huomaat, että äitiys tekee sinusta entistä intuitiivisemman. Tämä uusi rooli auttaa sinua saamaan yhteyden sisimpääsi, mikä toimii oppaanasi äitiyden haasteissa. Kuuntele itseäsi ennen kuin kuuntelet muita. On tavallista, että tuoreella äidillä on ympärillään ihmisiä, jotka jakavat neuvojaan, halusi äiti kuulla niitä tai ei.

Yksi asia, joka voi auttaa sinua nauttimaan äitiydestä, on odotusten laskeminen. Ole lempeä itsellesi, ympäröi itsesi niillä ihmisillä, joiden kanssa todella haluat viettää aikaa ja elä elämääsi päivä kerrallaan.

Ota aikaa myös itsellesi ja kehosi ja mielesi hoitamiselle. Jos tunnet olosi väsyneeksi tai hämmentyneeksi, älä pelkää pyytää apua. Kun olosi on tasapainoinen, teet parempia päätöksiä ja näet asiat eri näkökulmasta.

Ennen kaikkea muista, että lapsesi kasvaa nopeasti, ja nykyhetki on aina paras hetki. Olemalla läsnä hetkessä pystyt nauttimaan äitiydestä ja keräät samalla muistoja, jotka ravitsevat sieluasi koko loppuelämäsi ajan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.