8 romanttista elokuvaa perheen yhteiseen leffailtaan - Äitiyden Ihme
 

8 romanttista elokuvaa perheen yhteiseen leffailtaan

8 romanttista elokuvaa perheen yhteiseen leffailtaan

Viimeisin päivitys: 17 lokakuuta, 2021

Yksi erinomainen tapa viettää laatuaikaa perheen kesken on järjestää leffailta. Tänään jaamme 8 romanttista elokuvaa, joiden parissa viihtyvät niin perheen teini-ikäiset kuin vanhemmatkin.

8 romanttista elokuvaa perheen yhteiseen leffailtaan

The Notebook – Rakkauden sivut (2004)

The Notebook – Rakkauden sivut on rikkaan perheen tyttären ja pikkukaupungista kotoisin olevan miehen välinen rakkaustarina, joka on ihastuttanut jo miljoonia katsojia. Tästä syystä se onkin oikea elokuva aloittamaan listamme. Juoneen kuuluu niin sosiaalisia kuin taloudellisiakin vaikeuksia. Lopuksi voidaan kuitenkin huomata, että rakkaus voittaa kaiken. Elokuvasta voit huomata myös toisen esillä olevan teeman, joka tuo tarinaan syvyyttä ja surua, nimittäin päähenkilön myöhempinä vuosina kokeman dementia ja hänen aviomiehensä vierailut hänen luonaan hoitokodissa.

Grease (1978)

Grease on yksi katsotuimmista musikaalisista ja romanttisista elokuvista kautta aikain. Sen lisäksi, että elokuva kertoo päähenkilöiden välisen rakkaustarinan, se kertoo myös sivuosassa olevien henkilöiden välisestä rakkaudesta. Muita elokuvassa esiintyviä teemoja ovat ystävyys, seksi ja high school -elämä – nämä täydentävät tämän romanttisen musikaalielokuvan.

8 romanttista elokuvaa perheen yhteiseen leffailtaan
© New Line Cinema

Rakkautta vain (2003)

Rakkautta vain -elokuvan päätähtinä nähdään iso kattaus tunnettuja näyttelijöitä. Elokuva on myös yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä romanttisista elokuvista. Elokuvassa voidaan nähdä erilaisia hauskoja tarinoita, joissa kaikille yhteistä on rakkaus. Tämän elokuvan päähenkilöinä ovat esimerkiksi pääministeri, poptähti, toimistotyöntekijä sekä kirjailija.

Titanic (1997)

Vuonna 1997 ensi-iltansa saanut Titanic on yksi merkittävimmistä romanttisista elokuvista kautta aikain. Tarinan pääasiallinen juoni käsittelee kahden nuoren välistä rakkautta, joiden välillä on monia sosiaalisia ja taloudellisisa eroavaisuuksia. Elokuvan kohtalokas loppu on yksi surullisimmista ja paljon puhutuimmista elokuvapäätöksistä. Titanic on elokuva, johon ei kyllästy milloinkaan, vaan sen voi katsoa yhä uudelleen ja uudelleen.

Haikein terveisin (2010)

The Notebook – Rakkauden sivut -elokuvan tavoin myös Haikein terveisin perustuu Nicholas Sparksin kirjoittamaan kirjaan. Tässä elokuvassa sotilas rakastuu nuoreen opiskelijanaiseen. Rakkaus etenee nopeasti, ja elokuva kertoo päähenkilöiden kahdesta erillisestä elämästä. Miten ajankulu vaikuttaa heidän väliseensä rakkauteen – tuhoutuuko se vai kasvaako siitä entistä vahvempaa?

8 romanttista elokuvaa perheen yhteiseen leffailtaan
© Relativity Media

(500) Days of Summer (2009)

(500) Days of Summer kertoo Summerista ja Tomista, jotka tapaavat ja alkavat seurustella. Elokuvan juoneen kuuluu monia hauskoja, mutta myös ikäviä käänteitä, jotka saavat pohtimaan, mikä elämässä ja ihmissuhteissa on oikeasti tärkeää.

Aamiainen Tiffanylla (1961)

Vaikka Aamiainen Tiffanylla julkaistiinkin jo 60 vuotta sitten, se ansaitsee edelleen paikkansa romanttisimpien elokuvien listalla. Elokuvan päätähtenä on Audrey Hepburn, joka näytteli roolinsa upeasti. Päähenkilön ja nuoren Paulin elämät muuttuvat täysin, kun heidän katseensa kohtaavan ensimmäisen kerran.

Dirty Dancing – kuuma tanssi (1987)

Dirty Dancing – kuumatanssi on 1980-luvun klassikkoelokuva, joka kertoo tanssitunnilla alkunsa saavasta Babyn ja Johnnyn rakkaustarinasta. Tämä elokuva on yksi kaikkien aikojen mahtavimmista elokuvista – kiitos kahden mahtavan päänäyttelijän, kahden Oscar-palkinnon ja yhden Golden Globe -palkinnon. Elokuvan loistavan menestyksen johdosta, elokuva sai jatkoa elokuvalla Dirty Dancing – kuuma tanssi 2, jonka ensi-ilta oli vuonna 2004. Vaikka elokuvan päärooleja näyttelikin nyt uudet tähdet, oli elokuvassa kuitenkin sama ajatus kuin edeltäjässäänkin – tanssin rakkaudellinen voima.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.