Rintojen hoito 9 perusohjeen avulla - Äitiyden Ihme - Terveys
 

Rintojen hoito 9 perusohjeen avulla

Rintojen hoito 9 perusohjeen avulla
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 27 kesäkuuta, 2019

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka rintojen hoito onnistuu yhdeksän perusohjeen avulla. Rinnat ovat hyvin herkkä osa naisen kehoa, ja siksi asiantuntijat suosittelevatkin tiettyjä varotoimia rintojen alueen fyysisen ja ulkonäöllisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Rintojen hyvinvoinnista huolehtimisen pitäisi olla korkealla jokaisen naisen tärkeysjärjestyksessä niin nuoruudessa, ennen raskautta ja raskauden jälkeen, imetyksen aikana kuin aikuisuudessakin. Rintojen hoito on tärkeä osa kehosta huolehtimista.

Rintojen hyvinvointia voidaan ylläpitää monien yksinkertaisten tapojen avulla. On myös tärkeä tietää, kuinka tiettyjä sairauksia voidaan ennaltaehkäistä.

Rintojen hoidon hyödyt

Se, että rintamme ovat suuren osan ajasta piilossa, toisin kuin kasvomme tai kätemme, ei tarkoita, etteikö rintojen hoitoon kannattaisi panostaa.

Tiettyjen päivittäisten tapojen harjoittaminen nuoresta iästä – jopa teini-iästä – lähtien voi auttaa häivyttämään raskausarpia ja halkeamia sekä ehkäisemään ihon veltostumista ja tiettyjä terveysongelmia, kuten rintatulehdusta.

Liikunta auttaa vahvistamaan rintalihaksia, ylläpitämään kiinteyttä ja taistelemaan painovoiman vaikutusta vastaan vuosien kuluessa.

Terveyttä ajatellen on sanomattakin selvää, että minkä tahansa rintoihin liittyvän ongelman varhainen havaitseminen voi olla hoidon kannalta elintärkeää.

Rintojen hoito 9 perusohjeen avulla

Mitkä tilanteet vaikuttavat rintojen terveyteen?

Rinnat voivat kärsiä hormonaalisista sairauksista, fyysisistä vammoista tai töytäisyistä, stressistä, painon vaihteluista, muista fysiologisista ongelmista ja jatkuvasta tai hyvin voimakkaasta auringonvalolle altistumisesta.

Tämän lisäksi raskaus- ja imetysaika ovat ratkaisevia vaiheita, joiden aikana rinnoilla on erityinen rooli. Jälkimmäisessä vaiheessa rintojen halkeilu ja kivut ovat hyvin tavallisia vaivoja.

Rintojen hoito 9 perusohjeen avulla

  • Käytä aurinkovoidetta aina kun oleskelet auringonvalossa. Rinnat ovat herkkää aluetta, jotka saattavat vahingoittua pidemmästä altistumisesta auringonvalolle.
  • Asiantuntijat suosittelevat välttämään saippuan käyttöä raskauden aikana, sillä se on haitaksi ihon luonnolliselle kyvylle kosteuttaa itseään. Käytä sen sijaan kosteusvoiteita. Pelkkä kosteusvoiteen levittäminen rinnoille kahdesti päivässä takaa sen, että rintasi pysyvät kosteutettuina.
  • Pyri etsimään imetettäessä paras asento imettää vauvaasi. Tällä tavalla ruokailusta tulee hänelle helpompaa ja sinulle kivuttomampaa.
  • Älä anna vauvasi kehittää erityistä mieltymystä jompaankumpaan rinnoistasi. Toisen rinnan suosiminen (mikä on yleistä monilla vauvoilla) aiheuttaa rintaan kipuja ja ärtymystä, ja tekee siitä vähemmän kiinteän kuin toisesta rinnasta, joka taas ei pääse koskaan tyhjenemään.
  • Noudata tasapainoista ruokavaliotaRuokavaliolla on vaikutus kaikkiin niihin sisäelimiin, jotka mahdollistavat koko kehomme toiminnan. Rinnat eivät tietenkään ole mikään poikkeus. Yritä sisällyttää ruokavalioosi hedelmiä ja vihanneksia, ja vältä roskaruokaa. Mikä vaikutus ruoalla on rintojen terveyteen? Tämä on yksinkertaista: kehosi tarvitsee kollageenia, eli proteiinia, joka on vastuussa koko kehosi tukemisesta, kudosten uusiutumisesta sekä ihon kimmoisuudesta. Tämän lisäksi lisäkilot kartuttavat kehoon rasvakudosta, mikä taas on haitaksi terveydellesi.
  • Käytä hyviä rintaliivejä. Niiden on oltava mukavat ja pehmeät (puuvilla on paras rintaliivimateriaali), ja niiden on mahdollistettava kunnollinen verenkierto rinnoissa.
Rintojen hoito 9 perusohjeen avulla
  • Harrasta liikuntaa. Fyysisellä aktiivisuudella on tärkeä rooli niin lihaskudoksen ylläpitossa kuin yleisessä hyvinvoinnissa.
  • Käytä rautayrttiä. Tällä antioksidantteja sisältävällä kasvilla on virkistäviä vaikutuksia, jotka suojelevat solujamme, aktivoivat verenkiertoamme ja elävöittävät ihoamme. Siispä valkoviinietikan puhdistaviin ominaisuuksiin ja ihoa uudistavaan vaikutukseen yhdistettynä voimme laajalti poistaa rintojemme löysyyden, jos vielä yhdistämme nämä päivittäiseen hierontaan.
  • Tutki itseäsi. Rintojen hoidon perusteiden lisäksi kuukausittainen, oikeaoppiminen rintojen tutkiminen voi auttaa sinua havaitsemaan mahdollisen rintasyövän varhaisessa vaiheessaan.

Älä tietenkään epäröi opettaa näitä ohjeita tyttärellesi varhaisesta iästä lähtien, jotta hänkin voisi pitää huolta jokaisesta kehonosastaan intiimejä ja herkkiä alueita unohtamatta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.