5 nuorten aikuisten kirjaa, joiden aiheena on aikamatkustus - Äitiyden Ihme
 

5 nuorten aikuisten kirjaa, joiden aiheena on aikamatkustus

5 nuorten aikuisten kirjaa, joiden aiheena on aikamatkustus

Viimeisin päivitys: 17 lokakuuta, 2021

Haluaisitko matkata ajassa taaksepäin keskiajalle tai ehkäpä päinvastoin tulevaisuuteen? Vaikka aikamatkustus ei olekaan oikeassa maailmassa mahdollista, se onnistuu kirjallisuuden avulla.

5 nuorten aikuisten kirjaa, joiden aiheena on aikamatkustus

Philippa Pearce: Tom ja keskiyön puutarha

Tämä kirja kutsuu lukijansa salaiseen puutarhaan, joka on ilmestynyt kuin tyhjästä, ja josta kolme tyttöä ja poikaa löytävät itsensä. Onko siellä kummituksia? Onko puutarha todellinen vai mielikuvituksen tuote? Tästä kauniista tarinasta on tehty myös televisiosarja ja elokuva. Tarina perustuu klassiseen teokseen, joka on kirjoitettu vuonna 1958. Ajan kulumisesta huolimatta, tarina on edelleen ajatuksia herättävä.

Nuori tulee kirjaa lukiessaan löytämään mahtavia tapahtumia sekä kohtaamaan koskettavan lopun. Kirja päättyy niin liikuttavasti, että lapsi haluaa aloittaa kirjan lukemisen heti uudelleen!

5 nuorten aikuisten kirjaa, joiden aiheena on aikamatkustus

Charles Dickens: Joulukertomus

Charles Dickensinin kirjoittama kirja Joulukertomus on tunnettu ympäri maailman. Tämän fantastisen seikkailun todellisina päähenkilönä toimivat nykyhetken, menneisyyden sekä tulevaisuuden kummitukset, jotka saavat herra Scroogen sekä kirjan lukijat mietteliäiksi. Tämä nuorille aikuisille suunnattu kirja käsittelee asennetta, omien toimien pohtimista ja persoonallisuutta.

Mark Twain: Jenkki kuningas Arthurin hovissa

Kirjan päähenkilö Hank Morgan saa päähänsä kovan iskun, jonka seurauksena hän matkaa ajassa menneisyyteen. Myös miehen tieto 1800- luvun teknologiasta matkaa hänen mukanaan, joten menneisyys, nykyisyys sekä tulevaisuus sekoittuvat kiehtovalla tavalla tässä novellissa. Kirjan lukijat matkustavat takaisin viidennelle vuosisadalle, ja saavat tutustua lähemmin kuningas Arthurin hoviin. Tämän mahtavan kirjan avulla lukija oppii lisää historiasta, ja saa nauttia science fiction- genren legendaarisimmista teoksista.

5 nuorten aikuisten kirjaa, joiden aiheena on aikamatkustus

Herbert George Wells: Aikakone

Kukapa ei olisi miettinyt mielessään sitä, että olisi olemassa kone, jonka avulla pystyisi matkaamaan toiselle aikakaudelle. Melkeinpä jokainen meistä on joskus varmasti halunnut palata takaisin menneisyyteen. Toisaalta me kaikki myös varmasti haaveilemme siitä, mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan.

Tämän kirjan keskeisin elementti onkin aikakone. 1800- luvun lopulla tiedemies kehittelee aikakoneen, ja kirjan lukija tulee saamaan selville, kuinka kirjan päähenkilö tulee matkustamaan ajassa tulevaisuuteen. Tuleeko hän pitämään näkemästään? Vai tuleeko häntä kaduttamaan, että alun alkujaankin halusi käyttää aikakonetta. Lukija saa tämän kaiken selville tämän mielenkiintoisen kirjan loppupuolella.

Pierdomenico Baccalario: Ulysses Moore: The Door to Time

Kahta lasta kielletään avaamasta erästä ovea, mutta heidän uteliaisuutensa vie voiton, ja he päätyvät uskomattomaan seikkailuun. He haluavat selvittää kyseisen paikan, Villa Argon mysteerin. Tämä kirja on mysteerinen, jännittävä sekä täynnä seikkailua ja aikamatkustusta, siitä hetkestä lähiten kun lapset astuvat kartanon kielletystä ovesta sisään. Tämä tarina todella tempaisee lukijansa mukaan seikkailuun.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Alcón Jiménez, Pilar. (2019). El placer de viajar con la lectura. III Jornadas de Bibliotecas G9 sobre buenas prácticas en atención a espacios y usuarios. http://hdl.handle.net/10578/22441
  • Pearce, P. (2011). El jardín de la medianoche. Siruela.
  • Dickens, D. (2009). Cuento de Navidad. Marlow.
  • Twain, M. (2008). Un yanqui en la corte del Rey Arturo. Anaya.
  • George, H. (2019). Máquina del tiempo. Planeta.
  • Baccalario, P. (2016). Ulysses Moore: la puerta del tiempo. Montena.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.