20 inspiroivaa sitaattia teini-ikäisille - Äitiyden Ihme
 

20 inspiroivaa sitaattia teini-ikäisille

Teini-ikä on usein monella tapaa ihmisen elämän haastavimpia vaiheita, minkä vuoksi jaamme tänään 21 motivoivaa sitaattia, jotka voivat auttaa nuorta saavuttamaan tavoitteensa.
20 inspiroivaa sitaattia teini-ikäisille
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 05 helmikuuta, 2020

Tietyt tilanteet aiheuttavat nuorille epämukavaa oloa, stressiä ja jopa ahdistusta. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon koetilanteet ja muut koulunkäyntiin liittyvät isot ponnistukset. Moni nuori pelkää epäonnistuvansa esimerkiksi kokeessa, ja vaikka opiskelu ja koulunkäynti onkin tärkeää, se ei ole elämän tärkein asia, eikä kenenkään maailma kaadu yhteen epäonnistumiseen.

Mitä tulee elämän arviointiin, meidän on hyvä muistaa, että opiskelu on vain yksi osa sitä. Monet muut asiat, kuten oma terveys ja läheiset, ovat vielä koulunkäyntiäkin tärkeämpiä. Kun nuori päättää, että myös nämä osa-alueet ovat olennainen osa elämää, osa opiskelun aiheuttamasta taakasta ja stressistä putoaa harteilta. Rennompi asenne todennäköisesti näkyy positiivisesti myös opinnoissa.

Tänään jaamme 20 inspiroivaa sitaattia, jotka toivon mukaan auttavat ja motivoivat teini-ikäisiä ja etenkin rohkaisevat heitä tavoittelemaan haaveitaan ja päämääriään.

Kuinka inspiroivat ja motivoivat sitaatit voivat auttaa nuorta?

Psykologiassa motivaatio on käyttövoima, joka on kaikkien eliöiden toiminnan syynä. Se voidaan määritellä asiaksi, joka auttaa ihmistä sisäisesti ja ulkoisesti. Se määrittelee, miten henkilö käyttäytyy ja kuinka hän kehittää makuaan ja tavoitteitaan. Yksinkertaisesti motivaatioteorian tulisi vastata kysymykseen siitä, miksi käyttäydymme kuten käyttäydymme.

Tiedämme, että olemassa on eri tyyppistä motivaatiota. Tavoite on kuitenkin aina sama, eli auttaa ihmistä saavuttamaan positiivisia tuloksia toiminnassa, johon hän osallistuu. Tämä on jotain, mitä meidän tulee saavuttaa myös teini-ikäisten kanssa motivoidaksemme heitä ja saadaksemme heidät innostumaan tavoitteiden tavoittelemisesta ja saavuttamisesta. Emme kuitenkaan saa pakottaa heitä, sillä mitä enemmän pakotamme, sitä epätodennäköisemmin nuori toimii toivotulla tavalla.

20 inspiroivaa sitaattia teini-ikäisille

Monilla tunnetuilla henkilöillä – esimerkiksi kirjailijoilla, näyttelijöillä ja filosofeilla – on ollut elämässään vaikeita aikoja, mutta niistäkin huolimatta he ovat ponnistelleen voittaakseen ongelmat ja saavuttaakseen tavoitteensa. Seuraavaksi jaamme 20 inspiroivaa sitaattia juuri tällaisilta henkilöiltä.

Kuinka motivoida teini-ikäistä?

Pyri saamaan nuori ajattelemaan, että se, mitä hän tekee, toimii parhaiten. Jos hän opiskelee, kannusta häntä tekemään töitä parhaiden mahdollisten arvosanojen eteen. Yritä saada hänet nauttimaan opiskelusta ja olemaan stressaamatta liikaa kokeista ja muista koulutöistä. Muistuta lasta, että koulu ja opiskelu eivät ole ainoita tärkeitä asioita elämässä.

Voit välittää nuorelle esimerkiksi seuraavanlaisia neuvoja hänen valmistautuessaan kokeeseen tai muuhun isoon koulutehtävään:

 • Yritä nauttia siitä, mitä opiskelet, ja pyri löytämään aiheesta jotain mielenkiintoista.
 • Keskity opintoihisi ja nauti tehtävien tekemisestä ja lukemisesta. Älä ota asiaa liian vakavasti, vaan muista myös rentoutua ja pitää säännöllisesti taukoja. Esimerkiksi lyhyt tauko kerran tunnissa ja pidempi tauko 2-3 tunnin välein tekee hyvää.
 • Pyri löytämään opiskeltavasta aiheesta myös käytännön aspekteja.
 • Luota siihen, että olet hyvin valmistautunut kokeeseen ja pyri rentoutumaan ennen koetilannetta. Tätä hetkeä varten olet opiskellut ahkerasti, ja keräämäsi tiedon avulla suoriudut kokeesta hyvin.
 • Jos et syystä tai toisesta suoriudu kokeesta toivotulla tavalla, jatka opiskelemista ja kertaa myös vanhoja asioita.
 • Muista onnistella itseäsi saavuttaessasi tavoitteesi.
 • Pidä mielessäsi, että kokeet ja niissä onnistuminen eivät ole maailman tärkeimpiä asioita. Mutta, jos työskentelet kovasti, saavuttamasi tulokset saavat sinut erottumaan eduksesi.

20 inspiroivaa sitaattia teini-ikäisille

20 inspiroivaa sitaattia teini-ikäisille
 1. “Elä niin kuin kuolisit huomenna. Opi niin kuin eläisit ikuisesti.” Mahatma Gandhi.
 2. “Joskus, kun innovoit, teet virheitä. Virheet on paras tunnustaa nopeasti, ja tämän jälkeen jatkaa muiden innovaatioiden parantamista.” – Steve Jobs
 3. “Älä anna periksi, älä menetä toivoasi, älä luovu periaatteistasi.” – Christopher Reeve
 4. ”Tavoitteiden asettaminen on ensimmäinen askel näkymättömän näkyväksi kääntämisessä.” – Tony Robbins
 5. ”Ero mahdollisen ja mahdottoman välillä on ihmisen päättäväisyydessä.” – Tommy Lasorda
 6. “On aina aikaista lopettaa.” – Norman Vincent Peale
 7. ”Suurin heikkoutemme on luovuttaminen; varmin tapa menestyä on yrittää aina vielä yhden kerran. ”- Thomas A. Edison
 8. “Epäonnistuminen on menestymistä, jos opimme siitä.” – Malcolm Forbes
 9. ”Elämän suurin ilo on tehdä sitä, minkä ihmiset sanoivat olevan sinulle mahdotonta.” – Walter Bagehot
 10. ”Tappio ei ole pahin epäonnistuminen. Se, että ei yritä, on todellinen epäonnistuminen. ”- George Edward Woodberry
 11. “Tie menestykseen on aina rakenteilla. – Lily Tomlin
 12. “Avaruus on inspiroiva konsepti, jonka kautta voit unelmoida isoista asioista.” -Peter Diamandis
 13. “Aseta tavoitteesi korkealle, äläkä lopeta ennen kuin saavutat ne. – Bo Jackson
 14. ”Todellinen menestyksen salaisuus on innostus.” – Walter Chrysler
 15. “Ihminen tarvitsee vaikeuksiaan, sillä ne ovat välttämättömiä menestyksestä nauttimisen kannalta.” – A.P.J. Abdul Kalam
 16. ”Ilo ja toiminta tekevät tunneista lyhyitä.” – William Shakespeare
 17. “Elämä ei ole itsensä löytämistä; elämä on itsensä luomista.” – George Bernard Shaw
 18. “Älä pelkää luopua hyvästä tavoitellaksesi mahtavaa.” – John D. Rockefeller
 19. “Asioita ei sanota, ne tehdään. Sillä, kun ne tehdään, ne puhuvat omasta puolestaan.” – Woody Allen.
 20. ”Taistele unelmiesi puolesta tai muut pakottavat sinut seuraamaan omia unelmiaan.” – Paulo Coelho

Kehotamme jokaista teini-ikäistä lukemaan nämä motivoivat sitaatit ja hyödyntämään kaikkia elämän tarjoamia mahdollisuuksia. Toivomme, että nuoret ovat tietoisia kaikista näistä asioista, ja vaikka he tuntisivat toisinaan olonsa ahdistuneeksi, onnettomaksi tai epämotivoituneeksi, he eivät anna periksi tavoitellessaan haaveitaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.