Parhaat sosereseptit vuoden ikäisille vauvoille
Olemme koonneet yhteen 5 loistavaa vauvojen sosereseptiä, jotka ovat sekä ravitsevia että helppoja valmistaa.
Vauvasi elämän ensimmäiset vuodet ovat hänen kehityksensä kannalta tärkeimpiä, ja tämän takia hänen ruokavalionsa on oltava laadultaan paras mahdollinen.
Parhaat sosereseptit yksivuotiaille
Kunnollinen ravitsemus vauvasi ensimmäisten elinvuosien aikana on hänen kehityksensä kannalta huipputärkeää.
Siispä muista aina ruokaa laittaessasi hyödyntää luonnollisia ruokia, sillä ne ovat paljon terveellisempiä kuin pitkälle prosessoidut ruoat.
Nämä vauvojen sosereseptit ovat täydellisiä tasapainoisen ruokavalion rakennuspalikoita.
Banaani-mandariinisose
Ainekset:
- 4 banaania
- Puolikas mandariini
- Sokeria makua lisäämään
Valmistus:
- Aluksi kuori ja viipaloi banaanit.
- Laita viipaleet tehosekoittimeen yhdessä puolikkaan mandariinin mehun kanssa.
- Soseuta ainekset hyvin ja lisää soseeseen sokeria maun vuoksi ja katso, ettei sitä mene soseeseen liikaa.
- Sokerin lisäämisen jälkeen soseuta ainekset vielä kerran ja tarjoile välittömästi.
Kukkakaali-juustosose
Ainekset:
- n. 175 grammaa kukkakaalia
- 1,75 dl maitoa
- 15 g margariinia
- Ripaus suolaa
- 50 g raastettua cheddarjuustoa
Valmistus:
- Aluksi jaa kukkakaali useampaan pieneen osaan.
- Lämmitä kattilassa vettä, johon on lisätty suola.
- Kun vesi lähes kiehuu, lisää siihen kukkakaali ja keitä 10 minuuttia.
- 10 minuutin kuluttua valuta vesi pois kukkakaalista ja siirrä se kulhoon.
- Lisää kukkakaaliin margariini soseen valmistamiseksi.
- Muusaa tätä seosta haarukalla kunnes se on koostumukseltaan tahnamaista.
- Lisää maito ja sekoita kunnes soseen koostumus on sileää.
- Lisää lopuksi juustoraaste soseeseen ja tarjoile sose pienokaisellesi.
Kalasose
Ainekset:
- 1 turskafilee
- 2 porkkanaa
- 1 peruna
- 2,5 dl vettä
- 1 ruohosipuli
- Hiukan ekstraneitsytoliiviöljyä
Valmistus:
- Kuori ja viipaloi peruna, ruohosipuli ja porkkanat.
- Laita viipaloidut vihannekset kattilaan kiehumaan turskafileen kanssa, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
- Seuraavaksi poista vihannekset kattilasta ja valuta niistä vesi pois. Siirrä ne tehosekoittimeen ja soseuta pienen keitinliemitilkan kanssa noin 3 minuuttia.
- Murenna sitten kalafilee ja lisää se tehosekoittimeen. Varmista, että fileessä ei ole kovia osia.
- Soseuta kaikkia aineksia yhdessä, kunnes soseen koostumus on tasainen ja pehmeä.
- Tarjoile sose muutamalla pisaralla ekstraneitsytoliiviöljyä ruokalautasen reunalla.
Vesimeloni-mango-banaanisose
Ainekset:
- 1 vesimeloniviipale
- 1 appelsiini
- 1 banaani
- 1 mango
Valmistus:
- Kuori vesimeloni, banaani ja mango yksi kerrallaan, viipaloi ne ja poista siemenet.
- Tämän jälkeen lisää hedelmäviipaleet tehosekoittimeen ja soseuta kunnes soseen koostumus on sileä ja tasainen.
- Lisää soseeseen yhden appelsiinin mehu vähä vähältä ja soseuta seosta sitten hiukan lisää.
- Jos sose on hyvin juoksevaa, lisää siihen gluteeniton keksi paksuntamaan sitä.
Kesäkurpitsa-kinkkusose
Ainekset:
- 1 kesäkurpitsa
- 80 g keitettyä kinkkua
- 1 peruna
- 1 rkl tuorejuustoa
- 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
Valmistus:
- Pese ja kuori peruna ja kesäkurpitsa.
- Seuraavaksi höyrytä nämä kasvikset. Voit tehdä tämän pitämällä niitä mikroaaltouunissa 5 minuutin ajan 100 celciusasteessa neljäsosalla tavallisesta nopeudesta.
- Tämän jälkeen lisää kasvisten joukkoon kinkku, tuorejuusto ja oliiviöljy. Aseta ajastin 3 minuuttiin 100 celciusasteessa viidesosalla tavallisesta nopeudesta.
- Sitten soseuta seosta hiukan ja tarjoile välittömästi.
Näin helppoa ja nopeaa on valmistaa luonnollista ja korkealaatuista vauvanruokaa. Koska haluat lapsesi olevan onnellinen ja terve, älä epäröi ottaa näitä viittä sosereseptiä kokeiltavaksesi.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
- Barbieri R., Coppo E., Marchese A., Daglia M., et al., Phytochemicals for human disease: an update on plant derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res, 2017. 196:44-68.