4 reseptiä lapsen syntymäpäiväjuhliin
Oma syntymäpäivä on monen lapsen vuoden kohokohta, ja kukapa lapsi ei haluaisi kutsua perhettään ja ystäviään juhlistamaan tätä merkkipäivää. Koristeluiden ja ohjelman lisäksi syntymäpäiväjuhlien kolmas tärkeä osa-alue on tarjoilu. Tänään jaamme neljä lapsen syntymäpäiväjuhliin sopivaa reseptiä, joiden avulla on helppo ja nopea valmistaa tarjottavaa isommallekin joukolle.
4 reseptiä lapsen syntymäpäiväjuhliin
1. Mansikkakuppikakut
Perinteisen täytekakun sijaan syntymäpäiväjuhlissa voidaan tarjota esimerkiksi kuppikakkuja. Ne on helppo valmistaa ja koristella oman maun mukaan.
Taikinan ainekset:
- 120 g voita
- 120 g tomusokeria
- Hyppysellinen suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl mansikkahilloa
- 140 g jauhoja
- 1,5 tl hiivaa
- 1,5 dl maitoa
Kuorrutteen ainekset:
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
- 100 g sokeria
- 1 rkl mansikkahilloa
- 6 tuoretta mansikkaa soseutettuna
Valmistus:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Yhdistä voi, suola ja tomusokeri ja sekoita, kunnes seos on koostumukseltaan huokoista.
- Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi mansikkahillo.
- Yhdistä toisessa kulhossa hiiva ja siivilöidyt jauhot. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen maito.
- Yhdistä kahden kulhon sisältö ja kaada taikina paperisiin kuppikakkuvuokiin. Paista 20 minuutin ajan.
- Taikinan paistuessa valmista kuorrute. Lämmitä kananmunia ja sokeria pannussa keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista. Sekoita jatkuvasti.
- Jatka sekoittamista sähkövatkaimella, kunnes seos paksuuntuu ja muodostaa huippuja. Vatkaa sitten hetki pienemmällä teholla ennen kuin lisäät joukkoon voin. Kun voi on lisätty, sekoita seosta jälleen hetki kovemmalla teholla.
- Lisää lopuksi kuorrutteeseen mansikkahillo sekä soseutetut mansikat ja sekoita kevyesti. Jos seos on liian juoksevaa, nosta se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin jähmettymään.
- Kaada kuorrute pursotinpussiin ja pursota sitä kuppikakkujen päälle.
2. Dominokeksit
Ainekset:
- 7 rkl voita
- 7 rkl suolatonta margariinia
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 5 dl jauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- Täytteeksi esimerkiksi hilloa tai tiivistä kermavaahtoa
Valmistus:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita voi ja margariini keskenään. Lisää niiden joukkoon sokeri pienissä osissa ja sekoita hyvin. Lisää sitten kananmuna.
- Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe seokseen vähitellen, samalla sekoittaen. Sekoita hyvin ja anna taikinan asettua.
- Levitä taikina voipaperille ja taikinan päälle toinen voipaperi.
- Kauli taikinaa papereiden avulla, kunnes se on 2-3 senttimetrin paksuinen, ja aseta se sitten jääkaappiin tunniksi.
- Kun taikina on jäähtynyt, leikkaa se haluamasi muotoisiksi paloiksi ja paista paloja uunissa 5 minuutin ajan.
- Askartele kekseistä ja haluamastasi täytteestä täytekeksejä.
3. Banana split- vartaat
Jos syntymäpäiväjuhlilla halutaan tarjota hedelmiä, banana split -vartaat sopivat tarkoitukseen hyvin. Vartaat on helppo valmistaa, mutta ne ovat hauskempi vaihtoehto kuin pelkät hedelmät.
Ainekset:
- Pilkottuja hedelmiä ja marjoja maun mukaan (esimerkiksi banaani, mansikka, ananas, kirsikat, kiivi)
- Mokkapaloja tai valmiskakku
- Sulatettavaksi sopivaa sulkaata
- Mantelirouhetta
Valmistus:
Pilko hedelmät ja poista tarvittaessa marjoista kivet. Asettele varrastikkuihin hedelmiä, marjoja ja mokkapalan paloja. Sulata suklaa ja kaada sitä vartaiden päälle tai anna vieraiden dipata vartaat suklaaseen. Mantelirouhe sopii hyvin suklaakastikkeen päälle kruunaamaan makuelämyksen.
4. Persikka-kirsikkajäätelö
Ainekset:
- 750 g kypsiä persikoita
- 300 g kypsiä kirsikoita
- 250 g luonnonjogurttia
- 2 rkl sokeria
- 4 dl rasvatonta maitoa
- 1 rkl jauhettua kanelia
Valmistus:
- Poista persikoiden kuori ja kivi ja paloittele ne.
- Sekoita tehosekoittimessa persikat, kirsikat ja jogurtti.
- Lisää varovasti maito, sokeri ja jauhettu kaneli ja sekoita, kunnes koostumus on tasainen.
- Kaada seos muotteihin ja nosta muotit pakastimeen kahdeksi tunniksi.