Yksinkertaiset leikit lapsen syntymäpäiväkutsuille - Äitiyden Ihme
 

Yksinkertaiset leikit lapsen syntymäpäiväkutsuille

Leikeistä on lasten juhlissa aina paljon iloa. Tässä artikkelissa jaamme muutamia ideoita leikeistä, jotka on helppo organisoida lapsen syntymäpäiväkutsuilla.
Yksinkertaiset leikit lapsen syntymäpäiväkutsuille

Viimeisin päivitys: 13 heinäkuuta, 2019

Tänään kerromme, mitkä hauskat ja yksinkertaiset leikit sopivat loistavasti lapsen syntymäpäiväkutsuille. Osa aktiviteeteista voikin jo olla sinulle tuttuja, mutta palautamme ne mieleesi siltä varalta, että olet järjestämässä lapselle kesäisiä juhlia.

Mitä tulee lapsen syntymäpäiväjuhliin, vanhemmat ovat lähes aina he, jotka järjestävät kaiken ja varmistavat, että kutsuista tulee hauskat. Tavoitteena on se, että kaikki pienet vieraat viihtyvät kutsuilla, ja tämän vuoksi jokainen asia on mietittävä loppuun asti, aina koristeista syötäviin ja leikkeihin.

Yksinkertaiset leikit lapsen syntymäpäiväkutsuille

1. Tuolileikki

Tämä on hyvin yksinkertainen leikki, jota lapset – ja aikuisetkin – ovat leikkineet vuosikymmenten ajan. Aseta tuoleja piiriin niin, että niille voidaan istuutua piirin ulkoreunan puolelta. Tuoleja tarvitaan yksi vähemmän kuin leikkiin osallistuvia lapsia. Tuolien lisäksi tarvitaan jonkinlainen musiikkisoitin, jota aikuinen voi operoida.

Lasten on tarkoitus kävellä piirissä tuolien ympärillä niin kauan kuin musiikki soi. Kun musiikki lakkaa – eli leikkiä johtava aikuinen pysäyttää sen – heidän tulee istua tuoleille mahdollisimman nopeasti. Ilman tuolia jäänyt lapsi putoaa pelistä.

Jokaisen kierroksen jälkeen piiristä poistetaan yksi tuoli. Samaa kaavaa jatketaan siihen asti, että leikissä on mukana enää kaksi lasta ja yksi tuoli. Viimeiselle tuolille istumaan ehtivä lapsi voittaa leikin.

2. Aarteenetsintä

Tämä leikki vaatii hieman valmisteluja ennen juhlien alkamista. Aarteenetsinnässä lasten on löydettävä aarrearkku apunaan vihjeet, joita olet piilottanut eri paikkoihin.

Valmisteluissa on pidettävä mielessä osallistuvien lasten ikä ja mukautettava leikin vaikeustaso sen mukaan. Voit laittaa arkkuun aarteeksi esimerkiksi juhlien teeman mukaisen pienen lahjan kullekin lapselle.

3. Säkkijuoksu

Lapset liikkuvat yleensä hyvin mielellään, joten säkkijuoksu on yksi helpoimmista ja parhaista leikeistä lasten syntymäpäiväkutsuille.

Tähän leikkiin tarvitaan suuria säkkejä, joihin lapset mahtuvat sisälle. Lasten lukumäärästä riippuen, heidän on muodostettava pareja tai ryhmiä, minkä jälkeen he hyppivät tai juoksevat säkit päällään lähtöviivalta tiettyyn pisteeseen ja takaisin.

Päästessään takaisin lähtöpisteeseen, lapsi antaa säkin parilleen tai seuraavana vuorossa olevalle ryhmän jäsenelle. Se pari tai ryhmä voittaa, joka suorittaa viestijuoksun nopeiten.

Yksinkertaiset leikit lapsen syntymäpäiväkutsuille

4. Munajuoksu

Tähän leikkiin tarvitaan yksi lusikka jokaista osallistujaa kohden sekä muutama kananmuna. Suosittelemme, että keität munat koviksi ennen juhlaa, jotta ne eivät sotke lasten vaatteita rikkoutuessaan. Älä kuitenkaan kerro tätä lapsille, jotta leikki pysyy jännittävänä.

Kisan aluksi lasten on muodostettava pareja tai ryhmiä, ja jokainen lapsi asettaa suuhunsa lusikan. Parin tai ryhmän ensimmäinen kisaaja asettaa lusikan päälle kananmunan ja juoksee tai kävelee lähtöviivalta sovittuun pisteeseen ja takaisin.

Palatessaan lähtöpisteeseen, lapsi antaa kananmunan joukkueen seuraavalle jäsenelle, joka suorittaa saman tehtävän kuin ensimmäinen osallistuja. Joukkue, jonka kaikki jäsenet ovat ensimmäisenä suorittaneet viestiosuudet, voittaa. Jos muna putoaa lusikasta, kisaajan on palattava alkupisteeseen.

5. Kuuma peruna

Tätä yksinkertaista leikkiä varten tarvitaan vain yksi peruna, pallo, hernepussi tai jokin muu vastaava esine. Lasten joukosta valitaan yksi etsimään tätä esinettä, kun taas muut osallistujat käyvät piiriin. Tämän jälkeen valittu esine laitetaan vähäksi aikaa kulkemaan piirissä seisojalta toiselle perunanetsijän pysytellessä piirin ulkopuolella silmät kiinni tai kasvot poispäin käännettyinä.

Valitsemallaan hetkellä perunanetsijä huutaa “kuuma peruna”, ja lapsi, jolla esine sattuu sillä hetkellä olemaan hallussaan, liittyy tämän seuraan. Tämän jälkeen esine jatkaa kulkuaan piirissä. Uusi perunanetsijä valitsee numeron, ja muiden on laskettava ääneen tähän numeroon asti, kunnes he huutavat “kuuma peruna”, jolloin syntyy taas uusi perunanetsijä. Leikki loppuu, kun kaikista piirin jäsenistä on tullut perunanetsijöitä.

Yksinkertaiset leikit lapsen syntymäpäiväkutsuille

6. Piñata

Piñatan rikkominen on yksiä hauskimmista hetkistä lapsen syntymäpäiväkutsuilla. Osta vain yksi piñata-hahmo, täytä se karkeilla ja pienillä leluilla ja sido se roikkumaan sopivalta korkeudelta tilavalle alueelle.

Sido syntymäpäiväsankarin silmät ja ohjeista häntä rikkomaan piñata kepillä tai jollakin muulla vastaavalla välineellä. Tämän jälkeen kaikki lapset saavat herkutella piñatan sisältä purkautuvilla karkeilla.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.