4 jälkiruokareseptiä perheen yhteiseen kokkaushetkeen - Äitiyden ihme
 

4 jälkiruokareseptiä perheen yhteiseen kokkaushetkeen

4 jälkiruokareseptiä perheen yhteiseen kokkaushetkeen

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 27 huhtikuuta, 2020

Ruoan valmistaminen on erinomainen tapa viettää yhteistä aikaa koko perheen voimin, ja tänään jakamamme neljä jälkiruokareseptiä sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Jo pieni lapsi pystyy auttamaan ruoanlaitossa suorittamalla helppoja tehtäviä. Vaikka kokkaaminen vaatiikin järjestelmällisyyttä ja kärsivällisyyttä, se on hauskaa ja stimuloivaa tekemistä.

Ruoanlaiton oppiminen jo varhaisessa vaiheessa auttaa lasta kehittämään taitoja, joista on hänelle hyötyä myöhemmin hänen elämässään. Esimerkkeinä tällaisista taidoista mainittakoon seuraavat:

  • Lapsen kyky seurata ohjeita kehittyy.
  • Lapsen keskittymiskyky paranee.
  • Lapsi oppii ymmärtämään, mitä tavoitteen saavuttaminen merkitsee ja minkälaisen prosessin se vaatii.
  • Lapsi oppii pitämään paikat siisteinä ja puhtaina.

4 jälkiruokareseptiä perheen yhteiseen kokkaushetkeen

Mansikkajäätelö

Ainekset:

  • 2,4 dl sokeria
  • 4,8 dl kermaa
  • 1,6 dl soseutettuja mansikoita

Valmistus:

  1. Leikkaa mansikat paloiksi ja murskaa ne. Soseuta ne joko tasaiseksi soseeksi tai jätä murskaan pieniä palasia.
  2. Sekoita mansikat, kylmä kerma ja sokeri keskenään isossa kulhossa ja soseuta ne sen jälkeen tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.
  3. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.
4 jälkiruokareseptiä perheen yhteiseen kokkaushetkeen

Tryffelit

Ainekset:

  • 500 g sokerikakkua
  • 5 rkl dulce de lechea (kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa)
  • 100 g voita
  • 100 g suklaata
  • 200 g raastettua kookosta

Valmistus:

  1. Murskaa kakku käsin pieniksi murusiksi. Sulata suklaa ja voi.
  2. Lisää sulatettu suklaa ja voi kakun murusten joukkoon.
  3. Lisää joukkoon dulce de leche sekä raastettu kookos ja sekoita seos huolellisesti. Halutessasi voit lisätä taikinaan kuivattuja hedelmiä tai suklaalastuja.
  4. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja aseta ne jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Voikeksit

Ainekset:

  • 1,4 dl jauhoja
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 50 g sokeria
  • Suolaa
  • 2,4 dl vettä

Valmistus:

  1. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Muotoile taikina palloksi ja anna sen jäähtyä jääkaapissa tunnin ajan.
  2. Nosta taikina tunnin jälkeen pois jääkaapista ja kauli se kaulimella. Levitä pöydälle tai muulle tasolle jauhoja, jotta taikina ei tartu siihen kiinni.
  3. Kauli taikina noin senttimetrin paksuiseksi ja irrota siitä eri muotoisia keksejä piparkakkumuotteja käyttäen.
  4. Aseta raa’at keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille. Voitele ne kananmunalla ja sirottele pinnalle tomusokeria.
  5. Paista keksejä 200 asteessa 15 minuutin ajan.
4 jälkiruokareseptiä perheen yhteiseen kokkaushetkeen

Paahdetut omenat

Ainekset:

  • 4 omenaa
  • 2,4 dl kuivattuja aprikooseja
  • 2,4 dl aprikoosi- tai persikkamehua
  • 4 rkl hienonnettuja manteleita
  • 1 iso lusikallinen sokeria

Valmistus:

  1. Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi edellisenä iltana ja anna niiden liota aprikoosi- tai persikkamehussa yön yli.
  2. Seuraavana päivänä lämmitä uuni 200-asteiseksi.
  3. Pese omenat ja poista niiden kodat niin, että niiden keskelle jää reikä.
  4. Valuta aprikoosit ja yhdistä ne manteleiden ja sokerin kanssa.
  5. Täytä omenat aprikoosi-mantelimassalla.
  6. Pistele omenoiden pintaan reikiä esimerkiksi haarukalla.
  7. Paista omenoita uunissa noin puolen tunnin ajan. Paistoaika riippuu omenoiden koosta.
  8. Tarjoile omenat jäätelön kera.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Jensen T., Abdelmalek MD., Sullivan S., Nadeau KJ., et al., Fructose and sugar: a major mediator of non alcoholic fatty liver disease. J Hepatol, 2018. 68 (5).
  • Shaw G., Lee Barthel A., Ross ML., Wang B., et al., Vitamin C enriched gelatin supplementation before intermittent activity collagen synthesis. Am J Clin Nutr, 2017. 105 (1): 136-143.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.