4 herkullista hedelmäjäätelöreseptiä

13.6.2019
Hedelmäjäätelöt ovat terveellisiä ja herkullisia jälkiruokia, jotka ovat hyvä vaihtoehto runsaasti sokeria sisältäville ruoille.

Nämä neljä herkullista hedelmäjäätelöreseptiä ovat loistava valinta kesäisen iltapäivän välipalaksi. Makeanhimon tyydyttävä hedelmäjäätelö on luonnollinen jälkiruoka, josta koko perhe nauttii.

Hedelmäjäätelön valmistus kotona on helppoa, ja uusia reseptejä ja yhdistelmiä syntyy loputtomasti hyödyntämällä eri hedelmiä. Nämä hedelmäjäätelöreseptit kannustavat terveellisiin ruokailutottumuksiin ja vähentävät ylimääräisen sokerin kulutusta. 

Hedelmien tulisi olla tärkeä osa jokaisen lapsen ja aikuisen ruokavaliota. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja tärkeitä ravintoaineita, jotka vaikuttavat puolustusjärjestelmän toimintaan.

4 herkullista hedelmäjäätelöreseptiä

1. Mansikkajäätelö ja kookosmaito

Ainekset:

  • 200 g mansikoita
  • 200 ml kookosmaitoa

Valmistus:

  • Pese mansikat, poista niiden kannat ja pilko ne pieniksi paloiksi.
  • Siirrä mansikat pakkaseen.
  • Lisää kookosmaito ilmatiiviseen astiaan ja laita astia pakastimeen ainakin kolmen tunnin ajaksi.
  • Ota mansikat ja kookosmaito pakastimesta ja murskaa mansikat, niin että ne saavat kermaisen koostumuksen.
4 herkullista hedelmäjäätelöreseptiä

2. Luonnollinen appelsiinijäätelö

Ainekset:

  • 7 appelsiinia
  • 4 rkl hunajaa
  • 100 ml kylmää vettä
  • Appelsiininkuorilastuja
  • 0,5 l vettä

Valmistus:

  1. Laita vesi, hunaja ja appelsiininkuorilastut kattilaan.
  2. Keitä matalalla lämpötilalla, kunnes hunaja liukenee, ja nosta sen jälkeen seos pois liedeltä.
  3. Kuori appelsiinit, poista niiden siemenet ja purista niiden mehu.
  4. Sekoita kulhossa appelsiinimehu ja hunajavesiseos.
  5. Kaada seos pieniin säilytysrasioihin ja pakasta niitä neljän tunnin ajan.

3. Kookosbanaanijäätelö

Ainekset:

  • 1 raaka banaani
  • 200 ml kookosmaitoa
  • 2 rkl raastettua kookosta
  • 3 rkl hunajaa tai sokeria

Valmistus:

  1. Kuori banaani, laita se säilytysastiaan ja astia pakastimeen.
  2. Keitä kookosmaitoa pienessä kattilassa keskilämmöllä.
  3. Kun kookosmaito alkaa kiehua, lisää hunaja tai sokeri ja alenna lämpötilaa. Anna seoksen keittyä puolen tunnin ajan ja siirrä sitten kattila pois liedeltä.
  4. Kun kookosmaito on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, ota banaani pois pakastimesta.
  5. Laita tehosekoittimeen banaani ja raastettu kookos sekä kookosmaitoseos. Sekoita, kunnes seos on koostumukseltaan kermaista.
  6. Kaada seos pieniin muotteihin tai säilytysrasioihin ja laita ne pakastimeen neljän tunnin ajaksi.

4. Persikkakirsikkajäätelö

Ainekset:

  • 750 g kypsiä persikoita
  • 300 g kypsiä kirsikoita
  • 250 g luonnonjogurttia
  • 2 rkl sokeria
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 1 rkl jauhettua kanelia

4 herkullista hedelmäjäätelöreseptiä

Valmistus:

  1. Poista persikoiden kuori ja pilko ne paloiksi.
  2. Poista kirsikoiden siemenet.
  3. Laita tehosekoittimeen persikat, kirsikat ja jogurtti. Sekoita.
  4. Nosta tehosekoittimen kansi ja lisää hitaasti rasvaton maito, sokeri ja jauhettu kaneli.
  5. Kun seoksen koostumus tasainen, lopeta sekoittaminen.
  6. Jaa seos muotteihin ja laita muotit pakastimeen kahden tunnin ajaksi.

Nämä neljä hedelmäjäätelöreseptiä takaavat sen, että pakastimesi täyttyy terveellisistä ja herkullisista jälkiruoista. Voit halutessasi lisätä kaikkiin jäätelöihin lisukkeita, kuten manteleita, maapähkinöitä, pistaasipähkinöitä tai hasselpähkinöitä.