4 herkullista hedelmäjäätelöreseptiä
Nämä neljä herkullista hedelmäjäätelöreseptiä ovat loistava valinta kesäisen iltapäivän välipalaksi. Makeanhimon tyydyttävä hedelmäjäätelö on luonnollinen jälkiruoka, josta koko perhe nauttii, minkä lisäksi sen valmistus on helppoa, ja uusia reseptejä ja yhdistelmiä syntyy loputtomasti hyödyntämällä eri hedelmiä. Nämä hedelmäjäätelöreseptit kannustavat terveellisiin ruokailutottumuksiin ja vähentävät ylimääräisen sokerin kulutusta.
4 herkullista hedelmäjäätelöreseptiä
1. Mansikkajäätelö ja kookosmaito
Ainekset:
- 200 g mansikoita
- 200 ml kookosmaitoa
Valmistus:
- Pese mansikat, poista niiden kannat ja pilko ne pieniksi paloiksi.
- Siirrä mansikat pakkaseen.
- Lisää kookosmaito ilmatiiviseen astiaan ja laita astia pakastimeen ainakin kolmen tunnin ajaksi.
- Ota mansikat ja kookosmaito pakastimesta ja murskaa mansikat, niin että ne saavat kermaisen koostumuksen.
2. Luonnollinen appelsiinijäätelö
Ainekset:
- 7 appelsiinia
- 4 rkl hunajaa
- 100 ml kylmää vettä
- Appelsiininkuorilastuja
- 0,5 l vettä
Valmistus:
- Laita vesi, hunaja ja appelsiininkuorilastut kattilaan.
- Keitä matalalla lämpötilalla, kunnes hunaja liukenee, ja nosta sen jälkeen seos pois liedeltä.
- Kuori appelsiinit, poista niiden siemenet ja purista niiden mehu.
- Sekoita kulhossa appelsiinimehu ja hunajavesiseos.
- Kaada seos pieniin säilytysrasioihin ja pakasta niitä neljän tunnin ajan.
3. Kookos-banaanijäätelö
Ainekset:
- 1 raaka banaani
- 200 ml kookosmaitoa
- 2 rkl raastettua kookosta
- 3 rkl hunajaa tai sokeria
Valmistus:
- Kuori banaani, laita se säilytysastiaan ja astia pakastimeen.
- Keitä kookosmaitoa pienessä kattilassa keskilämmöllä.
- Kun kookosmaito alkaa kiehua, lisää hunaja tai sokeri ja alenna lämpötilaa. Anna seoksen keittyä puolen tunnin ajan ja siirrä sitten kattila pois liedeltä.
- Kun kookosmaito on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, ota banaani pois pakastimesta.
- Laita tehosekoittimeen banaani ja raastettu kookos sekä kookosmaitoseos. Sekoita, kunnes seos on koostumukseltaan kermaista.
- Kaada seos pieniin muotteihin tai säilytysrasioihin ja laita ne pakastimeen neljän tunnin ajaksi.
4. Persikka-kirsikkajäätelö
Ainekset:
- 750 g kypsiä persikoita
- 300 g kypsiä kirsikoita
- 250 g luonnonjogurttia
- 2 rkl sokeria
- 4 dl rasvatonta maitoa
- 1 rkl jauhettua kanelia
Valmistus:
- Poista persikoiden kuori ja pilko ne paloiksi.
- Poista kirsikoiden siemenet.
- Laita tehosekoittimeen persikat, kirsikat ja jogurtti. Sekoita.
- Nosta tehosekoittimen kansi ja lisää hitaasti rasvaton maito, sokeri ja jauhettu kaneli.
- Kun seoksen koostumus tasainen, lopeta sekoittaminen.
- Jaa seos muotteihin ja laita muotit pakastimeen kahden tunnin ajaksi.
Nämä neljä hedelmäjäätelöreseptiä takaavat sen, että pakastimesi täyttyy terveellisistä ja herkullisista jälkiruoista. Voit halutessasi lisätä kaikkiin jäätelöihin lisukkeita, kuten manteleita, maapähkinöitä, pistaasipähkinöitä tai hasselpähkinöitä.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Siti HN., Kamisah Y., Kamsiah J., The role of oxidative stress, antioxidants and vascular inflammation in cardiovascular disease (a review). Vascul Pharmacol, 2015. 71: 40-56.
- Johnson RJ., Sánchez Lozada LG., Andrews P., Lanaspa MA., Perspective: a historical and scientific perspective of sugar and its relation with obesity and diabetes. Adv Nutr, 2017. 8 (3): 412-422.