3 herkullista kakkureseptiä lapsille
Lähes kaikki lapset pitävät makeasta ja erilaisista herkuista. Vanhempina haluamme tarjota lapsillemme terveellistä ja ravinteikasta ruokaa, mutta toisinaan lastenkin täytyy saada herkutella. Tänään jaamme kolme herkullista kakkureseptiä, joiden avulla syntyvät jälkiruoat on helppo valmistaa yhdessä lasten kanssa ja nauttia koko perheen kesken.
3 herkullista kakkureseptiä lapsille
Klassinen suklaakakku
Aloitamme kaikkien suosikkiraaka-aineella, eli suklaalla. Tämä resepti on niin yksinkertainen, että kouluikäinen lapsi voi valmistaa sen avulla itsenäisesti suklaakakun. Ja lopputulos on kerrassaan herkullinen!
Ainekset
- 1,8 dl leivontasuklaata
- 3 kananmunaa
- 1,2 dl sokeria
- 0,6 dl voita
- 0,3 dl jauhoja
Valmistus
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Pilko suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Pidä suklaata silmällä koko sulatuksen ajan ja sekoita sitä puisella lusikalla estääksesi pohjaan palamisen ja varmistaaksesi tasaisen sulamisen.
- Kun suklaa on sulanut, lisää siihen sokeri, sulatettu voi, jauhot ja munankeltuaiset.
- Vatkaa munanvalkuaiset jämäkäksi vaahdoksi ja lisää vaahto aikaisemmin valmistettuun seokseen.
- Voitele vuoka ja kaada seos siihen.
- Paista kakkua puolen tunnin ajan 175 asteessa.
- Poista kakku vuoasta, anna sen jäähtyä ja koristele se halutessasi kuorrutuksella tai strösselillä.
Mansikka-juustokakku ilman paistamista
Jos lapsen ei haluta käyttävän uunia, tämä resepti on erinomainen vaihtoehto.
Ainekset
- 225 g Philadelphia-juustoa
- 4,7 dl maitoa
- 0,45 dl sokeria
- 1 pkt liivatejauhetta
- 4,1 dl grahamkeksejä
- 2,4 dl voita
- 5 dl mansikoita (tai muita marjoja)
Valmistus
- Murskaa grahamkeksit esimerkiksi asettamalla ne pakastepussiin ja kaulitsemalla ne murusiksi.
- Sulata voi. Sekoita keksimurut sulaneeseen voihin ja sekoita seos tasaiseksi.
- Kaada seos piirakkavuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi kerrokseksi.
- Anna kakkupohjan seistä jääkaapissa 15-20 minuuttia ja sekoita sillä aikaa maito, liivate ja sokeri liedellä kevyellä lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes ainekset ovat sulaneet, mutta varo polttamasta seosta.
- Nosta seos liedeltä ja lisää siihen Philadelphia-juusto, sekoita hyvin.
- Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja anna kakun jäähtyä noin 6 tuntia.
- Koristele valmis kakku marjoilla.
Vegaaninen red velvet -kakku
Viimeinen reseptimme sopii myös vegaaniperheille, jotka eivät syö mitään eläinperäisiä tuotteita.
Ainekset
Kakkupohjaa varten:
- 4,7 dl kasvimaitoa (esimerkiksi kaura-, riisi-, manteli- tai soijamaitoa)
- 2,5 dl öljyä
- 4,7 dl jauhoja
- 2,4 dl sokeria
- 1 pkt hiivaa
- Muutaman punajuuren keitinvesi
Täytettä varten:
- 225 g vegaanista tuorejuustoa
- 1,2 dl kasviperäistä margariinia
- 1,2 dl sokeria
- 1,75 dl kaurakermavaahtoa
Koristeluun:
- Vadelmia
- Mustikoita
- Mansikoita
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa ja kasvimaito, 0,3 dl punajuurimehua ja öljy toisessa astiassa.
- Yhdistä kulhojen sisältö ja sekoita hyvin.
- Voitele vuoka ja kaada seos siihen. Paista taikinaa 40 minuutin ajan 175 asteessa.
- Anna kakkupohjan jäähtyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
- Sekoita margariini, sokeri ja tuorejuusto.
- Sekoita kaikki ainekset ja lisää vatkattu kauravispikerma. Sekoita, kunnes aineosat ovat sekoittuneet kunnolla.
- Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan ja kasaa kerroksien väliin ja kakun päälle täytettä.
- Lopuksi koristele kakku marjoilla.
Mitä mieltä olet näistä yksinkertaisista kakkuresepteistä? Olemme varmoja, että lapset paitsi rakastavat näiden jälkiruokien syömistä, myös nauttivat niiden valmistamisesta yhdessä vanhempiensa kanssa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
- Winter AN., Bickford PC., Anthocyanins and their metabolites as therapeutic agents for neurodegenerative disease. Antioxidants, 2019.