Lapsi voi syntyä lapsivesipussissa

Lapsi voi syntyä lapsivesipussissa

Viimeisin päivitys: 17 helmikuu, 2020

Kaikki tietävät, mitä lapsivesi on, mutta lapsivesipussista puhutaan vähemmän. Sikiö kelluu kalvojen ympäröimässä nestepussissa, ja lapsivesi on sikiötä suojaavien kalvojen sisällä olevaa nestettä. Vaikka tämä onkin harvinaista, lapsi voi syntyä lapsivesipussissa.

Tilanne on verrattavissa mihin tahansa muuhun epätavalliseen asiaan, joka synnytyksen aikana voi tapahtua. Vaikka ilmiö onkin harvinainen, lapsivesipussin sisällä syntyminen on luonnollista, eikä siitä kärsi itse lapsi tai äiti.

Lapsivesipussi rikkoutuu yleensä ennen kuin nainen synnyttää, ja tämä onkin yleensä yksi synnytyksen alkamisesta kertovista merkeistä. Lapsivesipussissa syntyminen on yleisempää, kun nainen synnyttää alateitse.

Lapsi voi syntyä lapsivesipussissa

Kun vauva jättää kohdun – yleensä synnytysteiden kautta – lapsivettä sisältävän pussin sisällä, kyseessä on lapsivesipussin sisällä syntyminen. Tällöin lapsivesipussi ei siis rikkoudu, kuten normaalisti synnytyksen aikana. Synnytyksessä läsnä olevat pääsevät näkemään vauvan muutamien sekuntien ajan lapsiveden ympäröimänä kalvojen sisällä.

Lapsi voi syntyä lapsivesipussissa

Syntymän lahja on riittävän suuri, jotta siitä voisi olla iloinen koko elämän ajan. Se, joka nauttii elämästä, nauttii kaikesta, mitä elämällä on tarjota.

Onko lapsivesipussin sisällä syntyminen haitaksi vauvalle?

Kunhan kätilö rikko lapsivesipussin nopeasti syntymän jälkeen, jotta napanuora saadaan suljettua ja vauvan hengitystä stimuloitua, lapselle ei ole haittaa lapsivesipussin sisällä syntymisestä. Mikä tahansa synnytykseen liittyvä komplikaatio voi ilmetä huolimatta siitä, onko lapsivesipussi rikkoutunut ennen lapsen syntymää vai ei. Ilmiöllä ei siis ole tässä mielessä merkitystä vauvan tai äidin kannalta.

Lapsivesipussissa syntymisestä ei ole myöskään hyötyä vauvalle. Aikaisemmin uskottiin, että lapsivedessä syntyminen suojaa lasta ulkoisilta taudinaiheuttajilta normaalia pidempään, mutta nykyään tiedetään, ettei tämä pidä paikkaansa. Vauva viettää lapsivesipussissa vain hyvin lyhyen ajan syntymänsä jälkeen, eikä häntä muutaman sekunnin ajan peittävä pussi suojaa häntä tartunnoilta.

Lapsi voi syntyä lapsivesipussissa

Ihmisen syntymä, tapahtuipa tämä miten ja missä tahansa, on yksi universumin ihmeellisimpiä asioita.

Miksi jotkut pitävät lapsivesipussissa syntymistä taianomaisena?

Joissain kulttuureissa lapsivesipussin sisällä syntymistä pidetään taianomaisena ja pyhänä asiana. Tällaisen syntymän todistaneet ovat sanoneet kokeneensa, että he ovat ikään kuin voineet olla hetken äidin kohdun sisällä ja saaneet tarkastella ja nauttia vauvan käytöksestä silloin, kun hän ei vielä ole oikeasti syntynyt oikeasti.

Sanotaan, että jos vauva syntyy lapsivesipussin sisällä, hänellä on tulevaisuudessakin ympärillään hengellinen suoja, minkä vuoksi hän on syntymästään lähtien erittäin onnellinen.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka toimia, jos lapsivesi menee?
Äitiyden Ihme
Lue se täällä Äitiyden Ihme
Kuinka toimia, jos lapsivesi menee?

Mitä tarkoittaa, kun lapsivesi menee? Mitä lapsivesi on, mikä sen tarkoitus on ja kuinka lapsiveden menemisen jälkeen tulee toimia?