10 älypuhelinsovellusta odottaville äideille - Äitiyden Ihme
 

10 älypuhelinsovellusta odottaville äideille

10 älypuhelinsovellusta odottaville äideille
María José Roldán

Tarkistanut ja hyväksynyt: kasvatuspsykologi María José Roldán.

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Raskausaika on monelle naiselle ikimuistoinen elämänvaihe. Raskauden aikana on tärkeää seurata sekä omaa oloa että sikiön kehitystä, mitä helpottamaan jaamme tänään kymmenen älypuhelinsovellusta odottaville äideille. Sovellukset ovat englanninkielisiä, mutta ne tarjoavat paljon hyödyllistä yleistietoa myös suomalaisille naisille.

Tänä päivänä odottavilla äideillä on käytössään valtava määrä raskauteen, synnytykseen ja lastenhoitoon liittyvää tietoa – kiitos internetin. Tarjolla on myös lukuisia erilaisia älylaitteilla käytettäviä sovelluksia, jotka tarjoavat äidille ja isille tukea ja tietoa raskauden aikana.

10 älypuhelinsovellusta odottaville äideille

10 älypuhelinsovellusta odottaville äideille

Saadessaan tietää olevansa raskaana, naisen pää täyttyy lukuisista kysymyksistä, joille ei näy loppua yhdeksään kuukauteen. Lääkärit ja äitiysneuvolan hoitajat ovat odottavan äidin ensisijainen tietolähde, mutta raskautta ja sikiön kehitystä voidaan seurata myös erilaisten älypuhelinsovellusten avulla.

BellySnaps

BellySnaps on mobiilisovellus, jonka avulla odottava äiti voi muokata ja personoida raskauden aikaisia valokuviaan. Kuvia on helppo jakaa sovelluksella ystäville ja perheenjäsenille.

Ipregnant

Inpregnant-sovelluksen avulla odottava äiti saa hyödyllistä tietoa kohdun kasvusta ja sikiön painon ja pituuden kehityksestä. Sovelluksessa voidaan myös asettaa muistutuksia ja tehdä henkilökohtaisia muistiinpanoja.

“Kun kerran tulet äidiksi, olet aina äiti.”

– Tuntematon

My Pregnancy Day by Day

Tämä sovellus tarjoaa paitsi raskauteen liittyviä neuvoja, myös sellaisia erinomaisia ominaisuuksia kuten syntymäaikalaskurin, ravitsemusoppaan sekä luettelon tavoitteista ja tavoitteiden saavuttamisesta.

Happy Pregnancy

Tämä sovellus on helppokäyttöinen ja auttaa odottavaa äitiä seuraamaan vatsassa kasvavan lapsen kehitystä.

Gestavida Pregnancy

Tämä sovellus tarjoaa hyviä neuvoja ja suosituksia äidin henkilökohtaiseen hoitoon. Se listaa kaikki aktiviteetit, jotka odottavan äidin tulisi suorittaa, ja tarjoaa mahdollisuuden tehtävälistojen kirjoittamiseen.

Baby Names Pro

Jos vanhemmat eivät vielä ole päättäneet lapsen nimeä, kannattaa tämä sovellus ladata. Applikaatio antaa ideoita lapsen nimeämiseen, ja vaikka nimet ovatkin kansainvälisiä, voidaan niitä käyttää inspiraationa suomalaisenkin lapsen nimeämisessä.

Pregnancy Food Guide

Tämä sovellus neuvoo, mitä kaikkea nainen voi ja ei voi syödä raskauden aikana sekä kertoo elintarvikkeiden ominaisuuksista ja ruokavalion koostamisesta. Sovelluksen valtava tietokanta takaa odottavalle äidille tietoa koko raskauden ajan.

Contraction Timer

Tämä sovellus toimii sekuntikellon tavoin pitäen kirjaa supistuksista. Kello käynnistetään supistuskivun alkaessa ja pysäytetään kivun laantuessa.

Yoga for Pregnancy

Tämä sovellus ohjaa odottavan äidin läpi lukuisten harjoitusten, jotka rauhoittavat ja rentouttavat oloa. Videomuotoisia ohjeita on helppo seurata.

In Shape Moms

Tämä sovellus sai vuonna 2012 parhaan kansainvälisen terveyssovelluksen palkinnon. Applikaatio auttaa aktivoitumaan ja pääsemään eroon istumiseen painottuvasta elämäntavasta treeniohjelmien avulla. Se myös tukee synnytykseen valmistautumista ja neuvoo lapsen maailmaan saattamisessa.

Älypuhelinsovellukset raskauden jälkeiseen aikaan

10 älypuhelinsovellusta odottaville äideille

Lähes jokainen vanhempi huomaa lapsen synnyttyä, että hänellä on vielä valtavasti opittavaa – olipa hän opiskellut ja selvittänyt asioita kuinka paljon tahansa raskausaikana. Myös raskauden jälkeisen ajan helpottamiseen on olemassa monenlaisia älylaitteisiin ladattavia sovelluksia.

Cry Translator

Tämä sovellus on kuin tehokas tulkki lapsen itkulle. Puhelin sijoitetaan itkevän lapsen viereen 10 sekunniksi, minkä jälkeen sovellus ilmoittaa, itkeekö lapsi esimerkiksi nälän, väsymyksen tai kylmyyden vuoksi.

Kids Wellness Tracker

Tämä on hyödyllinen sovellus niille perheille, joiden lapsi tarvitsee lääkitystä. Sovellus auttaa seuraamaan lapsen lääkkeen kulutusta, muistuttaa lääkkeen antamisesta ja neuvoo oikean annostelun suhteen.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.