Näin teet paperilentokoneita lasten kanssa
 

Näin teet paperilentokoneita lasten kanssa

Haluatko oppia askartelemaan paperilennokkeja, lähettää rakkauden viestin taivaalle tai löytää nopeimman kulkuneuvon haastaaksesi ystäväsi? Näytämme sinulle kuinka.
Näin teet paperilentokoneita lasten kanssa
Marcela Alejandra Caffulli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lastenlääkäri Marcela Alejandra Caffulli.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Useimmat lapset haaveilevat lentotaidosta, joten mitäpä jos opettasit vanhempana heille tämän arvokkaan taidon kaikin tavoin? Tätä tavoitetta silmällä pitäen opetamme sinut askartelemaan paperilentokoneita lastesi kanssa.

Tämä puuha käynnistää metaforisesti tämän upean ja erityisen prosessin. Lähdetään lentoon!

Näin askartelet paperilentokoneita lastesi kanssa

Erään vuonna 2018 tehdyn tutkimuksen mukaan origami eli paperihahmojen (veneiden, lentokoneiden ja muiden yksinkertaisten esineiden) taittelu kehittää lasten luovuutta, rentouttaa ja edistää hienomotorisia taitoja.

Tästä syystä esittelemme erilaisia ideoita paperilennokkien askarteluun: perinteisistä lentokoneista yliäänikoneeseen. Pistä muistiin!

1. Perinteiset paperilentokoneet

Muistatko ne lapsuusvuodet, kun teit paperilentokoneita ja lennätit niitä vanhempiesi tai ystäviesi kanssa? On aika siirtää tämä perintö lapsillesi. Tätä varten tarvitset vain A4-kokoista paperia.

Ohjeet

 1. Taita aluksi paperi kahtia pitkältä sivulta ja avaa se niin, että jäljelle jää vain taitosjälki.
 2. Tee sitten arkin leveimmästä osasta kaksi kolmiota siten, että ne päättyvät yhteen pisteeseen (ikään kuin se olisi talon katto).
 3. Taita toinen pisteen jakavista puoliskoista vasemmalle kohti alkuperäisen taitteen merkkiä.
 4. Tee sama toisen osan kanssa vahvistaaksesi entisestään lentokoneen kärkeä.
 5. Lopuksi käännä lentokone ylösalaisin ja taita se kahteen osaan (kuten teit selkäpuolelle).
Yksinkertainen paperilentokone.
Paperilennokit ovat täydellinen tekosyy lähteä ulos leikkimään kylmällä säällä. Askartelun jälkeen kannusta lapsiasi menemään niiden kanssa ulos.

2. Sydämenmuotoiset paperilennokit

Paras ystävyyden ja rakkauden symboli toista kohtaan on sydän. Suosittelemmekin lennättämään tätä lentokonetta niin korkealle kuin tahdot ja ylikin. Voit myös aina liittää salaisen viestin toiseen siipeen tuolle erityiselle henkilölle.

Välineet

Ohjeet

 1. Tee paperille suorakulmio ja piirrä toiselle lyhyemmälle sivulle kaksi puoliympyrää (ikään kuin ne olisivat kaksi korvaa).
 2. Leikkaa kuvio irti ja taita se kahtia pisimmästä kohdasta. Tee seuraavaksi koneen nokka kiertämällä yläkulmat keskustaa kohti.
 3. Taita sitten etuosa paperin keskustaan ja tuo päät keskelle. Tämä muodostaa uuden kärjen.
 4. Taita se puoliksi ja liimaa niin, että kaksi osaa pysyvät yhdessä.

3. Yliäänikone

Oletko valmis jännittävimpään ja nopeimpaan nousuun? Lue siinä tapauksessa ohjeet tarkasti äläkä jätä väliin mitään yksityiskohtaa ollaksesi ensimmäinen, joka lentää!

Ohjeet

 1. Kun paperi on pystyasennossa, taita se kahtia ja varmista, että kulmat täsmäävät täydellisesti taitettuina.
 2. Taita sitten kaksi yläkulmaa keskustaa kohti, kolmion kärki alaspäin (kunnes kärki kohtaa arkin alareunan) ja sulje hyvin sormillasi.
 3. Taita kolmion kärki uudelleen, mutta tällä kertaa vastakkaiseen suuntaan ja varmista, että noin puolet kolmiosta työntyy ulos.
 4. Kun olet tehnyt tämän, muista merkitä kaikki reunat hyvin ja taita lennokki uudelleen keskeltä jättäen edelliset taitokset sisäpuolelle.
 5. Taita yläosa alas ja varmista, että se on suorassa kulmassa koneen kärkeen nähden.
 6. Käännä lopuksi siipien kärjet hieman ylöspäin. Tämä paitsi tekee siitä tyylikkään näköisen, myös saa sen lentämään nopeammin.
Tyttö lennättää paperilentokonetta.
Hyödynnä vapaa-aika askarrellen lastesi kanssa ja katsele, kun he päästävät mielikuvituksensa lentoon luomustensa parissa.

Paperilentokoneiden askartelu lasten kanssa

Kuten Manizalesin yliopiston kehittämä tutkimus osoitti, vapauden maun opettaminen lapsille on valtava etuoikeus. Siksi paperilennokkien askartelu voi olla täydellinen tilaisuus aloittaa opettelu.

Toivottavasti olet nauttinut näistä askarteluideoista läheistesi kanssa. Nyt kun olet oppinut tekemään paperilentokoneita, huomaat, että se on kuin polkupyörällä ajo: et koskaan unohda tätä taitoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Bombón Cóndor A de las M. La técnica del origami y su incidencia en el desarrollo de la motricidad fina de los niños de pre- básica del centro infantil mundo de ilusiones de la ciudad de ambato provincia de tungurahua. 2013.
 • Delgado J. 5 aviones de papel míticos para hacer con niños [Internet]. Etapainfantil.com. 2021 [citado 28 de septiembre de 2021]. Disponible en: https://www.etapainfantil.com/aviones-papel
 • del Llano S. 5 Aviones de papel fáciles para hacer con los niños [Internet]. Elmundo.es. [citado 28 de septiembre de 2021]. Disponible en: https://saposyprincesas.elmundo.es/ocio-en-casa/manualidades-para-ninos/hacer-aviones-de-papel/
 • Huachillo Taboada AL. La técnica de origami y su relación con el desarrollo creativo de los niños de cinco años. Universidad Nacional José Faustino Sánchez Carrión; 2018.
 • Ortega Delgado JC, Enríquez Lara MM. Si te sobreprotejo, no aprenderás a volar. 2013.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.