8 luovaa ideaa lapsille, jotka eivät pidä käsitöistä
 

8 luovaa ideaa lapsille, jotka eivät pidä käsitöistä

Haluatko piristää sateisia iltapäiviä lastesi kanssa? Täältä löydät luovia ideoita lapsille, jotka eivät pidä käsitöistä.
8 luovaa ideaa lapsille, jotka eivät pidä käsitöistä
Samanta Ruiz

Kirjoittanut ja tarkastanut opettaja Samanta Ruiz.

Viimeisin päivitys: 21 lokakuuta, 2022

Jokaisella lapsella on erilaiset kyvyt, eikä käsillä tekeminen sovi kaikille. Tästä syystä esittelemme tänään luovia ideoita lapsille, jotka eivät pidä käsitöistä.

Ensin on kuitenkin syytä korostaa, miten tärkeää on tunnistaa omien lasten lempipuuhat ja antaa heille mahdollisuus kehittää kykyjään niissä. Ja jos ne eivät ole juuri käsitöitä, heillä voi olla monia muita kiinnostuksen kohteita, jotka ovat aivan yhtä tärkeitä!

Miksi jotkut lapset eivät pidä käsitöistä?

Vaikka käsityöt ovat erittäin suosittu harrastus, kaikki lapset eivät ole niistä kiinnostuneita. Miksi? Periaatteessa jokaisella lapsella on omanlaisensa taipumus kehittää kykyjään ja taitojaan, kuten Howard Gardnerin moniälykkyysteoria esittää. Sinun onkin hyvä tietää, että kaikki älykkyydet liittyvät jossain määrin luovuuteen.

“Meidän pitäisi käyttää vähemmän aikaa lasten luokitteluun ja enemmän aikaa auttaaksemme heitä tunnistamaan luontaiset kykynsä ja lahjansa sekä kehittämään niitä. On satoja ja taas satoja tapoja menestyä, ja hyvin monia erilaisia taitoja, jotka auttavat sinua saavuttamaan sen.”

-Howard Gardner

Luovia projekteja lapsille, jotka eivät pidä käsitöistä

Kun käytämme hieman mielikuvitustamme, keksimme erilaisia luovia aktiviteetteja, jotka eivät ole käsitöitä, mutta jotka edistävät lasten kokonaisvaltaista kehitystä. Aloitetaan!

Lapsilla on päässään itse tehdyt päähineet.
Erityisen aterian valmistaminen juhliin on hyvä keino kannustaa niitä lapsia luovuuteen, jotka eivät pidä käsitöistä.

1. Valmistakaa teemaillallinen

Tämä vaatii paljon luovuutta ja omaperäisyyttä sekä ruoanlaittotaitoja. Voit ehdottaa erilaisia teemaillallisia, kuten katettua pöytää rannalla, maaseudulla tai vuoristossa.

Näille paikoille tyypillisen ruoan valmistuksen lisäksi voitte sisustaa kodin niille tyypillisillä elementeillä.

2. Keksikää näytelmä kotona

Kannusta lapsia kirjoittamaan tarina ja muuntamaan se oikeaksi näytelmäksi. He voivat olla näyttelijöitä ja pukeutua aikuisten asuihin.

Järjestä olohuone teatterisaliksi, valaise kuvitteellinen näyttämö ja anna esityksen alkaa!

3. Kuvatkaa kotivideo

Nykypäivän lapsilla on kykyjä tehdä audiovisuaalisia tuotantoja omilla elektronisilla laitteillaan. Hyödynnä siis tekniikkaa kannustaaksesi heitä kehittämään luovia ideoita, kuten kuvaamaan kotivideoita tai naapurustoa.

4. Luokaa tanssikoreaografia

Jos lapsesi pitävät musiikista ja liikkeestä, tanssi on loistava harrastus luovuuden kehittämiseksi. Anna heidän valita lempimusiikkinsa ja näyttää taitonsa rytmin tahdissa!

5. Toistakaa keksintö

Lapsia, jotka pitävät enemmän tieteestä ja haluavat tehdä kokeita itse, voi haastaa luomaan omat työvälineensä. Esimerkiksi kotitekoisen kaukoputken, aurinkokellon tai kompassin.

Vaikka tämä edellyttääkin heiltä käsityötä, työn tarkoituksena on tieteellinen projekti ja palkintona on nähdä omin silmin, kuinka nämä laitteet toimivat.

6. Tee elävä kuva olohuoneen koristeeksi

Elävät kuvat ovat suosittu trendi, ja lapset voivat auttaa sinua tekemään sellaisen olohuoneeseen.

Tehtävänä on luoda koristeita kasveista, jotka asetetaan muoviverkkoon kiinnitettynä puulaatikkoon. Ja tämä taas sisältää kasvien tarvitseman mullan ja ravintoaineet.

Voit viimeistellä teoksen lisäämällä kehyksen ripustaaksesi sen seinälle. Tätä ideaa kannattaa kokeilla!

Kaksi pientä tyttöä maalaa seinälle.
Jos haluat omistaa rakkaallesi jotain hyvin erityistä hänen juhlapäivänään, voit ehdottaa, että lapsesi vangitsevat luovuutensa seinämaalaukseen.

7. Tehkää seinämaalaus, jolla on erityinen merkitys

Jos lapsesi eivät pidä käsitöistä, mutta he ovat hyvin taiteellisia, anna heidän ilmaista tunteitaan ja luovuuttaan tekemällä seinämaalaus. Seinämaalauksella tulisi olla jokin merkitys, kuten juhlistaa isänpäivää, syntymäpäivää tai jouluateriaa.

8. Luokaa valokuva-albumi

Valokuvia säilytetään nykyään digitaalisilla laitteilla, eikä niitä enää tulosteta ja arkistoida albumiin. Nyt on aika pyytää lapsia luomaan kokoelma perheen parhaista hetkistä ja tekemään siitä persoonallisempi laittamalla mukaan omia lauseita ja piirroksia.

Kannusta luovuuteen niitä lapsia, jotka eivät pidä käsitöistä

Jos kaikkien lasten ajatellaan pitävän samoista asioista, ideat hupenevat ja menetät tilaisuuden oppia erilaisuudesta ja hyväksyä sen. Erilaisuus tekee meistä rikkaampia ja tehostaa mielemme luovuutta.

Vaikka onkin totta, että taide ja käsityöt aktivoivat monia oppimisprosesseja ja tarjoavat useita hyötyjä, myös muilla saroilla voi keksiä monia luovia aktiviteetteja. Esimerkkinä musiikki, luontoelämykset ja tanssi.

Älä siis murehdi, jos lapsesi ei pidä käsitöistä. Ole luova ja kannusta häntä taiteellisuuteen muilla saroilla. Huomaat, että lapsesi löytää hetkessä oman luovan tiensä ja intohimonsa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.