4 askarteluideaa kevään juhlistamiseen - Äitiyden Ihme
 

4 askarteluideaa kevään juhlistamiseen

4 askarteluideaa kevään juhlistamiseen

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 16 kesäkuuta, 2021

Erinomainen tapa juhlistaa kevään saapumista on askarrella lasten kanssa erilaisia keväisiä käsitöitä. Kevät on ilon, valon ja väriloiston aikaa, ja kaikkien näiden voi antaa näkyä materiaalivalinnoissa. Alla esitellyt viisi askarteluideaa sopivat erinomaisesti myös hyvin pienille lapsille.

4 askarteluideaa kevään juhlistamiseen

Kukat

Monella tulevat keväästä ensimmäisenä mieleen kukat, joten mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa kevään saapumista kuin kukkien askarteleminen. Vain mielikuvitus on rajana siinä, millaisia kukkia voi askarrella ja mitä materiaaleja niiden valmistamiseen voi käyttää. Alla on kolme yksinkertaista tapaa askarrella erilaisia kukkia.

  • Käytä kukkien askartelemiseen jäätelö- tai askartelutikkuja. Yksi tikuista on varsi ja lopuista muodostetaan terälehdet sen ympärille.
  • Toinen helppo tapa askarrella kukkia on maalata muutama kertakäyttölautanen eri väreillä ja yhdistää ne lopulta kukaksi.
  • Myös kuivat makaronit sopivat hyvin askarteluun. Yksi tapa hyödyntää makaroneja on piirtää pahville kukan varsi ja liimata makaronit terälehdiksi.

Linnut

Lähes kaikki lapset rakastavat eläimiä ja sen vuoksi myös eläinaiheisia askarteluja. Yksinkertaisten paperilintujen valmistamiseen tarvitaan vain paperiarkkeja, tusseja ja sormivärejä. Lapsi voi kastaa kämmenensä sormiväreihin ja painaa tämän jälkeen kätensä paperiin vaakasuorasti. Sormien tekemät jäljet kuvaavat linnut siipiä ja kämmenosa linnun kasvoja. Lopuksi lapsi voi piirtää linnulle nokan ja silmät.

Perhosentoukka

Myös perhosentoukat liittyvät vahvasti kevääseen. Niiden askartelemiseksi tarvitaan pieniä värikkäitä langasta, huovasta tai paperista valmistettuja askartelupalloja, puisia pyykkipoikia, liimaa ja askartelusilmiä. Toukat syntyvät helposti liimaamalla pallot pyykkipoikien päälle ja kiinnittämällä lopuksi toukalle silmät.

Perhoset

Perhosten valmistamiseen tarvitaan vessapaperihylsyjä, pahvia, glitteriä, liimaa, askartelusilmiä, tusseja ja sakset. Hylsy toimii perhosen vartalona, johon kiinnitetään kaksi pahvista leikattua siipeä. Siivet koristellaan glitterillä ja vartalo voidaan haluttaessa värittää tusseilla. Tusseilla myös piirretään perhoselle kasvot. Piirrettyjen silmien sijaan perhoseen voidaan kiinnittää askartelusilmät.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.