Helppoja naamiaisasuja lapsille
 

Helppoja naamiaisasuja lapsille

Täältä löydät helppoja naamiaisasuja juhliin lapsille ja miksei aikuisillekin. Koko perhe pitää niistä varmasti!
Helppoja naamiaisasuja lapsille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Olipa kyseessä koulun juhla, halloween tai vaikkapa naamiaiset kotona, täältä löydät helppoja naamiaisasuja lapsille. Nämä viisi ideaa pelastavat sinut pulasta, kun et keksi, miksi lapsesi voisivat pukeutua. Lapset saavat samalla tekemistä, ja vietät heidän kanssaan yhteistä aikaa. Voitte askarrella ne vaikka heti!

Hauskoja ja helppoja naamiaisasuja lapsille

1. Pantomiimikko

Pantomiimikoksi pukeutuminen on hauska naamiaisasu.

Jos perheesi pitää pantomiimista, tämä on loistava idea.

Pue lapsesi vain mustiin housuihin (tai hameeseen), valkoiseen T-paitaan ja minkä tahansa värisiin henkseleihin. Laita käsiin vielä valkoiset käsineet korostamaan liikkeitä.

Maalaa sitten lasten kasvot kauttaaltaan valkoisiksi ja piirrä musta kyynel toisen silmän alle.

Opeta lapsille pantomiimia, järjestäkää kilpailu ja katsokaa, kenen pokka pitää parhaiten. Kaikilla on varmasti hauskaa – sanomatta sanaakaan!

2. Värikynä

Värikynäksi pukeutuminen on myös hyvin omaperäinen ja helppo idea. Jos sinulla on useampi kuin yksi lapsi, idea on vieläkin hauskempi.

Voit pukea jokaisen lapsen eriväriseksi kynäksi ja askarrella sitten hatut vaaleasta kartongista.

Tee tätä varten leveäpohjaisia kartioita ja kiinnitä ne lasten päähän. Maalaa lopuksi kartion kärki vaatteiden väriseksi.

Jos haluat asusta vieläkin aidomman näköisen, voit askarrella valkoisesta kartongista lyijykynän raidat ja liimata ne lapsen vaatteisiin.

3. Vesisade

Tämä on helppo, omaperäinen ja erittäin suosittu naamiaisasu lasten keskuudessa. Tarvitset siihen vain sellaisia materiaaleja, joita sinulta jo luultavasti löytyy kotoasi:

  • Kumisaappaat
  • Vanha hattu tai muovi- tai pahvihattu
  • Sinistä lankaa
  • Samanväristä huopaa
  • Vanua täytteeksi
  • Kuumaliimapistooli

Leikkaa ensin sinisestä huovasta useita pisaroita ja liimaa jokaiseen sininen lanka. Tarkoituksena on laittaa pisarat roikkumaan niistä.

Kiinnitä sitten pisarat langoista hattuun (esittämään vesisadetta) ja laita niiden päälle runsaasti vanua. On tärkeää, että hattu peittyy hyvin eikä sitä näy alta yhtään, sillä lopputuloksen tulisi muistuttaa pilveä.

3. Donitsi

Tämä on erittäin hauska naamiaisasu, jonka askarteluun tarvitset vain värillistä huopaa, pahvia, liimaa ja nauhaa.

Leikkaa pahvista kaksi samankokoista ympyrää, jotka peittävät lapsesi koko ylävartalon. Leikkaa sitten toinen pienempi ympyrä ja aseta se suuremman pahvin keskelle ikään kuin reiäksi.

Leikkaa erivärisistä huovista palasia ja liimaa ne pahvidonitsin päälle strösseliksi.

Sido lopuksi donitsin muodostavat kaksi pahvia lapsen hartioihin.

5. Hullu kissanainen

Hullu kissanainen on hauska hahmo, jota lapset rakastavat.

Pue vain lapsi hänelle sopivan kokoiseen aamu- tai kylpytakkiin, mieluiten vaaleaan. Alla lapsella voi olla pyjama ja tossut.

Laita sitten lapsen hiuksiin papiljotteja. Kiinnitä lopuksi aamutakkiin kissapehmoleluja ja etsi vielä halutessasi hassut naamiaislasit.

Asun tekeminen on varmasti hauskaa! Kotoa löytyvistä välineistä ja pehmoeläimistä saat loihdittua nopean ja hyvin omaperäisen asun.

Lapsi on pukeutunut halloween-asuun.

Mistä naamiaisasusta pidit eniten? Ne ovat kaikki hyvin helppoja toteuttaa, joten voit askarrella ne jo tänään ja pitää hauskaa perheesi kanssa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Lust, Annette. The Origins and Development of the Art of Mime. From the Greek Mimes to Marcel Marceau and Beyond: Mimes, Actors, Pierrots and Clowns: A Chronicle of the Many Visages of Mime in the Theatre. Disponible en: https://www.mime.info/history-lust.html

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.