7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille - Äitiyden Ihme
 

7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille

7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kaikki lapset nauttivat lastenohjelmien katselemisesta ja heille tärkein kriteeri on ohjelman viihdyttävyys. Vanhemmat tietysti toivovat ohjelman myös opettavan lapselle erilaisia asioita ja hyviä arvoja. Tänään listaamme 7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille.

7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille

1. Pipsa Possu

Pipsa Possu on brittiläinen animaatiosarja, joka on etenkin taaperoiden ja pienten lasten suosiossa. Sarjan päähenkilöt, Pipsa ja muut possuperheen jäsenet, auttavat lapsia oppimaan tärkeitä rutiineja ja arvoja aina opiskelusta ympäristön kunnioittamiseen. Possut, Pipsa etunenässä, keskustelevat, leikkivät, käyvät koulua ja osallistuvat erilaisiin seikkailuihin. Kaikki sarjan hahmot ovat antropomorfisia, toisin sanoen eläimiä, joilla on ihmisen kaltaisia piirteitä ja käytöstapoja.

2. Leijonakaarti

Leijonakaarti-animaatiosarja on jatkoa Disneyn rakastetulle Leijonakuningas-trilogialle. Siinä Nalan ja Simban nuorin poika, Kion, johtaa Leijonakaartia, jonka tehtävä on puolustaa luonnon tasapainoa ja Jylhämaata ahneilta vihollisilta.

7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille

3. Avalorin Elena

Elena on ensimmäinen latinalaisamerikkalaiseen kulttuuriin perustuva Disney-prinsessa. Hän on teini-ikäinen prinsessa, jolta paha velhotar Shuriki riisti vanhemmat ja kuningaskunnan. Kun taika raukenee ja velhotar on kukistettu, Elenan on aika opetella hallitsemaan Avalor-nimistä kuningaskuntaansa. Oppaana hänellä on viisaista ystävistään koostuva neuvosto.

4. Samu ja Salla

Samu ja Salla ovat englantilaisen Lauren Childin luomia hahmoja, jotka esiintyvät samannimisissä lastenkirjoissa ja televisiosarjassa. Samu on 4-vuotiaan Sallan isoveli, joka opettaa sisarelleen erilaisia asioita ja ohjaa häntä elämän polulla. Samun kekseliäisyyttä tarvitaan usein, kun Sallan itsepäisyys kuohuu yli äyräidensä.

7 erinomaista piirrettyä pienille lapsille

5. Seikkailija Dora

Vuodesta 2000 lähtien esitetty Seikkailija Dora sopii erinomaisesti 3–5-vuotiaille lapsille. Sarjan päähenkilö on älykäs 7-vuotias Dora, joka on aina valmis seikkailuun yhdessä lemmikkinapinansa kanssa. Tämä huumorin varjolla muun muassa eri kieliä opettava ohjelma on voittanut lukuisia palkintoja vuosien aikana.

6. Late Lammas

Late Lammas on brittiläinen lastenohjelma, joka kertoo Late-nimisen lampaan ja hänen laumansa seikkailusta Sammalperän farmilla. Late on älykäs ja nokkela ratkaistessaan maatilalla eteen tulevia ongelmia. Ohjelma on tehty stop motion -animaatiotekniikalla.

7. Ryhmä Hau

Ryhmä Hau on kanadalainen, vuonna 2013 ensi-iltansa saanut animaatiosarja, joka on monen pienen lapsen ehdoton suosikki. Ryhmä Hau -pelastuspartio koostuu kahdeksasta koiranpennusta – Sampasta, Tomasta, Kajasta, Rollesta, Rekusta, Vainusta, Haltista ja Valppaasta – sekä heidän johtajastaan Rikusta. Riku ja pennut työskentelevät tiiminä kaupunkinsa asukkaiden hyväksi ratkaisten erilaisia ongelmia ja haasteita.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.