Parhaat "Tarina vailla loppua" -sitaatit lapsille - Äitiyden Ihme
 

Parhaat "Tarina vailla loppua" -sitaatit lapsille

Parhaat "Tarina vailla loppua" -sitaatit lapsille
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 10 joulukuuta, 2018

Tarina vailla loppua on saksalaisen Michael Enden vuonna 1979 kirjoittama nuortenkirja. Se on mainio fantasiaromaani, joka menestyi ennenkuulumattomalla tavalla, ja joka sovitettiin myöhemmin useammaksi elokuvaksi.

Tarinan päähahmo, 10-vuotias Bastian, kärsii ongelmista kotona ja koulussa. Eräänä päivänä poika varastaa antikvariaatista vanhan Tarina vailla loppua -nimisen kirjan. Bastian piiloutuu koulun ullakolle lukemaan kirjaa ja tempautuu mukaan kirjan tapahtumiin ja taruolentojen asuttamaan Fantaasian valtakuntaan.

Enden kirjoittama kirja tukee lasten oppimista fantasioiden kautta ja painottaa tavoitteiden saavuttamisen vaativan uskoa itseensä.

Tarina vailla loppua -sitaatit lapsille

 1. Fantaasia on ihmisten fantasioiden maailma. Sen jokainen palanen, jokainen elävä olento, on osa ihmiskunnan unelmia ja toiveita. Siksi sillä ei ole rajoja.
 2. “Mitäköhän”, hän puhui itsekseen, “on kirjan sisällä silloin, kun se on kiinni. Niin, tiedän, että se on täynnä paperille tulostettuja kirjaimia, mutta jotakin täytyy silti olla meneillään, koska heti kun avaan kirjan, sieltä paljastuu kokonainen tarina sekä ihmisiä, joita en vielä tunne, ja kaikenlaisia seikkailuja, tekoja ja taisteluita.”
 3. Jokainen todellinen tarina on tarina vailla loppua.
 4. Ihmisen intohimot ovat kummallisia asioita niin lasten kuin aikuistenkin tapauksessa. Niitä omistavat eivät osaa selittää niitä ja niitä omistamattomat eivät käsitä niitä alkuunkaan.
 5. Toisinaan kysymme itseltämme, että onko se, mitä näemme peilistä, sama asia kuin, mitä voimme nähdä jostakin toisesta peilistä?
 6. Mitä tulee ihmisolentojen hallitsemiseen, valeet ovat siihen parhaita välineitä. Koska näethän, ihmiset elävät uskomuksista. Ja uskomuksia voi manipuloida. Voima manipuloida uskoja on ainoa asia, jolla on väliä.
 7. Joskus kysymme itseltämme, miksi fantasia on tekemässä kuolemaa? Siksi, koska toivo kuolee ihmisiin, ja joskus ihmiset jopa unohtavat omat unelmansa.
 8. He kättelivät toisiaan tietämättään ja he kuuntelivat toisiaan tietämättään. Kaikki tapahtui hiljaisuudessa, koska kumpikin tiesi, mitä tunsi toisestaan. Se ei ollut mitään muuta kuin iloa ystävän löytämisestä.
 9. Unelmissaan hän koki olevansa kaikista vahvin, kaikista mahtavin tai kaikista älykkäin. Nuo toiveet oli jo täytetty. Nyt hän ei halunnut enää muuta kuin tulla rakastetuksi sellaisena kuin hän oli.
 10.  On tärkeää seurata omien toiveiden tietä. Vaikka se onkin mutkikas, se ei vaikuta vaikealta. Se on kaikista teistä vaarallisin.
Tarina vailla loppua

Faktoja ja kuriositeetteja

Tarina vailla loppua on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa Bastian alkaa lukea löytämäänsä kirjaa ja tutustuu Prinssi Atreyuun, joka on Keisarinnan lähettämä hahmo, jonka määränä on pelastaa Fantaasia.

Toisessa osassa Bastianista on kasvanut prinssi, jolla on yliluonnollisia voimia. Hän päättää lähteä matkustelemaan pelastamassaan maassa. Myöhemmin hän aloittaa sodan noustakseen kuningaskunnan korkeimmaksi hallitsijaksi.

Bastianin toiveet ovat ristiriitaisia, ja lopulta hän muistaa aiemman elämänsä. Näin hän lausuu jälleen nimensä: Bastian Baltasar Bux.

Kirjan ensimmäistä osaa pidetään yleisesti osista parhaana. Kirjan luoja Michael Ende kirjoitti tämän tarinan lapsille ja nuorille aikuisille, ja teos voi tarkoittaa eri elämänvaiheissa erilaisia asioita. Kasvaessaan aikuiseksi, henkilö voi lukea kirjan uudestaan ja analysoida tarinaa erilaisesta näkökulmasta.

Tarina vailla loppua on kirja, joka herättää lukijassaan tunteita. Jokainen meistä haluaa silloin tällöin palata lapsuuteen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ende, M. (ed. 2016). La historia interminable. Alfaguara.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.