Äiti, hidasta tahtiasi, en ole lapsi ikuisesti! - Äitiyden Ihme
 

Äiti, hidasta tahtiasi, en ole lapsi ikuisesti!

Äiti, hidasta tahtiasi, en ole lapsi ikuisesti!
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 maaliskuuta, 2019

Äiti, hidasta tahtiasi. Ei kaiken tarvitse olla aina täydellistä minun vuokseni. Jokaisen yhteisen ateriamme ei tarvitse olla moitteeton. Sinun ei tarvitse uhrata kaikkia onnellisia hetkiä elämässäsi minun jokaisen päähänpistoni vuoksi.

Minä olen onnellinen, kun saan hyppiä mutalätäköissä ja liata vaatteeni. Siitä lapsuuden viettämisessä on kyse.

Äiti, sinun ei tarvitse aina olla ensimmäinen, joka saapuu koulun porteille koulupäivän jälkeen. Minä haluan sinunkin olevan tyytyväinen ja onnellinen. En halua, että koet olosi tukahdutetuksi. Haluan että otat aikaa myös itsellesi. Ja kaikkein eniten haluan vain, että kumarrut puoleeni ja kerrot minulle rakastavasi minua, onnellinen hymy kasvoillasi!

Kerro minulle joka päivä, kuinka paljon rakastat minua. Se vie sinulta vain viisi sekuntia, mutta minä tulen muistamaan ne hetket loppuikäni, sen voin sinulle vakuuttaa. Nuo muistot tulevat lohduttamaan minua silloin, kun tunnen itseni surulliseksi ja päivät tuntuvat kovin synkiltä. Silloin muistan äiti sinun sanasi, ja hymyn kasvoillasi.

Haluan sinun myös auttavan minua ymmärtämään, että minun ei pidä määritellä itseäni virheideni tai saavutusteni mukaan, sillä olen ainoastaan ihminen. Jokainen tuleva saavutukseni siis vaatimaan ensin useita erehdyksiä.

Äiti, hidasta tahtiasi, en ole lapsi ikuisesti!

Äiti, hidasta tahtiasi

En halua täydellisesti silitettyä paitaa äiti, vaan haluan että sinä rypistät sen uudelleen ja uudelleen halauksillasi. Haluan että saat minut tuntemaan itseni oikeasti tärkeäksi, sillä vain sillä on merkitystä, ei sillä, kuinka hienosti kotimme on sisustettu.

Älä katso minun leikkivän ulkona ja samalla murehdi, kuinka tulen likaamaan vaatteeni. Minä kaipaan ainoastaan kutituksia ja suukkoja, enkä välitä liasta! Haluan jakaa sinun kanssasi kaikki salaisuuteni, iloiset hetkeni, tärkeimmät piilopaikkani, pelottavimmat satuni ja keksiä yhteisiä pelejä kahdestaan sinun kanssasi!

Haluan sinun ymmärtävän, että minulle ei ole tärkeintä kuinka monta lelua omistan, vaan kuinka opin niillä leikkimisestä, ja kuinka paljon nautin meidän yhteisistä leikkihetkistämme. Haluan tuntea sinun rakastavan katseesi ja ymmärtäväisyytesi, ja haluan tietää että minulla on aina oikeus tunteisiin, oikeus puhua suuni puhtaaksi ja oikeus toimia.

Minun täytyy saada tietää, että tunteeni käyvät järkeen. Minun täytyy saada hakea sinun hyväksyntääsi, silloinkin kun mokaan. Ja älä koskaan unohda äiti: kun teen jotain väärin, juuri silloin tarvitsen sinua enemmän kuin ketään muuta maailmassa.

Äiti, hidasta tahtiasi, en ole lapsi ikuisesti!

Älä työnnä minua pois luotasi, äläkä kerro minun olevan tuhma. Muista, että minä tulen kuulemaan nuo sanat päässäni aina uudelleen ja uudelleen, kuin kaikuna. Ole kärsivällinen kanssani äiti, ja ota aikaa selittääksesi minulle, että on olemassa asioita jotka voivat tehdä minut surulliseksi, tai jotka voivat vahingoittaa minua.

Ihan totta äiti. Ajan kuluessa minäkin tulen ymmärtämään asioita enemmän, mutta juuri nyt minä tarvitsen sinun selittävän asiat minulle. Nautitaan lapsuudestani yhdessä ja halaillaan joka päivä! Se pitää minut kaidalla tiellä elämässäni sitten, kun käteni ei ole enää kiinni sinun kädessäsi.

Ole kanssani joustava ja anna minun olla kokeilunhaluinen

Vaikka meidän olisi pitänyt syödä tänään vihanneksia, niin minä saatankin haluta leipoa sinulle kakun: haluan oppia vatkaamaan kananmunia ja jauhoja, ja sen jälkeen haluan katsella maisemia yhdessä sinun kanssasi katoltamme. Haluan jakaa tuon maiseman ja koko maailman sinun kanssasi, sinun näkökulmastasi, aivan kuten sinäkin teet silloin, kun tulet alas lattialle leikkimään minun kanssani. Rakastan niitä hetkiä!

Äiti, rentoutuisit hieman ja miettisit. Tiedän, että sinulla on paljon tehtävää, mutta yritä ymmärtää, että sinäkin voit silti hidastaa tahtiasi, sillä minä en ole lapsi ikuisesti. Vietä aikaa kanssani, äläkä yritä kontrolloida kaikkea, sillä se on mahdotonta.

Upeimmat asiat elämässä tapahtuvat odottamatta. Laske siis suojamuurisi alas. Syödään joskus päivällistä vasta puoli seitsemältä, eikä tasan kello kuudelta! Silloin opetat minulle, että tärkeintä elämässä eivät ole aikataulut ja että joskus tiskitkin joutavat odottamaan.

Äiti, hidasta tahtiasi, en ole lapsi ikuisesti!

Me voimme halailla yhdessä sängyssä, nauraa kovaan ääneen ja puhua kaikesta mikä mieleemme juolahtaa. Voimme viettää ikimuistoisia hetkiä yhdessä. Rakkautesi on se, joka minut saa kasvamaan isoksi ja vahvaksi. Sinun ainutlaatuinen äidinrakkautesi on se joka tekee minun lapsuudestani niin ihmeellisen.

Mutta jos et koskaan salli minun leikkiä mudassa tai pyydystää ötököitä, jos en koskaan saa tilaisuutta kertoa sinulle salaisuuksiani tai pysähtyä poimimaan sinulle kukkia kesken matkanteon, minun lapsuuteni menettää osan siihen kuuluvasta taiasta ja tarkoituksestaan.

Äiti, hidasta tahtiasi: meillä ei ole kiire mihinkään. Tiedän että sinulla on kiire, mutta yhdessä me voisimme pitää asiat yksinkertaisina ja hauskoina. Anna minun välillä itkeä, nauraa, anna minun mielikuvitukseni päästä valloilleen ja anna minun tutkia tätä suurta ja ihmeellistä maailmaa!

Älä koskaan pelkää äiti, äläkä tunne itseäsi ylikuormitetuksi. Sillä muista aina, että yksi ainoa halaus sinulta saa minun koko maailmani valaistumaan. Minulle ei ole mitään tärkeämpää maailmassa, kuin saada olla sinun lähelläsi joka ikinen päivä, ja niin minä tunnen kasvattavani omat juureni tähän maailmaan.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.