7 raamatullista tytön nimeä merkityksineen - Äitiyden Ihme
 

7 raamatullista tytön nimeä merkityksineen

7 raamatullista tytön nimeä merkityksineen
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 02 kesäkuuta, 2019

Olemme jo aikaisemmin esitelleet tällä sivustolla erilaisia tyttöjen ja poikien nimiä, ja tänään haluamme jakaa listan, joka sisältää seitsemän kaunista raamatullista tytön nimeä merkityksineen.

Nimen valitseminen lapselle ei ole helppo tehtävä. Vaikka monet vanhemmat seuraavatkin nimen valinnassa nykypäivän trendejä, osa päätyy joko perinteisempään tai erikoisempaan nimeen.

Raamatussa mainitaan yli 1800 erilaista nimeä. Nämä nimet ovat säilyneet yli vuosisatojen ja toimineet perustana niille nimille, joita nykyisin kutsumme raamatullisiksi. Nämä nimet eivät ole ainoastaan uskonnollisen väestön käytössä, vaan monia niistä käytetään päivittäin ilman, että niiden alkuperästä ollaan tietoisia.

Jos edessäsi on nimen valinta tyttölapselle, tutustu seuraaviin raamatullisiin nimivaihtoehtoihin. Kerromme jokaisen nimen alkuperästä, merkityksestä ja erityispiirteistä.

7 raamatullista tytön nimeä

1. Noemi

Noemi-nimellä on heprealaiset juuret ja se on muiden kaltaistensa nimien alkuperäinen versio. Nimi koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäinen eli no´am tarkoittaa hurmaa tai ilahdusta. Toinen osa, joka on possessiivi, täydentää ensimmäistä osaa ja saa nimen tarkoittamaan minun hurmaani tai minun ilahdustani.

Noemi oli muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana suhteellisen yleinen nimi. Vaikka sen suosio laskikin välillä, tänä päivänä se on jälleen entistä yleisempi nimi.

Noemi on nimi, joka kertoo heltymättömän rakastavasta ja positiivisesta asenteesta. Tämän nimiset naiset ovat yleensä älykkäitä ja kiinnittävät erityistä huomiota yksityiskohtiin.

7 raamatullista tytön nimeä merkityksineen

2. Ruth

Yksi Vanhan testamentin historiallisista kirjoista on nimeltään Ruutin kirja. Sen tarina kertoo urheasta ja lempeästä naisesta, joka sai Jumalan siunauksen teoistaan. Ruth-nimi on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa uskollista kumppania.

Ruth on sympaattinen ja ystävällinen nainen, joka on aina valmis auttamaan muita. Häntä luonnehtii myös uskollisuus, ja hän asettaa aina rakkauden ja toisista huolehtimisen kaiken muun yläpuolelle.

3. Esther

Esther-nimi on lähtöisin Persiasta, missä sen kirjoitusmuoto on Stara, joka tarkoittaa astroa tai tähteä. Nimi muuttui myöhemmin Ištariksi, ja se annettiin eräälle Vanhan Babylonian jumalattarelle. Esther oli kaunis Raamatun nainen, josta tuli lopulta Persian kuningatar.

Tämä nimi symboloi hedelmällisyyttä, seksuaalisuutta ja voimaa. Esther-nimisten naisten yhteys tähtiin saa heidät erottumaan joukosta, ja he nousevat usein valta-asemaan erilaisissa tilanteissa.

Luonteeltaan näitä naisia kuvaillaan sosiaalisiksi, avoimiksi ja vetovoimaisiksi. Ja vaikka heillä ei olisikaan suurta luontaista älykkyyttä, heidän tarmonsa ja päättäväisyytensä onnistua joka kerta entistä paremmin, tarkoittaa, että he saavuttavat tavoitteitaan tehokkaasti.

4. Sara

Sara on yksi suosituimmista raamatullisista tytön nimistä. Sen juuret ovat hepreassa, tarkoittaen häntä, joka on prinsessa. Raamattu kertoo Saaran olleen Abrahamin vaimo. Hän oli nainen, jonka kauneus yllätti jokaisen, joka hänet näki.

Sara-nimi liitetään älyyn ja periksiantamattomuuteen sekä samoin vahvaan äidinvaistoon. Itsenäisyytensä lisäksi Sarat erottuvat joukosta vaativuudellaan, mitä tulee ihmisiin, joita he valitsevat ympärilleen. Kun Sara kerran löytää oikean ihmisen rinnalleen, hän omistautuu tälle täysin.

Nämä nimet eivät ole ainoastaan uskonnollisen väestön käytössä, vaan monia niistä käytetään päivittäin ilman, että niiden alkuperästä ollaan tietoisia.

5. Abigail

Abigail oli Raamatussa yksi kuningas Daavidin vaimoista. Tämä hepreasta juontuva nimi merkitsee isän iloa. Sivumerkityksiltään tämä nimi liitetään iloiseen ja ulospäin suuntautuneeseen luonteeseen. Tämän nimiset naiset kohtaavat maailman vahvoina ja optimistisella asenteella.

6. Edna

Myös tällä nimellä on heprealainen alkuperä. Tämä Eden-nimen muunnelma tarkoittaa nautintoa tai iloa. Edna oli Raamatussa puoliso israelilaiselle Raguelille, joka oli Tobiaan serkku. Edna oli myös Saran äiti.

Edna-nimiset naiset ovat yleensä lujatahtoisia ja elinvoimaa pursuavia. He ovat luontaisia johtajia ja tavallisesti luonteeltaan rehellisiä ja uskollisia.

7 raamatullista tytön nimeä merkityksineen

7. Berenice

Tämä nimi juontaa juurensa kreikan kielestä ja tarkoittaa häntä, joka vie voittoon. Monet egyptiläiset prinsessat nimettiin Bereniceksi.

Berenice-nimiset naiset ovat yleensä suloisia ja ilmeikkäitä. Heillä on tavallisesti mutkaton kyky kommunikoida ja ilmaista tunteitaan, joskaan tämä ei aina ole heille eduksi. He ovat joka tapauksessa positiivisia ihmisiä, jotka tulevat hyvin toimeen muiden kanssa.

Raamatulliset tytön nimet ovat kauniita ja merkityksellisiä. Jos jonkin yllä esittelemämme nimen merkitys vetoaa sinuun, suosittelemme tutkimaan nimen alkuperää tarkemmin. Syvenny kuhunkin yllä olevista nimistä huolella ja valitse lapsellesi nimi, joka tuo sinulle eniten iloa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.