4 tapaa, joilla lapsi voi kerrata oppimaansa kesälomalla - Äitiyden Ihme
 

4 tapaa, joilla lapsi voi kerrata oppimaansa kesälomalla

4 tapaa, joilla lapsi voi kerrata oppimaansa kesälomalla
Ana Couñago

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Ana Couñago.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kesäloma merkitsee kouluvuoden loppua, ja vajaan kolmen kuukauden ajan lapset saavat vapaasti nauttia ulkoilusta, auringosta, leikkimisestä ja ystävien kanssa ajan viettämisestä. Mutta mitä tapahtuu kaikelle lapsen lukuvuoden aikana oppimalle, kun hän pääsee vihdoin rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa? On selvää, että lapsen täytyy saada levätä ja pitää hauskaa kesän aikana, mutta tämä ei tarkoita, etteikö hän voisi käyttää myös jonkin verran aikaa opiskelemiseen ja oppimiensa asioiden ja opiskelutottumustensa ylläpitämiseen. Tässä artikkelissa jaammekin neljä ideaa, joiden avulla lapsi voi kerrata oppimaansa kesälomalla.

4 tapaa, joilla lapsi voi kerrata oppimaansa kesälomalla

1. Opettavaiset sovellukset

Lähes jokaisessa kodissa on tänä päivänä älypuhelin, tabletti tai tietokone, jota lapsi voi hyödyntää opiskeluissaan muutaman tunnin viikossa. Laitteelle voi asentaa erilaisia opettavaisia sovelluksia, jotka ovat hauskaa ajanvietettä opettaen samalla lapselle hyödyllisiä taitoja. Sovellusta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon lapsen ikä, kypsyys, tarpeet ja taidot.

4 tapaa, joilla lapsi voi kerrata oppimaansa kesälomalla

2. Oppimista tukevat lautapelit

Lautapelien pelaaminen on erinomainen tapa viettää laatuaikaa perheen kesken, mutta myös stimuloida lapsen oppimista. Sopivan pelivalinnan avulla lapsi pääsee kertaamaan oppimaansa, oppimaan uutta ja myös kehittämään sosiaalisia taitojaan. Hyviä lapsillekin sopivia opettavaisia pelejä ovat muun muassa tarkkaavaisuutta, keskittymiskykyä ja avaruudellista hahmotuskykyä kehittävä Dobble, matemaattisia taitoja kehittävä Rummikub sekä luovuuteen ja kielellisten taitojen kehittämiseen kannustava Dixit.

3. Päiväkirjan kirjoittaminen

Kirjoittamalla lapsi oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja ideoitaan loogisella ja johdonmukaisella tavalla. Suosittelemme hankkimaan lapselle muistikirjan tai päiväkirjan, johon tämä voi kirjata ylös kesälomaseikkailuitaan. Huomaamattaan lapsi harjoittelee samalla kielioppia ja kirjoittamista, jotka ovat tärkeässä roolissa hänen kehityksessään.

4. Matemaattisten taitojen edistäminen

Matematiikkaa tarvitaan päivittäin erilaisten tehtävien suorittamiseen. Esimerkiksi ruoanlaitossa ja ostosten tekemisessä tarvitaan matemaattista ymmärrystä. Vanhempien kannattaa ottaa lapsi mukaan askareisiin, joissa tämä saa kehittää matemaattisia taitojaan. Samalla hän oppii myös kantamaan vastuuta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.