Lapsen ensimmäinen syntymäpäivä on yhteinen juhlapäivä - Äitiyden Ihme
 

Lapsen ensimmäinen syntymäpäivä on yhteinen juhlapäivä

Lapsen ensimmäinen syntymäpäivä on yhteinen juhlapäivä
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 25 elokuuta, 2018

Lapsesi ensimmäinen syntymäpäivä ei ole juhlaa ainoastaan hänelle, vaan sen pitäisi olla juhlaa myös sinulle – sinä juhlit ensimmäistä vuottasi äitinä.

Kun saat ensimmäisen lapsesi, opit paljon koko prosessin aikana. Ei ole olemassa käyttöohjetta siitä, kuinka olla hyvä äiti, sillä äitiyden oppii ajan kuluessa.

Olet varmasti jo miettinyt, millainen lapsesi ensimmäisen syntymäpäivän tulisi olla.

Tunnettu lastentuotteiden valmistaja Pampers teki innoittavan mainoskampanjavideon otsikolla “Vauvan ensimmäinen syntymäpäivä on myös äidin juhlapäivä”. Videossa nähdään, kuinka äiti ja äitiys kehittyvät vauvavuoden aikana.

Lapsen ensimmäinen syntymäpäivä on myös äitiyden juhlaa

Videolla äidit vievät vauvansa sairaalaan yksivuotistarkastukseen. Videon jatkuessa isät kertovat, kuinka heidän puolisonsa tekevät kaikkensa lapsensa eteen ja kuinka myös äitejä tulisi juhlistaaa lapsen ensimmäisenä syntymäpäivänä.

Isät koristelevat sairaalan käytävää puolisoidensa kuvilla, joissa he ovat lastensa kanssa. Kuvien yhteydessä on pieniä tekstejä, joissa isät kertovat, kuinka kiitollisia he ovat kaikesta, mitä puolisot tekevät äiteinä – korostaen sitä, että lapsen ensimmäinen syntymäpäivä ei ole ainoastaan lapsen, vaan samalla myös äidin juhlapäivä.

“Tunnet vauvaasi kohtaan rakkautta ensi silmäyksellä. Vajoat rakkauden tunteeseen niin syvälle, ettet pääse sieltä enää ylös.” – Tuntematon

Tällä mainoskampanjalla Pampers haluaa juhlistaa kaikkien äitien vaivannäköä: sitä, että äidit laittavat lapsensa aina etusijalle ja antavat heille ehdotonta rakkauttaan. Tämä onnittelu saa jokaisen äidin liikuttumaan ja suuren kiitollisuuden tunteen valtaan.

ensimmäinen syntymäpäivä

Kun juhlit lapsesi ensimmäistä syntymäpäivää, muista leipoa myös itsellesi kakku – onnittele itseäsi työstäsi äitinä!

Mitä kaikkea tapahtuukaan lapsesi ensimmäisenä vuotena?

Muutut ensikertalaisesta äidistä parhaaksi äidiksi

Olet saattanut tehdä paljon virheitä, mutta ajan kuluessa ja kokemuksen karttuessa olet kehittynyt paremmaksi päivä päivältä.

Vartalosi ei ehkä ole sellainen kuin toivoisit sen olevan

Kun olet saanut lapsen, et välttämättä tunne oloasi mukavaksi kehossasi. Kun kannat pientä vauvaa kuukausia vatsassasi, kokee vartalosi välttämättä muutoksia.

Aloit tutustumaan lapseesi

Vaikka saatatkin herkästi kuunnella toisten neuvoja, ymmärsit jo pian, että jokaisella lapsella on oma persoonallisuutensa. Lapsen tekojen kautta opit, mistä hän piti ja mistä ei.

Opit olemaan kuuntelematta liikaa toisten neuvoja

Olet kiitollinen kaikista saamistasi neuvoista, mutta joskus niitä tuli liikaa, eikä kaikkia neuvoja voitu toteuttaa käytännössä.

ensimmäinen syntymäpäivä

Et saanut nukuttua pitkiin aikoihin

Jos laskisit jokaisen yön, kun et saanut nukuttua, sekoaisit varmasti laskuissa. Oli niin monia öitä, jolloin et nukkunut etkä saanut kunnon lepoa, sillä hoidit lastasi.

Elämässäsi oli ihmisiä, joista tuli sinulle tärkeä tuki

He tarjosivat tukea ja apua unettomiin öihin, työntekoon, siivoamiseen ja muihin kotiaskareisiin.

Vauvavuosi oli yksi raskaimmista ajoista elämässäsi, mutta kaiken sen arvoista

Joka ilta katsoessasi tervettä ja onnellista vauvaasi tiesit, että raskas päivä oli kaiken vaivan arvoinen.

Vaikka vauvasi juhlii jo ensimmäistä syntymäpäiväänsä, on edessä vielä monia oppimiskokemuksia

Virheistä oppiminen ja nöyräksi kasvaminen on tärkein osa koko prosessia. Lapsesi jatkaa kasvamistaan ja myös sinulla on aina jotain uutta opittavaa.

On tärkeää, että annat itsestäsi parhaasi lapsellesi ja olet hänen tukenaan aina, kun hän sinua tarvitsee. Vauvavuosi ei todellakaan ole ollut helppo, mutta olet antanut kaikkesi lapsesi hyvinvoinnin eteen.

Nauti lapsesi seurasta jokaikinen hetki niin paljon kuin vain mahdollista. Aika kuluu nopeasti, ja ennen kuin huomaatkaan, vauvasi on jo teini-ikäinen.

Jos haluat tietää lisää vauvan kehityksestä ensimmäisen vuoden aikana, voit lukea siitä lisää artikkeleistamme. Näin mitään ei jää huomaamatta, ja tekstimme voivat toimia sinulle auttavina oppaina.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.