Lahjaideoita tuoreelle äidille - Äitiyden Ihme
 

Lahjaideoita tuoreelle äidille

Vastasyntynyt varastaa usein kaikkien huomion. On kuitenkin tärkeää huolehtia myös tuoreesta äidistä ja osoittaa hänelle huomiota. Hyväntahtoiset eleet ja lahjat voivat helpottaa juuri äidiksi tulleen mahdollisesti vaikeaakin synnytyksen jälkeistä aikaa.
Lahjaideoita tuoreelle äidille
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 14 toukokuuta, 2019

Vauvan saapuminen maailmaan on tunteellinen hetki kaikille, mutta erityisesti lapsen vanhemmille. Tänään haluammekin esittellä lahjaideoita tuoreelle äidille, jotta juuri äidiksi tullut nainen saisi erityistä huolenpitoa ja arvostusta.

Monen mielessä ensimmäinen lahjaidea on usein kukat. Kukat ovat aina hyvä tapa muistaa ihmistä, mutta tuoreelle äidille voidaan kuitenkin viedä myös muita lahjoja, jotka saattavat olla hänelle merkityksellisempiä ja hyödyllisempiä.

Lahjaideoita tuoreelle äidille

Synnytyksen jälkeen kaikki katseet ja lahjat kohdistuvat useimmiten vastasyntyneeseen lapseen. On kuitenkin tärkeää antaa huomiota myös juuri synnyttäneelle äidilleJuuri äidille tarkoitettu lahja voi helpottaa tuoreen äidin oloa tänä kauniina, mutta haasteellisenakin synnytyksen jälkeisenä aikana.

Synnytyksen jälkeinen aika on täynnä muutoksia – niin henkisiä, fyysisiä kuin arkeen liittyviäkin. Lahjan antaminen voikin nostaa juuri äidiksi tulleen mielialaa ja antaa hänelle energiaa.

Ehkäpä paras lahja tuoreelle äidille on lepo tai esimerkiksi siivousapu. Totuus on kuitenkin se, että kaikilla ei ole aikaa tai mahdollisuutta tarjota auttavaa kättä omien velvollisuuksien ja vastuiden vuoksi. Tämän takia esittelemmekin muutamia lahjaideoita tuoreelle äidille. Vaikka et pystyisikään olemaan hänelle avuksi niin paljon kuin haluaisit, voit silti osoittaa olevasi läsnä.

1. Imetysvaatteet

Yleisesti ottaen synnytyksen jälkeiset ensimmäiset päivät ovat uuvuttavia juuri äidiksi tulleelle. Sen lisäksi, että äidin täytyy palautua synnytyksestä, tulee hänen pitää huolta vastasyntyneestä kellon ympäri. Tällöin äidillä ei välttämättä ole aikaa saati energiaa miettiä pukeutumistaan.

Tämän vuoksi täydellinen lahjaidea onkin imetystä helpottava vaate, kuten mukava pyjama, joka on mukava pukea päälle. On olemassa monenlaisia imetysvaatteita, jotka helpottavat vauvan imetystä.

Imetystä helpottava vaate on loistava lahjaidea tuoreelle äidille

2. Sukat

Synnytyksen jälkeen naisen verenkierto alkaa palautua normaaliksi kaikkien raskaudenaikaisten muutosten jäljiltä. Yksi mahtava tapa huomioida tuoretta äitiä, ja etenkin hänen jalkojaan, on antaa hänelle lahjaksi mukavat ja pehmeät sukat.

3. Kotitohvelit tai -tossut

Lahjaideoita tuoreelle äidille -listallemme pääsevät myös kotitohvelit tai -tossut. Juuri synnyttänyt haluaa todennäköisesti käyttää mukavia ja käytännöllisiä jalkineita, etenkin, jos suurin osa ajasta vietetään kotona. Markkinoilla on suuri valikoima jalkineita, jotka mukautuvat kuhunkin tarpeeseen ja ilmastoon.

Synnytyksen jälkeen kaikki katseet ja lahjat kohdistuvat useimmiten vastasyntyneeseen lapseen. On kuitenkin tärkeää antaa huomiota myös juuri synnyttäneelle äidille.

4. Voiteet, saippuat ja vartaloöljyt

Eräät parhaista tuoreelle äidille tarkoitetuista lahjaideoista ovat ihoa kosteuttavat voiteet, saippuat ja öljyt. On yleistä, että raskauden aikana naiselle kehittyy raskausarpia ja iho muuttuu kuivaksi, joten tällainen lahja on aivan täydellinen. Muista kuitenkin aina varmistaa, että kyseinen tuote on sopiva niin äidille kuin vastasyntyneellekin.

Esimerkiksi ruusunmarjaa sisältävät voiteet, saippuat ja öljyt ovat erittäin tehokkaita hoitamaan raskausarpia. Niistä on hyötyä niin raskauden aikana kuin sen jälkeenkin. Toinen öljy, josta on suuresti hyötyä raskauden jälkeiseen aikaan, on jojobaöljy. Sillä on ihon kimmoisuutta vahvistavia ominaisuuksia. Listalle on lisättävä myös tunnettu arganöljy, joka hoitaa raskausarpia, kosteuttaa ihoa ja parantaa ihon kimmoisuutta.

Ruusunmarjaa sisältävät voiteet, saippuat ja öljyt ovat loistavia lahjoja

Kuten huomaat, on olemassa monia lahjaideoita tuoreelle äidille. Minkä tahansa valitsetkin, pidä huoli, että se on hyödyllinen ja merkityksellinen. Saat tuoreen äidin tuntemaan olonsa arvostetuksi ja rakastetuksi synnytyksen jälkeisenä aikana.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ansuategui, María & Lopez, Victor. Aceite de argán: usos tradicionales, aspectos fitoquímicos, nutricionales y farmacológicos. Revista de Fitoterapia. 2015 15. 5-19.
  • Hidalgo MI, Huertas ALL, Espinosa Góngora R, Muñoz Calvo MT, Budke Neukamp M, Abuín AS, et al. El pediatra ante el síndrome alcohólico fetal. Un trastorno infradiagnosticado [Internet]. Pediatriaintegral.es. [citado 15 de diciembre de 2021]. Disponible en: https://www.pediatriaintegral.es/wp content/uploads/2015/03/Pediatria-Integral-XVIII-10.pdf#page=66
  • Karaca I, Ozturk M, Alay I, Ince O, Karaca SY, Erdogan VS, Ekin M. Influence of Abdominal Binder Usage after Cesarean Delivery on Postoperative Mobilization, Pain and Distress: A Randomized Controlled Trial. Eurasian J Med. 2019 Oct;51(3):214-218. doi: 10.5152/eurasianjmed.2019.18457.
  • Luisa. Regalos para una mujer que acaba de tener un bebé [Internet]. Lifehacks de Luisa Olvera. 2019 [citado 15 de diciembre de 2021]. Disponible en: https://luisaolvera.com/qu-regalar-a-un-reci-n-nacido/
  • Slomian J, Emonts P, Vigneron L, Acconcia A, Glowacz F, Reginster JY, Oumourgh M, Bruyère O. Identifying maternal needs following childbirth: A qualitative study among mothers, fathers and professionals. BMC Pregnancy Childbirth. 2017 Jul 3;17(1):213.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.